Количката е празна


обратно

Зеленоуста мида - натуралното решение при ставни болки и затруднена подвижност

26 юни 2018

 

 

 

Подути, деформирани стави, непрестанни болки и затруднена подвижност - това са само някои от симптомите на АРТРИТНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, които влошават качеството на живот на стотици хора. Близо една трета от българите над 50 години страдат от някаква форма на ставно дегенеративно заболяване След 60 години това вече е съдбата на всеки втори. Няма съмнение, че артритът е изключително болезнено и инвалидизиращо и за съжаление, често срещано заболяване. Артритът уврежда ставите, като засяга състоянието на хрущяла. При остеоартрита, хрущялът, който покрива краищата на ставите, се износва и загрубява. С времето, свързващата тъкан около ставите се разрушава. Този процес често е съпроводен от силно възпаление и остра болка. При по-рядко срещащият се ревматоиден артрит, имунната система атакува собствените си стави. Хрущялът бавно се разрушава и се формира нова съединителна тъкан, която стеснява ставите и принуждава костите да се слепват заедно. Ревматоидният артрит често се появява преди 40 години, докато остеоартритът се среща по- често при по-възрастни хора.

 

                                                                                                            stavi-kosti-bulvit 

 

За да се подобри състоянието на ставите и артритните увреждания са нужни три неща:

1) Клетките трябва да бъдат снабдени с достатачно суровини за да изградят нов хрущял;

2) Клетките трябва да се препрограмират вместо да разрушават, да поправят и изграждат хрущяла;

3) Трябва да се ограничи производството на ензими, които причиняват разрушаването на хрущяла, а възпалението трябва да се намали и контралира.

 

Звучи сложно? Ето за това зеленоустата мида е чудесно решение. Не само напълно естествен продукт, но и се справя с всички тези аспекти на здравето на ставите.

 

Зеленоустата мида съдържа няколко вещества, от които организма се нуждае, за да се справи с възпалителните процеси и разрушителния цикъл на дегенеративните ставни заболявания. Зеленоустата мида съдържа цели 12% глюкозаминглюкани, както и рядка и потентна форма на омега-3 мастна киселина, наречена ейкозатетраенова киселина (ЕТК). ЕТК има мощно противовъзпалително действие, по-силно от всеки друг източник на омега-3.


Изследванията сочат, че екстрактът от зеленоуста мида доставя необходимите строителни материали на клетките и ги стимулира да поправят повредения хрущял и съединителна тъкан. Едно особено полезно съединение в зеленоустата мида е липринол - мукополизахарид с противовъзпалителни свойства, който се съдържа и в глюкозамина и в алое вера, и е от ключово значение за подвижността на ставите. Зеленоустата мида има имуномодулиращи свойства, които пренастройват действието на имунната система към подтискане на съществуващото възпаление. ЕТК, която се съдържа в мидите, е мощен инхибитор на ензимните пътища, през които се произвеждат причинителите на възпаленията. Освен всичко това, антиоксидантите в зеленоустата мида помагат за контрола на свобадните радикали. След прием на зеленоуста мида, изследваният показват висока концентрация на свободни радикали в течността извлечена от възпалените стави.

 

                                                                                                            stavi-kosti-bulvit  

 

За разлика от обикновените лекарства против артрит, които често предизвикват колит и язва на стомаха, зеленоустата мида няма неприятни странични ефекти. Натуралните съединения в зеленоустата мида предпазват и не дразнят деликатната лигавицата на стомаха. Също така, екстрактът от зеленоуста мида се добива от миди, които се отглеждат само в акредитирани морски съоръжения. Поради това, наличието на живак, което често е завишено в много риби и морски дарове, никога не е проблем. Продукта се препоръчва от Британската асоциация за изследване на артритните заболявания - Arthiritis Research UK.

 

Можете да закупите продукта от ТУК  https://bulvit.com/zelenousta-mida или като кликнете на снимката под статията.

                        зеленоуста-мида    

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!