Количката е празна


обратно

Полезни хранителни вещества в пилешките крака

22 ноември 2017

 

 

Консумирането на пилешки крака може да изглежда странно и дори грубо за някои хора, но за много народи като корейците, китайците, филипинците и виетнамците пилешките крака са деликатес. Дори има различни традиционни рецепти с пилешки крака по всички краища на света.

Но защо са толкова специални пилешките крака и защо се консумират? Това, което прави специални пилешките крака, са техните съставки. Точно това е и причината много хора да ги възприемат като деликатеси. Разбира се, друг фактор за консумирането на пилешките крака е икономическият. Статистическите данни показват, че в глобален аспект има стотици хиляди хора, които не изхвърлят никакви остатъци от храна, поради липса на достатъчно храна и приходи. Освен икономическите ползи,  консумирането на пилешки крака е доказало във времето и своите здравни ползи.  

Колкото и странно да звучи тази част от пилето има някои невероятни предимства! Ето какво трябва да знаете за пилешките крака и хранителните вещества -->>

 

Хранителни вещества в пилешките крака:

Пилешките крачета съдържат много хранителни вещества, които могат да бъдат чудесни за човешкото тяло. В резултат на това те могат значително да повишат общото здравословно състояние и да подобрят качеството на телесните функции. Ето списък на всички хранителни вещества, които съдържа тази част от пилето:

 

✔13 мг холин;

✔4 грама въглехидрати;

✔150 калории енергия;

✔187 мг омега-3 мастна киселина;

✔100 UI витамин А;

✔19 грама протеин;

✔2571 мг омега-6 мастна киселина;

✔8 грама обща мазнина;

✔83 мг фосфор;

✔86 мг фолат;

✔88 мг калций.

 

Пилешките крака са богати на колаген, хиалуронова киселина и хондроитин!

Според проучване в тайвански университет пилешките крака са огромен източник на колаген. Въпреки че други меса са обичайните източници на колаген -  свинско, риба, телешко, те могат да бъдат доста скъпи, докато пилешките крака са по-достъпни. Колагенът е продукт, който е силно желан и търсен, благодарение на чудесните си, направо вълшебни, ползи за кожата, костите и мускулите. Той набира все повече популярност сред жени и мъже, които искат да изглеждат и да се чувстват по-добре. Колагенът в пилешките крака придава еластичност и добър вид на кожата, подпомага функциите на стомашно-чревния тракт, възстановява и укрепва мускулите и ставите, благоприятства когнитивните функции - концентрация, учене, запомняне, поддържа телесното тегло оптимално.

 

Пилешките крака съдържат и други полезни вещества. Те са също така много богати и на хиалуронова киселина, която отлично допълва колагена. Двете вещества активно се борят в процеса за подмладяване на организма, заздравяването на костите и ставите, подхранване на косата и ноктите, както и редица други ползи. Хиалуроновата киселина помага на кожата да бъде добре хидратирана, мека, което от своя страна намалява бръчките. Тя има и способността да кара мъртвите клетки да отпадат от кожата, като по този начин действа пречистващо на кожата.

Полезните вещества в пилешките крака не спират до тук, защото те съдържат веществото - хондроитин сулфат. Хондроитин сулфатът е чудесен за хора, които имат проблеми със ставите или други проблеми, причинени от остеоартрит. Това вещество има огромно значение за поддържането на костите, ставите и сухожилията. Хондроитин сулфат има способността да стопира развитието на болести и възпаления в ставите и хрущялите. Използва се ефективно за възстановяването на хрущялната тъкан и за превенция на по-нататъшно увреждане. Той спомага за възстановяване и поддържане на еластичността в ставите.

Омега мастните киселини са богато наситени в пилешките крачета. Противовъзпалителните свойства на омега-3 мастни киселини предпазват от тежки здравословни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет тип 2. Същевременно подобряват циркулацията на кръвта в организма, повишават здравината на клетъчната мембрана, участват в процеса на подобряване на кръвното налягане, спомагат при алергични и възпалителни реакции, увеличават нивата на хормона на растежа, покачват мускулната маса. Омега-6 киселините забавят или ускоряват кръвосъсирването, намалят шанса от сърдечен удар, регулират кръвното налягане, действат на възпаленията, регулират обмяната на веществата, поддържат здравината на костите и ставите, както и репродуктивната система.

 

 

Топ 12 на най-невероятните ползи от хранителните вещества в пилешките крака

 

 1. Подпомагане на храносмилателните процеси

Хранителните вещества колаген и омега мазнините могат да подпомогнат храносмилането и да подобрят цялостното здраве на тялото. Тези две съставки ще помогнат също така да отстраните токсините, които са заседнали в организма Ви. Така че, ако страдате от нередовен стомах, запек или бавно храносмилане, колагенът и омега мазнините ще Ви помогнат да възвърнете баланса в храносмилателния процес.

 

 1. Регулиране на кръвното налягане

Омега мазнините могат да Ви помогнат да регулирате кръвното си налягане. По този начин ще се предпазите от опасни състояния като хипертония, която може да предизвика сърдечни заболявания.

 

 1. По-бързо възстановяване

Бързото възстановяване на организма се дължи на колагена и хиалуроновата киселина. Тези две вещества стопират възпалителните процеси в организма и подпомагат бързото възстановяване. Когато ги приемате в по-големи количества, ще започнете да наблюдавате бързо зарастване на откритите рани.

 

 1. Подобряване на имунната система

Полезните вещества в пилешките крака са толкова много и разнообразни, че няма как да не подсилят имунната система наред с другите ползи за организма. Комбинацията от витамини и минерали, както и с есенциални нутриенти, хранителните вещества в пилешките крака могат да Ви засилят имунната система и да подобрят цялостното здраве. В резултат на това може да сте по-малко склонни към заболяване или инфекция.

 

 1. Регулиране на хормоните

Най-добрият начин да отслабнете и да балансирате здравето си е да контролирате хормоните си. За да направите това, ще трябва да се съсредоточите върху консумирането на здравословни храни и хранителни вещества като омега мазнини, витамини и минерали.

 

 1. Заздравяване на костите

Тъй като в пилешките крака се съдържат голямо количество калций, колаген, хондроитин, те могат да бъдат чудесно средство за укрепване на ставите и подобряване състоянието на крехките кости. Бульонът от пилешки крака е едни от най-разпространените лекове за лечение и овладяване на остеопорозата, тъй като е достъпни за много хора и е силно ефикасен.

 

 1. Подобряване на кожата

Колагенът и хиалуроновата киселина помагат за подмладяване на кожата, за премахване на бръчките, както и за подобряване на еластичността й. Тези полезни нутриенти дори могат да помогнат за премахване на кожни дерматити, акне, хормонални пъпки. Колагенът в състава на пилешките крака е много подходящ продукт за възвръщане на блясъка и свежестта на кожата.

 

 1. Заздравяване на ноктите

Запазването на ноктите здрави и красиви се дължи на калция, фосфора, колагена и хиалуроновата киселина. Тези вещества са доказали през годините ползите си за скелетната система, а, когато работят в комбина, тези вещества имат огромен ефект.

 

 1. Предпазване на сърцето

Омега мастните киселини са чудесен начин за повишаване на сърдечно-съдовото здраве и за управление на сърдечната честота. Тези полезни мазнини помагат изключително много на сърцето като пречистват артериите, предпазват от съсиреци и тромбоцити, улесняват циркулацията на кръвта. Така че, ако искате здраво сърце, приемайте повече полезни мазнини.

 

 1. Увеличаване на мозъчната активност

Омега мазнините помагат изключително много функциите на мозъка. Ако имате дефицит на тези полезни мазнини, ще имате проблеми с паметта, дезориентация и други подобни симптоми.

 

 1. Предпазване на зъбите

Като част от скелетната система, зъбите също се повлияват благоприятно от калция и фосфора. Витамин А помага за предпазване на венците от заболявания като пародонтит.

 

 1. Намаляване на стреса

Ако често Ви се случва да сте изложени на много стресови ситуации,  определено имате нужда от омега мазнини. Полезните мазнини могат да запазят емоциите и хормоните в баланс и да намалят повишените нива на кортизол – хормонът на стреса.

 

 

Както сами виждате има изключително много ползи за здравето от хранителните вещества в пилешките крака! Те имат богатото съдържание на полезни нутриенти за човешкия организъм – колаген, холин, калций и много други. Всички тези съставки са незаменими за човешкия метаболизъм, затова трябва да се набавят всекидневно.

Може да разгледате и закупите нашите продукти с колаген, омега мазнини, калций и ходроитин тук -->

 

        

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!