Количката е празна


обратно

Увреденият черен дроб може да доведе до замъглено виждане и проблеми с очите  

2 октомври 2017

 

 

Всички ние разчитаме черният дроб да ни спасява от различни нездравословни, вредни и дори токсични атаки, същевременно да компенсира и пораженията от преяждане, тютюнопушене, неразумно пиене и прием на лекарства. Но често в ежедневието забравяме колко важен е този орган. Причината за това е, че черният дроб не боли. Но това не означава, че не може да е претоварен, дори възпален. Има много и различни болести, които забавят неговите основни функции и вредят на човешкия метаболизъм. За съжаление симптомите, които протичат, са много малко и често се бъркат с други заболявания.

 

Уврежданията в черния дроб могат да се изразят със симптоми на понижена памет, липса на концентрация, умора и отпадналост, както и замъглено виждане. Други симптоми са още побеляването на изпражненията, промени в настроението и депресивни състояния, подуване на корема, запек или разстройство.

 

 

Каква е връзката очи – черен дроб?

На пръв поглед очите и черният дроб нямат нищо общо освен, че са част от един организъм. Но всяка частица в тялото има предназначение и функция. Когато един орган не работи правилно, това дава отражение и върху друг/ други.

Според традиционната китайска медицина има силна връзка между доброто зрение и чистият, здрав черен дроб. Прочистването на дроба може да подобри зрението като го направи по-ясно. Китайските лечители смятат, че лекувайки увредения дроб, можем да се избавим от късогледство, сухота в очите, петна в зрението, зачервени очи.

Проблемите с очите са свързани с недостиг на кръв в черния дроб. Когато черният дроб е здрав, той е мек и отворен и циркулацията на кръвта през него не е възпрепятствана. Но, когато дробът боледува или е увреден, тогава кръвта не може да преминава свободно през него и това води до дефицит на чиста кръв към останалите органи. Това състояние, ако не се лекува дълго време, може да доведе до различни болести в тялото, както и замъглено виждане, дори повишаване на диоптрите, перде на очите.

 

                                                          здрави очи

 

Това на практика означава, че, когато полагаме грижи за своя черен дроб, ние също така се грижим и за нашите очи.

Традиционната китайска медицина обяснява, че, за да функционират оптимално, очите изискват изобилие от кръв и други телесни течности, които овлажняват и подхранват органите и тъканите. В това отношение сухите очи отразяват недостиг на чиста кръв. Размазаното зрение, миопията, сухотата на очите са свързани със затруднения поток на кръв през черния дроб. Чистата кръв от черния дроб овлажнява и подхранва очите и действа като лек за проблемите със зрението.

Когато говорим за връзката между здрави очи и увреден черен дроб, трябва да имаме предвид високото кръвно налягане. Болният черен дроб причинява високо кръвно налягане. При простуда, при нездравословен хранителен режим черният дроб се затруднява и не може да функционира правилно. Това води до различни заболявания в тялото, като част от тях може да са проблеми с очите.

 

Изчистване на черния дроб с природни средства:

Няколко полезни трика за всеки ден:

  1. Консумирайте свежи плодове и зеленчуци, защото са богати на антиоксиданти;
  2. Избягвайте максимално алкохол, цигари, прекалено сладко и/или солено;
  3. Почивайте и релаксирайте като избягвате стресови ситуации;
  4. Редовно пийте зелен чай;
  5. Приемайте минерала селен.

 

Изследвания във връзка с здравето на черния дроб от последните 20 години на Световната здравна организация показват, че средно статистически всеки втори човек на зряла възраст страда от физиологични изменения на черния дроб в следствие от нездравословен начин на живот, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол и/или лекарства. В отговор на тази черна статистика лекарите препоръчват натурални медикаменти, чрез които процесите в черния дроб да се стабилизират.

 

На първо място едно от най-търсените и предпочитани средства за проблеми с черния дроб е билката бял трън. Тя се използва за по-бързо възстановяване на организма след продължителна употреба (злоупотреба) на цигари, алкохол, наркотични и други тежко-химични вещества. Билката бял трън е изключително богата на витамините - A, D, E, F, както и на минералите - йод, селен, бор, мед, цинк. Това растение съдържа и силимарин, който увеличава способността на чернодробните клетки да се регенерират и същевременно противодейства на ефекта от отровните за организма токсини. Учените потвърждават, че продължителната употреба на тази билка подобрява функцията на черния дроб.

 

                                                                              бял трън билка

 

Артишокът е друг много силен натурален продукт, чрез който може да прочистите черния дроб и да възвърнете нужния баланс в организма. Артишокът е богат на калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий, витамин А, В1, В2, С, като освен това съдържа белтъчини, мазнини, въглехидрати. Растението е богато и на цинарин, който е познат като един от най-силните антиоксиданти. Цинаринът се свързва със свободните радикали в организма и спомага за тяхното изхвърляне и ускорява процесите на извличане от организма на излишните течности и соли. Прочистващите свойствата на артишока са пряко свързани с възстановяването на сърцето и черния дроб, тъй като зеленчукът помага най-вече на тези два жизненоважни органи.

 

                                                                               артишок  

 

Подсилване на зрението чрез природни средства:

 

Очанката е чудесно средство за профилактика или лечение на очни болести с различен произход. Тя се използва и за яснота на погледа, повишаване на зрението. Заради тези си свойства, тя намира широко приложение в офталмологията при лечение на дегенеративно-дистрофични процеси на очната мембрана. Тази билка намира широко приложение в лечение и поддържане на здравето на очите. Използва се като част от лечение на конюнктивити, възпаление на слъзните канали, повишена уморяемост на очите, петна по роговицата, глаукома, катаракти и хордеолум. За уморени и сухи очи, билката може да се приложи като компрес върху очи вечер преди лягане. Но, ако се случва да се застоявате пред екрана на компютъра по-често или има други фактори, които натоварват очите ви, тогава по-добре премислете варианта с таблетки, защото имат по-траен ефект от компреса.

 

                                                                              очанка

 

Продуктите на марка Holland&Barrett са лесно разпознаваеми, защото са със 150-годишна история. Те са предпочитани от много хора, защото са висококачествени с минимална термична обработка, което запазва полезните нутриенти.

 

Може да разгледате и да поръчате продуктите ни тук:

---->  за здрави и жизнени очи;

----> за прочистване на черния дроб.

              vital-eyes-bulvit              bql-tran-bulvit