Количката е празна


обратно

Топ 10 храни, причиняващи рак

22 май 2018

 

 

 

 

Всички сме добре запознати със сериозността на болестта рак, която изтощава до краен предел не само физическото и психическото здраве на болния, но и на неговите близки и роднини. Ранното лечение на болестта би могло да спести много нерви, време, средства и да запази здравето на болния в много по-добро състояние.

Съществуват мерки, чрез които да се предпазите и да намалите вероятността от появата на раково заболяване. Една от мерките, разбира се, са редовните профилактични прегледи при специализирани лекари със специализирана апаратура. Понякога дори и кръвна картина би могла да посочи, че в организма Ви се развива тежко заболяване. От друга страна, обаче, начинът ни на хранене също е от огромно значение за здравословното ни състояние. „Ти си това, което ядеш“ казват мъдрите хора и са изключително прави, защото в 21 век има храни, които предпазват от рак, но има и храни, които са силно канцерогенни и са причина за над 50% от всички регистрирани случаи на раково болни в глобален мащаб.

За съжаление, все по-често здравните заведения регистрират случаи, при които, заради определен начин на живот в продължение на години, се развиват ракови клетки в организма. Добрата новина е, че експертите смятат, че половината от тези случаи са предотвратими с промени в начина на живот.

 

Запознайте се с топ 10 храни, които редовно използваме в ежедневието си, но са силно канцерогенни!

 

  1. Генетично модифицирани храни (ГМО)

Бързо развиващата се индустрия на генетично модифицирани култури навлиза в хранителната ни система с тревожно темпо. Повече от 90% от царевицата и соята са генетично модифицирани в глобален мащаб. Тази практика е източник на много дебати. Експертите са съгласни, че не са направени адекватни тестове преди ГМО храните да се добавят към списъка с хиляди продукти, които хората ежедневно използват. С други думи, никой - включително производителите на ГМО храни - не знае дългосрочния им ефект върху човешкото здраве. 

 

  1. Микровълнови пуканки

Пуканките на микровълнова печка са в центъра на дебатите за рак на белия дроб по целия свят. Изследванията показват, че те са пълни с токсини и препарати, които подобряват вкуса, създават чудесен аромат, но са токсични и смъртоносни за хората. Още повече, че експертите споделят, че микровълновата печка изпуска радиация към храната, която се приготвя в нея, и по този начин тя става силно канцерогенна.

 

  1. Консервирани стоки

Повечето пластмасови кутии, бутилки и облицовъчни продукти на храната са направени чрез преработката на химикала бисфенол-А (BPA), за който е доказано, че генетично променя мозъчните клетки на хората.  Той е силно токсичен и силно канцерогенен. Когато попадне в организма, този химикал се закача за ДНК-то и започва да го променя постепенно. За консервираните храни също трябва да знаете, че са пълни с изкуствени консерванти, които в дългосрочен план съсипват здравето на човек и водят до тежки заболявания (като рак). (Забележка: консервираните храни, които правим вкъщи, са изключение).

 

                                                                                                

 

  1. Червено месо на скара

Докато ястията на скара са изключително примамливи с чудесен аромат и приятен вкус, учените откриват, че приготвянето на месо по този начин - особено преработените меса като хот-дог - освобождава канцероген, наречен хетероциклични ароматни амини. Това хетероциклично съединение въздейства изключително неблагоприятно на функциите на мозъка, на сърцето, на черния дроб като предизвиква автоимунни сривове и предразполага за развитието на ракови клетки. Когато готвите червено месо на скара, то променя химическата и молекулярната си структура и става канцерогенно.

 

  1. Рафинирана захар

Най-големият причинител на ракови заболявания при хората е без съмнение захарта. Не само бялата рафинирана захар, но и кафявата причиняват пагубни последствия за здравето на човек. Изследванията показват, че захарта не само може да причини рак, но и захранва раковите клетки. Дори може да се каже, че захарта е храната на раковите и туморните клетки. Всички храни, които съдържат захар, са високо канцерогенни и би трябвало да се обърне голямо внимание на тяхната консумация в ежедневието.

 

  1. Солени, мариновани и пушени храни

Тези продукти обикновено съдържат консерванти, като нитрати, които имат за цел да удължат срока на годност. Добавките, използвани в преработените храни, могат да се натрупват във Вашето тяло с течение на времето и, за съжаление, могат да останат там за дълъг период от време, тъй като не са органични и тялото не може да ги преработи бързо. В крайна сметка такива токсини причиняват увреждане на клетъчно ниво и водят до заболявания като рак. Когато пушените храни се приготвят при високи температури, нитратите се превръщат в много по-опасни нитрити. (Забележка: ферментиралите храни, които правите у дома са изключение).

 

  1. Газирани напитки

В продължение на две десетилетия газираните напитки са в топ центъра на здравните дебати като основен хранителен продукт, предизвикващ рак. Изпълнени с фруктозен сироп, изкуствени оцветители, консерванти, аромати и множество други химикали, те са изключително вредни и силно токсични за всеки аспект на здравето. Те не само не осигуряват никаква хранителна стойност, но и отнемат от тялото основните хранителни вещества, които получавате от други храни. Добавянето на етикети към газираните напитки „без захар“, означава, че напитките са пълни с преработена захар като аспартам, захароза, които са още по-канцерогенни от обикновената захар.  

 

  1. Бяло брашно

Когато брашното се пречиства, се премахва неговата същинска хранителна стойност. Обикновено брашното е избелено с хлорен газ, за ​​да стане по-привлекателно за потребителите. Гликемичният индекс на бялото брашно е много висок - което означава, че се повишава нивото на инсулина, без да се осигурява хранително гориво. Въглехидратите се превръщат в захари, така че прекомерните продукти, които съдържат бяло брашно, могат да доведат до повишена инсулинова резистентност. Обикновените захари (като рафинирани въглехидрати) са източник на енергия за раковите клетки.

 

                                                                                                        

 

  1. Риба от ферма

За съжаление, фермите за риба не са толкова надежден източник на качествена храна. В стремежа да се контролира и балансира средата на рибите, те се третират със силни антибиотици, пестициди и други канцерогенни химикали, чиято цел е да унищожи бактериалните, вирусни и паразитни огнища, които се получават задължително в малките и затворени водни пространства. Отглежданите във ферми риби, също така, нямат толкова омега-3 мастни киселини, колкото дивата риба.

 

  1. Хидрогенирани масла

Растителните масла се извличат по химичен път от техния естествен източник. След това се третират химически и дори се добавят повече химикали, за да се подобрят аромата и вкуса. Те са пълни с нездравословни мазнини и са доказали, че променят структурата на клетъчните мембрани, което води до развитие на ракови клетки в организма.

 

В допълнение към 10-те храни, изброени по-горе, не забравяйте да избягвате всякаква храна/ напитка, обозначена с етикета "диета", "без захар" или "без мазнини", защото най-вероятно съставките са заменени от химикали, които действат още по-силно канцерогенно на организма.

Не само, че елиминирането на тези храни ще намали риска от рак, но ще се почувствате (и изглеждате) по-добре. Сега, когато знаете каква е най-важната причина за раковите заболявания, ще можете по-лесно да избирате храните от магазина, за да поддържате здравето си, а не да го съсипвате!

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!

 

Може да разгледайте и закупите тук нашите предложения за храни, които по естествен път намаляват и стопират развитието на раковите клетки в храносмилателната система