Витамин С

Мощен антиоксидант с много ползи за здравето

Витамин Ц (аскорбинова киселина) е основен витамин, което означава, че тялото ви не може да го произведе. И все пак, той има много впечатляващи ползи за здравето. Водоразтворим е и се съдържа в много плодове и зеленчуци, включително портокали, ягоди, киви, чушки, броколи и спанак.

Препоръчителният дневен прием на витамин Ц е 75 mg за жени и 90 mg за мъже.
Въпреки че обикновено се препоръчва да приемате витамин Ц от храни, много хора се обръщат към хранителните добавки, за да отговорят на своите нужди.

Ползи от приема на таблетки витамин Ц.

 1. Хронично заболяване
  Силен антиоксидант е, който може да повиши нивата на антиоксиданти в кръвта. Това може да помогне за намаляване на риска от хронични заболявания като сърдечните.
 2. Високо кръвно налягане
  Установено е, че приемат му понижава кръвното налягане както при здрави възрастни, така и при тези с високо кръвно налягане.
 3. Сърдечни заболявания
  Приемат на таблетки витамин Ц спомага за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Тези добавки могат да понижат рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания, включително високи нива на LDL (лош) холестерол и триглицериди в кръвта.
 4. Имунитет
  Може да повиши имунитета, като помага на белите кръвни клетки да функционират по-ефективно, укрепва защитната система на кожата ви и помага за по-бързото зарастване на раните.
 5. Стрес
  Стресът е едно от най-често срещаните състояния вследствие на забързания свят, в който живеем. Витамин Ц помага много в справянето с типичните показатели за физически и емоционален стрес. Освен това намалява нивото на хормоните на стреса.
 6. Метаболизъм
  Мазнините в стомаха или коремните мазнини са мастна тъкан около или вътре в коремната кухина. За правилния метаболизъм на мазнините редовният прием на витамин Ц е от съществено значение. Той помага за ускоряване на метаболизма ви и по този начин поддържа теглото ви под контрол.
 7. Производство на колаген
  Колагенът е вещество, което се произвежда естествено от организма. Производството на това вещество обаче намалява с напредването на възрастта. Витамин Ц има незаменима роля в производството на колаген, поради което намалява бръчките, а също и симптомите и признаците на стареене.
 8. По-добра кожа
  Образуването на еластин, съединение, което сгъстява, защитава и лекува кожните клетки, зависи от нивата на витамин Ц в тялото ви. Еластин поддържа кожата ви здрава и блестяща. Ако искате да имате по-добра кожа, консумирайте храни с витамин Ц и се радвайте на блестяща кожа, както никога досега.
марки
Подреди по