ПРОБИОТИЦИ И ЕНЗИМИ

ПРОБИОТИЦИ И ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ЗДРАВА ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

Пробиотиците и храносмилателните ензими са от съществено значение за нормалната функция на храносмилателна система. Тяхната комбинация има жизненоважна роля за разграждането, доставката и използването на хранителните вещества, които получаваме чрез храната си.

Заедно със здравословната диета и редовните физически упражнения, качествените пробиотични и храносмилателни ензимни са отличен и ефективен начин за поддържане на здрава храносмилателната ви система и оптимизиране на здравословния ви начин на живот.

Ензимите са от съществено значение за човешкия организъм и участват във всички метаболични и химични реакции в тялото. Подобно на много добавки те също подобряват храносмилателния тракт на хората, страдащи от стомашно-чревни проблеми. Освен това някои имат противовъзпалително или положително въздействие върху зарастването на рани, а други помагат за укрепване на имунната система или насърчават кръвообращението.

Роля на храносмилателните ензими

Преди всичко те помагат за разграждането на храната, подпомагат за елиминирането на симптоми при лошо храносмилане и балансират стомашно-чревната флора. Черният дроб и панкреасът ги синтезират, но определени сурови храни също могат да помогнат на храносмилането.

Обикновено произведени от натурални съставки като ананас, папая и други, ензимите са наистина ефективни. За да възстановите баланса на чревната флора и подобрите чревния комфорт, приемат на пробиотици, които действат в синергия с ензимите е най-доброто решение за вашия организъм. Запомнете, че лошото състояние на храносмилателния тракт може бързо да окаже влияние върху цялостното ви здраве.

Няколко вида ензими

Познати са няколко различни вида ензими, всеки от които има специфична роля при здравето на организма. Протеолитичните ензими позволяват по-специално храносмилане на животински или растителни протеини, така че аминокиселините да са достатъчни за организма. Ензимите на липолизата или панкреаса позволяват разграждането на триглицеридите за по-добро усвояване на мазнините. Системните ензими защитават и облекчават организма, докато антиоксидантите се борят със свободните радикали.

Сред най-известните храносмилателни ензими можем да посочим особено ефективния бромелайн (ананас), както и папаинът, липазара, панкреатитът и други.

Пробиотици

Те са живи микроорганизми, насочени към балансиране и реконструкция на чревната флора и микробна лигавица, която играе ролята на имунната защита на организма, като се бори срещу бактерии, вируси, алергии и други. Когато страдате от лошо храносмилане, пробиотиците могат да помогнат за облекчаване на някои заболявания, като подуване на корема, но също така и най-вече асимилация на основни хранителни вещества.

Роля на пробиотиците

Основната им функция е да балансират храносмилателния тракт и чревната бактериална флора, да намалят вагиналните инфекции, а също така осъществяват успешна борба със запека, контролират холестерола и предпазват от алергии. Подходящи са за вегани и вегетарианци.

Употребата на пробиотици от бебета, деца, жени, мъже, бременни и възрастни са необходими в определени случаи, особено ако страдате от запек, хранителни разстройства, подуване на корема или просто искате да предотвратите появата на симптомите, естествените пробиотици и ензими ще ви позволяват ежедневно да се радвате на по-нормален ритъм, по-добра форма и по-добро здраве.

марки
Подреди по