КОСТИ И СТАВИ

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ЗДРАВИ КОСТИ И ПОДВИЖНИ СТАВИ

Болките в мускулите и ставите са често срещано явление в съвременното ни общество. Причината за тази болка може да бъде например възпаление или износване на ставите. Състояния като фибромиалгия и ревматизъм (артроза) също могат да причинят силна болка в ставите.

Освен да се храните балансирано и да водите активен начин на живот, включването на правилните хранителни добавки към ежедневната ви диета може да помогне за поддържането на здрави кости и стави.

Съставки като глюкозамин, хондроитин и куркума вече са доказали в миналото, че насърчават доброто здраве на ставите. Затова често се използват в лекарства и хранителни добавки, които ефективно облекчават тази болка.
Други често срещаните съставки, намиращи се в хранителни добавки за кости и стави, включват:

Колаген

Колагенът е протеинът, отговорен за еластичността на кожата, а освен това той също е основен компонент за здравето на ставите и костите. Той има много важни функции като осигуряване на еластичност на кожата, както и укрепване на костите. Човешкият организъм по естествен начин произвежда колаген, но с течение на времето производството на този протеин се забавя.
През последните години хранителните добавки с колаген стават все по популярни. Повечето предлагани на пазара са хидролизирани, което означава, че колагенът е разграден, а това прави усвояването му от организма много по-лесно.
Консумацията на колаген облекчава болките при дегенеративни, възпалителни заболявания на ставите, травми на скелетната система и осигурява здравина и еластичност на тъканите.
Колагенът може да:

  • помогне при болки в ставите
  • помогне да се предотврати състояние на остеопороза
  • увеличи мускулната маса
  • подсили здравето на сърцето
  • подобри здравето на кожата
  • подобри здравето на косата и ноктите
  • подобри здравето на червата
  • окаже благоприятен ефект на състоянието на мозъка
  • поддържа здравословно тегло
  • намали тревожността

Калций и витамин D

Тялото ви се нуждае от определено количество калций, за да поддържа здрави костите, но по една или друга причина той не се произвежда достатъчно по естествен път. Освен това вашето тяло не може да абсорбира достатъчно калций и без адекватни количества витамин D. Точно поради тази причина хранителните добавки за стави често включват препоръчителните дневни стойности на всеки човек.

Магнезий

Той има изключително важна роля в няколко ензимни реакции в организма, като метаболизма на храната и предаването на нервните импулси. Ставните добавки с магнезий обикновено се използват за подсилване на здравето на сърцето и костите. Подобно на витамин D, магнезият също помага на тялото да абсорбира адекватни количества калций.

Глюкозамин

Съставният и важен компонент на хрущяла, глюкозаминът подпомага здравето на ставите и гъвкавостта. Хранителните добавки за кости и стави, които съдържат глюкозамин, често се използват за подсилване на здрави стави и кости.

Есенциални мастни киселини

Те са важна съставка, която съдържа омега-3 мастни киселини, като рибено масло, което може да помогне за облекчаване на временното възпаление, в следствие от упражнения или нараняване. Други източници на омега-3 мастни киселини включват сьомга, ленени семена и орехи.

Ставите ни са крехки и често се стресират: тежка работа, трусове и злополуки в живота, стрес, болести.
Проблемите със ставите и костите засягат лица над 50-годишна възраст, спортисти на високо ниво, хора с наднормено тегло, страдащи от хронични заболявания, засягащи скелетната система. Ако бъдат игнорирани, те се превръщат в истински болезнен проблем и ще се усилят до намаляване на физическата активност, една от основните причини за болестите на цивилизацията.

Най-честата патология на ставите със сигурност е остеоартрит: хронична и дегенеративна ставна болест, засягаща 70% от населението над 65 години в Европа.

Предлагаме ви хранителни добавки за ставната, костната и мускулната система за намаляване на възпалението, за облекчаване на болката и за насърчаване на по-голяма течливост и ставна подвижност. Те запазват здравето на сухожилията, връзките и ставите, като действат върху укрепването на структурата им и подобряват нормалните си функции.

За силни кости, стави и мускули можете да допълвате диетата си с хранителни добавки, с помощта, на който ще имате по-гъвкави стави, здрави кости и мускули.

марки
Подреди по