Количката е празна


обратно

Пробиотиците - ключ към стомашно-чревното здраве

16 февруари 2018

Лактобацилус ацидофилус е един от многото видове "добри" бактерии и най-често използвания пробиотик. Защо да приемате пробиотик? Защото бялата захар, топлинно обработените храни, алкохола, кафето и неконтролираното използване на антибиотици нарушават баланса на стомашно-чревната флора. Защото българското кисело мляко, източник на лактобацилус булгарикус, вече не е това което беше.

При нарушен баланс, лошите, патогенни бактерии бързо нарастват и колонизират дебелото черво като изхвърлят токсините си в организма. Това кара имунната система да работи извънредно, за да държи нещата под контрол.

Ето някои ползи от приемането на пробиотик:

Балансиране на стомашно-чревната бактериална флора:
✔При прием на антибиотици, лекарствата убиват бактериите в храносмилателния тракт, включително и добрите бактерии. Лактобацилус ацидофилус помага за ребалансиране на популациите на добри бактерии в стомаха и червата.
✔Успешна борба със запека - с балансирането на стомашно-чревната флора, движението на храната през стомаха и червата се ускорява, храната се разгражда по бързо и по-пълно, което постепенно води до регулирарно изхождане по голяма нужда.

Намалява вагиналните инфекции:
✔Ацидофилус е ефективно лечение при бактериални вагинални инфекции. Незаменима помощ при борбата с гъбичките.

Помощ при храносмилането на лактоза:
✔Ако сте нетолерантни към лактозата, ацидофилус може да помогне за храносмилането на млечни продукти и намаляване на дискомфорта, който те причиняват.

Предотвратяване на диария:
✔Ацидофилус помага за намаляване на диарията причинена от развалена храна или инфекции от вируси или бактерии като Е.коли и астровирус.

Контрол на холестерола:
✔Ацидуфилус може да помогне за намаляване на нивата на липопротеина, също известен като "лош" холестерол, като намалява и общото ниво на холестерол в кръвта.

Защита срещу алергии:
✔Изледвания показват, че ацедуфилус може да алергичната реакция към полен.

Нашите предложения можете да разгледате в категория Пробиотици и хранителни ензими.

   ацидофилус булвит  ацидофилус булвит ацидофилус безмлечен булвит 


Бъдете здрави с продуктите на BulVit!