Количката е празна


обратно

Паразити в тялото - какви са симптомите и как да се пречистим

10 юни 2018

 

 

 

 

 

За да започнем прочистващ режим, първо трявба да установим наличие на паразити в организма. Винаги може да направите необходимите изследвания, но също така може да наблюдавате организма за някои от следните симпотми: 

 

✔Постоянна умора;

✔Постоянни гъбични инфекции като Candida;

✔Непрекъснато желание за преработени храни и захар;

✔Неочакван глад;

✔Загуба на апетит;

✔Депресия, промени в настроението, безпокойство, тревожност, мисли за самоубийство и раздразнителност;

✔Главоболие;

✔Кървене на венците;

✔Дефицит на желязо или анемия;

✔Кожни проблеми като копривна треска, акне, лезии, язви, обриви, рани, плачеща екзема, сърбящ дерматит и други;

✔Чувствителност и алергия към храни;

✔Менструални проблеми с жените / репродуктивна дисфункция при мъжете;

✔Постоянни храносмилателни проблеми;

✔Проблеми, свързани с паметта;

✔Умора и нервност;

✔Проблеми с дишането;

✔Силни и възпалени стави;

✔Хъркане по време на сън и скърцане със зъбите;

✔Сърбеж навсякъде, особено около устата, носа и ануса.

 

Не забравяйте, че, ако отговаряте само на няколко от всички симптоми, това може да е свързано с друго заболяване. Но, ако изпитвате половината и повече симптоми, тогава задължително трябва да направите прочистваща диета.

 

                                                                                                   паразити в организма

 

Прочистваща диета:

Опитайте се да промените ежедневните си навици, особено вредните – обмислете как да направите хранителния си режим по-здравословен, как да имате повече физическа активност (тук важи правилото – „колкото повече, толкова по-добре“), също така повишете хигиената към тялото и към храната, която приемате. Не забравяйте, че прочистването от паразити е дълъг и не лек път, но с постоянност и спазване на основните препоръки може да се справите. Важно е да кажем, че пиенето на големи количества чиста вода е силно препоръчително по време на детоксикация, тъй като тя помага на организма да изхвърли много по-лесно паразитите, бактериите, вирусите. Важно е да обърнете внимание и на количеството и качеството на съня, защото точно по време на сън тялото възстановява силите си и повишава естествените си съпротивителни сили.

По време на прочистване е възможно да се появят кожни проблеми – като акне, циреи. Това е сигнал, че прочистването става твърде забързано, хубаво е да намалите с една идея приема на прочистващите продукти и да усетите коя доза е подходяща за Вашия организъм и постепенно да я увеличавате, ако това се налага. Кожните възпаления може да отстраните и с природни средства – розова вода, масло от риган, кокосово масло, активен въглен и други. Не е препоръчително по време на детоксикация да приемате лекарства.

Като през този период на детоксикация може да подходите и чисто психологически. Мислете положително и само хубави неща, не укорявайте, не нападайте хората около Вас. Оставете всички вредни и неважни мисли, които натоварват съзнанието Ви, за да може не само физически, но и психически да пречистите тялото си.

 

Запознайте се с природните средства, които подпомагат организма да се прочисти от паразитите по естествен начин:

 

  1. Чесън

Един от най-добрите натурални средства за борба с паразитите определено е чесънът. Той е невероятно мощен естествен антибиотик и може да убие над 20 вида бактерии и 60 вида гъбички. Чесънът също така притежава антиоксидантни свойства. Неговата активна съставка - алицин, е особено полезна при убиването на паразити.

 

                                       чесън

 

  1. Карамфил

Карамфилът притежава мощни бактерицидни свойства, като може да унищожи дори яйцата и ларвите в тялото. Карамфилът се използва много активно за лечение на краста, малария, туберкулоза, холера, кандида, стафилококова или стрептококова инфекция, шигела.

 

                                                                                       карамфил

 

  1. Джинджифил

Джинджифилът е едно от най-популярните естествени средства, с помощта на които да прочистим организма си от паразити, вируси, бактерии. Също така джинджифилът подобрява храносмилането и регулира теглото.

 

                                         джинджифил

 

  1. Пробиотиците

Пробиотиците са много важна част в борбата срещу паразитите, защото засилват имунната система и отбранителни й сили. За да подпомогнете организма по време на интоксикация от паразити и всякакви вредни тела, може да увеличите приема на ферментирали храни като кисело зеле, кефир, кисело мляко. По този начин ще увеличите броя на полезните бактерии в червата и ще подпомогнете изхвърлянето на паразитите.

 

                                          ферментирали храни

 

  1. Куркума

Това е чудесен природен начин за мощна интоксикация на организма от паразити. Куркумата има силни противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства.  

 

                                          куркума

 

  1. Лютив червен пипер

Кайен е вид много лютив червен пипер. Той е специална билка с много силни противовъзпалителни свойства. Тя може да убие всички гъбички, бактерии, паразити в организма, като същевременно подобрява кръвообращението и подсилва имунната система. 

                                          лют червен пипер

 

  1. Мента

Растението мента не само се грижи за свеж дъх и добра храносмилателна система, но и е силен лек против паразити. Ментата се използва от векове по време на настинки, грип и други заболявания.

 

                                                                                           мента

 

Разбира се,  винаги може да разчитате на нашите продукти, които успешно борят паразити и помагат за детоксикация на организма. Продуктите на марка Holland&Barrett са лесно разпознаваеми, защото са с над вековна история. Те са предпочитани от много хора, защото са висококачествени с минимална термична обработка, което запазва полезните нутриенти.

Може да разгледате и да поръчате продуктите тук -> https://bulvit.com/antibakterialni-i-protivogabichni-sredstva.html

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!