Популярни Продукти

10 декември 2018 Витамин D - как да се подготвим за зимата

Витаминът на слънцето - така се нарича витамин D, който се произвежда в кожата в резултат на нейното излагане на слънчевите лъчи. Поради тази причина, зимата, когато сме и добре облечени и не виждаме слънце толкова често, запасите от витамин D намаляват и е важно да си го набавяме с храната или с хранителни добавки. Тъй като витамин D играе ключова роля в здравето на жените, препоръчваме дамите над 40 години задължително да правят изследване на общ витамин D веднъж годишно. 

Прочети още

9 декември 2018 Анемия - Как да се предпазим?

АНЕМИЯ най-общо означава дефицит на червени кръвни клетки. Главната роля на червените кръвни клетки е да транспортират кислород от белите дробове до всяка част на организма. Това гарантира оцеляването на нашите клетки. Когато сме анемични се чувстваме уморени и апатични. Всяка тъкан в тялото се нуждае от постоянен поток от кислород, за да функционира правилно. Кислородът е един от начините за производство на енергия.

Прочети още

8 декември 2018 Защо не трябва да приемаме витамин Д без витамин К ?

Повечето хора са запознати с важността на витамин Д. За съжаление не е общоизвестно (все още), че допълването или получаване на достатъчно количество витамин К2 чрез храната е също толкова важно. Мастноразтворимите витамини Д, К2 и А всички работят заедно в синхрон. Приемането на твърде много витамин Д, което не е балансирано с витамините К2 и А, може да създаде сериозни проблеми.

Прочети още