Количката е празна


обратно

Витамин Е – грижа и защита за кожата

23 януари 2018

 

 

 

 

 

Витамин Е е чудесен витамин, дори според някои учени - лекарство! Той може да спомогне за овладяване на редица здравни проблеми, свързани със сърцето и кръвта, включително запушени артерии, високо кръвно налягане, втвърдени артерии, разширени вени, диабет. Освен това витаминът участва в защитата на организма от  болестта на Алцхаймер и деменция. Витамин Е е също така полезен за очите, предпазва плода в утробата, запазва здравето на жените и играе важна роля при редуциране на импотентността при мъжете. Той често се използва за възстановяване на изсъхнала и дехидратирана кожа, затова все по-често се открива в повечето продукти за грижа за кожата.

 

Предимства на витамин Е:

✔ намалява риска от рак на пикочния мехур;

✔ предпазва от болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон,

ревматоиден артрит;

✔ намалява тежките предменструални симптоми;

✔ намалява симптомите на болестта на Хънтингтън;

✔ предпазва от макулна дегенерация;

✔ спомага при безплодие;

✔ намалява шансовете за деменция в напреднала възраст;

✔ спомага при заболяването пръстен гранулом;

✔ повишава активността и енергията при възрастните хора.

 

                                                          

 

Витамин Е или алфа-токоферол е мастноразтворим антиоксидант, който се среща предимно в зелени листни зеленчуци, ядки, семена, морски дарове и плодове. Трябва да знаете, че абсорбирането на витамин Е от храната има своите специфични условия. От една страна, е много важно състоянието на червата и чревната флора. Полезните бактерии трябва да са в пъти повече от вредните микроорганизми, които образуват гнилостни процеси в червата и пречат на усвояването на витамина. От друга страна, самото усвояване зависи от много фактори – от киселинно-алкалния баланс, от ензимните процеси, от киселинността на стомашния сок. Много важен фактор за усвояването на витамина от организма е поддържането на витамино-минералния баланс в добри съотношения. Това на практика означава, че, ако имате дефицит на някое полезно вещество, ще се отрази на усвояването и на другите полезни витамини и минерали. Затова все повече хора се обръщат към хранителните добавки, за да получат необходимите дози от витамините и минералите.

 

Защо витамин Е е полезен за кожата?

Витамин Е се използва в грижата за кожата толкова дълго, че понякога се пренебрегва, когато в продуктите се рекламират по-нови, по-екзотични съставки. Но истината е, че това е много полезна съставка за кожата, особено когато се комбинира с други антиоксиданти. Те помагат на кожата да защитава организма от свободните радикали и други външни вредни атаки.

Витамин Е е един от основните хранителни елементи за кожата. Националната здравна канцелария на диетичните добавки посочва, че той е антиоксидант, който помага за неутрализирането на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да допринесат за много и различни заболявания. Освен това той има и силни противовъзпалителни свойства, както и играе важна роля в поддържането на имунната система. След редица изследвания повечето лекари препоръчват витамин Е да се комбинира с витамин С и CoEnzyme Q10, тъй като по-този начин се получава комплексна и много силна грижа за кожата.

 

Ползи за кожата от витамин Е:

  1. действа като овлажнител;
  2. предпазва от преждевременно стареене на кожата;
  3. намалява слънчевите изгаряния;
  4. предпазва от появата на тъмни петна;
  5. действа като очистващ агент;
  6. помага при суха кожа;
  7. изчиства стрии;
  8. помага за заздравяването на рани, както и за заличаване на белези.

 

Как витамин Е възстановява кожата?

Има различни начини за използване на витамин Е, в зависимост от това, което се надявате да възстановите.

Бръчки: Бръчките идват от възрастта, увреждането на свободните радикали, неправилната грижа за кожата и лошите навици като пушене и пиене на алкохол в по-големи количества. Витамин Е предотвратява образуването на бръчки като блокира увреждането на свободните радикали. Той третира бръчките, като увеличава производството на колаген и съединителната тъкан, която поддържа еластичната кожа. Витамин Е също третира бръчките, като поддържа новия растеж на клетките на кожата и ускорява регенерацията на клетките.

Кафяви петна: Кафяви петна по кожата са причинени от стареене, увреждане на свободните радикали и лоша чернодробна функция. Витамин Е предотвратява и възстановява увреждането на свободните радикали. Той спомага за облекчаване и изглаждане на грубата кожа чрез приглаждане на клетъчните мембрани и насърчаване на регенерацията на клетките.

Суха кожа: Витамин Е също е ефективен продукт за възстановяване на суха, дехидратирана и напукана кожа. Той  помага кожата да се хидратира и изглади, както и да се предотвратят бъдещи напуквания.

Груба кожа: Витамин Е осигурява на кожата необходимата хидратация и действа като естествен овлажнител. Интензивната терапия с витамин Е е идеална за възстановяване и предпазване от поява на нова груба кожа.

 

 

Както можете да видите, витамин Е е много полезен, когато става дума за грижа за кожата. Ето защо трябва да се стремим да взимаме редовно витамин Е.

Може да разгледате и закупите нашата гама от продукти с витамин Е тук –> https://bulvit.com/vitamin-e.html

 

                                     

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!