Количката е празна


обратно

Голямата сила на бабините зъби

4 октомври 2017

 

 

 

Tribulus Terrestris е билка, която е добре позната на аюрведа. Билката се използва за повишаване на енергията, повишаване на либидото, както и като превенция от сърдечно-съдови болести. Коренът и плодът на растението съдържат много активни съставки - стероидни сапонини, белтъчини, феноли, флавоноиди, гликозиди и голямо количество витамин C.

Когато говорим за силата на бабините зъби, трябва да знаем, че билката:

  1. Регулира и балансира хормоните в тялото;
  2. Помага за повишаване на либидото;
  3. Подпомага за натрупване на мускулна маса;
  4. Подобрява общото състояние на организма.

 

Балансира хормоните

Много е важно да кажем още в началото, че трибулус терестрис въздейства положително на тялото, защото спомага балансираното производство на хормони и правилната им функция. Тъй като билката е адаптоген, тя не причинява вреди на различните организми, а се свърза с индивидуалния тип метаболизъм и му подпомага да балансира хормоните. Това означава, че подпомага женския организъм по различен начин в сравнение с мъжкия организъм. Нещо повече – въздействието на билката е индивидуално и различно и при група жени или мъже, тъй като всеки човек има специфични характеристики на организма. Трибулус терестрис е една от най-предпочитаните билки, която има свойствата да балансира хормоналните проблеми. Изследвания показват, че само в рамките на няколко дни се наблюдават подобрения при производството на хормони. Това свойство на билката е много важно, защото от него следват още редица ползи за тялото.

 

                                        tribulus terrestris 90 capsules                                         tribulus terrestris

 

Подобрява настроението

Тъй като успешно балансира хормоните в тялото, билката бабини зъби също така подпомага хора, които страдат от депресия и промени в настроението. Въпреки че в някои случаи депресията се появява заради външни фактори, по-често се случва тя да е причинена от вътрешен хормонален дисбаланс. Когато хормоните, които насърчават щастието, не се произвеждат в достатъчно количество, билката успешно възвръща хормоналното равновесие и изчиства симптомите на чести смени в настроението, гневни  и яростни изблици, депресия.  

 

Подобрява кръвоносната система

Tribulus Terrestris може да помогне за предпазване от проблеми на сърдечно-съдовата система, като спомага за изчистване на кръвоносните съдове от затлачвания, както и разширява кръвоносните съдове и спомага за по-лесна циркулация на кръвта. Освен за предпазване от болести, това може да е чудесен метод мъжете да имат по-добри и по-устойчиви ерекции.

 

Подобрява либидото

Проучвания доказват, че билката бабини зъби оказва положителен ефект върху либидото и при мъжете, и при жените. Лекарите го препоръчват много често вместо традиционната хормонална терапия, която често оказва по-неблагоприятен ефект, отколкото натуралните средства. Бабините зъби помагат на жените да събудят сексуалния си апетит, също така намаляват симптомите на тежък ПМС, менопауза и помагат за прочистване на пикочо-половата система от инфекции и бактерии. Има данни, че употребата на билката по време на овулация повишава плодовитостта.

При мъжете тази билка също върши чудеса. Нейното действие се свързва с повишаването на тестостерона, сексуалното желание, подобряване на ерекцията като я прави по-дълготрайна, увеличаване на броя на сперматозоидите. Изследвания върху безплодни мъже показват, че само след 30 дневен прием на Tribulus Terrestris броя на сперматозоидите и функцията им се е подобрила значително.

 

                                                               бабини зъби

 

Увеличава силата и мускулната маса

Tribulus Terrestris е един от все по-често предпочитаните продукти от фитнес любителите за увеличаване на силата и мускулната маса. Той също така действа като енергиен бустер и може да се бори с умората. При мъжете тази билка спомага за увеличаване на тестостерона, което на практика спомага за поддържане на мускулен тонус, повече физическа издръжливост и сила.  

През 2005 година български изследователи провели експеримент при 21 здрави мъже на възраст от 20 до 36 години. Те били разделени на две групи, като на едната група се давало два пъти повече от билката. Резултатите след четири седмици били ясни – групата, приемаща по-голямо количество от бабините зъби, имала по-добре оформени мускули, повече издръжливост и сила.

 

С какво да комбинираме трибулус терестрис?

Трибулус терестрис е билка, която може да се комбинира с различни хранителни продукти, защото не предизвиква странични ефекти в организма и още повече, че е адаптогенна билка. За покачване на мускулна маса и подобряване на физическата активност билката може успешно да се комбинира с продукти като – суроватъчен протеин, аминокиселини, креатин, L карнитин. За балансиране на хормоналното производство трибулус терестрис може да се комбинира със сао палмето, мака, епимедиум, цинк, магнезий, витамин D.

 

Винаги може да разчитате на нашия продукт Tribulus Terrestris за повишаване на либидото, подобряване на издръжливостта, покачване на мускулна маса. Продуктите на марка Holland&Barrett са лесно разпознаваеми, защото са със 150-годишна история. Те са предпочитани от много хора, защото са висококачествени с минимална термична обработка, което запазва полезните нутриенти.

 

Може да разгледате и да поръчате продуктите ни тук -> https://bulvit.com/babini-zabi-kapsuli-250mg.html

 

                                                                           Бабини зъби