Количката е празна


обратно

5 невероятни ползи от билката вечерна иглика

20 ноември 2017

 

 

Някои хора използват масло от вечерна иглика за синдрома на хроничната умора, астма, нервно увреждане, свързано с диабет, сърбежи, хиперактивност при деца и дефицит на активност, затлъстяване или загуба на тегло, кашлица и стомашно-чревни нарушения, включително улцерозен колит, синдром на раздразнените черва и пептична язвена болест.

Жените използват мазнина от вечерна иглика по време на бременност за предотвратяване на високо кръвно налягане, съкращаване на мускулите, преждевременно или късно раждане. Жените също използват масло от вечерна иглика за стопиране на симптомите при предменструален синдром - болки в гърдите, ендометриоза и симптоми на менопаузата като горещи вълни.

Маслото от вечерна иглика се използва като хранителен източник на есенциални мастни киселини. Това са много важни и полезни мазнини, които спомагат за редица проблеми в организма – предпазват мозъка и сърцето, увеличават тонуса и регулират хормоните. Тяхното набавяне е есенциално, защото тялото не може да ги произведе, така че трябва да се набавят чрез храната, билки или хранителни добавки. Вегетарианците и веганите са основна група от хора, които трябва да помислят за приема на билката, защото те трудно си набавят омега мазнините.

 

5 невероятни ползи от билката вечерна иглика

 

  1. Регулиране на хормоните

Жените могат да приемат масло от вечерна иглика като естествен регулатор на симптомите на ПМС, поради високото съдържание на есенциални мастни киселини. Тяхното консумиране създава здравословна и благоприятна среда за зачеване. Здравословните мазнини ще Ви помагат да отслабнете и да произвеждате балансирани хормони. Препоръчвам Ви да вземете от 500 до 1000 милиграма, като започнете от първия ден на менструалния си цикъл до овулацията. Вечерната иглика също така е много полезна за дамите в менопауза, тъй като укрепва организма цялостно и стопира тежките симптоми като нервност, горещи вълни, трудно заспиване, напълняване и други.

 

  1. Премахва акнето

Едно от неприятните последствия на хормоналния дисбаланс е появата на акне. Това може да се случи както при тийнейджърите, така и при възрастни и много хора не осъзнават, че акнето може да се лекува естествено, а не третирано с тежки антибиотици. За да се лекува хормонално акне, трябва да се справите с корена на проблема - хормоналният дисбаланс. Омега мастните киселини, налични в масло от вечерна иглика, могат да Ви помогнат да регулирате хормоналните си нива и да излекувате хормоналното акне. Тези мастни киселини също играят роля в клетъчната структура, подобрявайки функцията на нервите и стимулирайки еластичността на кожата. Изследвания показват, че е нужно да приемате една таблетка дневно, за да регулирате хормоналния дисбаланс и да стопирате неприятното акне.

 

  1. Стопира косопада

Мъжете и жените се борят с косопад с много различни методи, които понякога са доста неблагоприятни върху скалпа и косата. Един от най-добрите начини да се предотврати този проблем – косопадът - е с диета или хранителни добавки. Когато става дума за косата, хормоните играят важна роля. Основните омега мастни киселини, които произлизат от консумирането на капсули от масло от вечерна иглика, могат да бъдат много ефективни в борбата срещу косопада. Опитайте се да приемате 500 милиграма два пъти на ден - ще започнете да виждате резултати от шестата до осмата седмица. Резултати от изследвания показват, че от 86 пациенти, тези които са използвали всеки ден добавки от вечерна иглика, са имали 30% подобрение на загубата на коса.

 

                                                                                         

 

  1. Заздравява кожата

Маслото от вечерна иглика се е доказало като ценен помощник за лечение на хора, страдащи от кожни състояния, като екзема, псориазис и атопичен дерматит. Проучванията, публикувани в Международния вестник на козметичната наука, дори показват, че маслото от вечерна иглика може да помогне при възрастовите структурни и функционални промени в кожните тъкани като зачервяване, твърдост, грапавост и отпуснатост. Изследванията показват, че хората с екзема нямат нормална способност да обработват мастни киселини, а това води до дефицит на гама-линоленова киселина или GLA. GLA е омега-6 мастна киселина, която тялото може да превърне във вещества, които намаляват възпалението и клетъчния растеж. Проучванията доказват, че масло от вечерна иглика е забележително ефективно за облекчаване на много симптоми на екзема, включително сърбеж, зачервяване и оток. Вечерната иглика има силни лечебни свойства и при псориазис. Той се появява, когато кожните клетки се възпроизвеждат твърде бързо, което води до подуване на кожата и появата на белезникави люспи. Причината за псориазис включва хормонални промени, лоша диета и трудности при усвояването на протеини. Една от многото ползи на маслото от вечерна иглика е способността му да помага естествено за излекуване на псориазис - защото есенциалните мастни киселини помагат при хормоналния баланс и храносмилането.

 

  1. Помага при ревматоиден артрит

Ревматоидният артрит е вид хроничен артрит, който се появява в ставите на тялото и може да засегне както ръцете, китките, така и колената. Това е автоимунно заболяване, което означава, че имунната система на организма атакува собствените си здрави тъкани. Причината за ревматоиден артрит е комбинация от генетични, екологични и хормонални фактори. Някои изследвания показват, че маслото от иглика може да бъде подходящо природно средство за борба с ревматоидния артрит. Едно проучване, извършено от Arthritis Research UK, измерва ефекта от масло от вечерна иглика върху 49 души. Данните установяват, че 94% от участниците, които са получили масло от вечерна иглика, съобщават за значително подобрение на симптомите, свързани с болестта, включително намаляване на болката и сутрешната скованост. Когато използвате масло от вечерна иглика за симптоми на артрит, може да отнеме от един до три месеца преди да се проявят ползите от билката.

 

Разгледайте нашите предложения за билката вечерна иглика ТУК-->https://bulvit.com/vecherna-iglika.html 

 

                   

 

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!