Количката е празна


обратно

8 признака, че тестостеронът Ви е твърде нисък

28 ноември 2017

 

 

 

  1. СЕКСУАЛНОТО ЖЕЛАНИЕ ИЗЧЕЗВА

Може би най-известният, най-бързият и най-разпространеният признак за ниски нива на тестостерон е ниското либидо, казва урологът Филип Въртман, директор на Центъра за мъжка репродуктивна медицина в Лос Анджелис. Известният лекар допълва, че повече от 80% от мъжете, които го посещават, се оплакват от загуба на сексуален апетит. Освен, че нямат желание за секс, тези мъже също така нямат желание за мастурбиране, както и нямат еротични фантазии и сънища.  

Мозъчните зони, свързани със сексуалното желание, включително амигдалата, са опаковани с тестостеронови рецептори. Най-общо казано тестостеронът се вписва в тези зони като ключ в ключалка. Хормонът запалва и възпламенява тези мозъчни зони, което събужда желанието за полов контакт. Без тестостеронът това желание го няма.

 

  1. ВАШИТЕ МУСКУЛИ СЕ СВИВАТ

Тестостеронът поставя тялото в състояние на анаболно или мускулно изграждане като помага на тялото да произвежда и събира белтъчини, които формират чистата маса. Когато нивото на тестостерона спадне, тялото започва да разрушава мускулната тъкан, вместо да я изгражда. Отначало може да забележите, че е по-трудно да вдигате тежести, които преди сте вдигали, а само след няколко седмици може да започнете да губите мускулна маса.

 

  1. ПЕНИСЪТ МОЖЕ ДА СЕ СВИЕ

Без постоянен поток от тестостерон пенисът, скротумът и тестисите могат да атрофират или да се сбръчкат. В резултат на това Вашият пенис може да загуби дължина и обиколка. Може да забележите, че тестисите Ви също се свиват и свличат. Индийски проучвания показват, че терапия с хормона тестостерон може да възвърне размера на достойнството Ви, но терапията трябва да е в продължение на минимум 3 месеца.

 

  1. КОРЕМЪТ РАСТЕ

В едно австралийско проучване мъжете с ниски нива на тестостерон са спечелили 14% повече телесни мазнини и 22% повече висцерална мазнина. Висцералната мазнина е дълбоката коремна мастна тъкан, която се образува около органите и увеличава риска от диабет и сърдечни заболявания. При мъжете ниският тестостерон може да увеличи активността на ензима липопротеин липаза, смятат изследователите. Този ензим се свързва с изграждането на висцералната мазнина в коремната област.

 

                                                                                       

 

  1. ПРОБЛЕМИ С ПАМЕТТА

Проблемът с мисленето и паметта често се случва при мъже с нисък тестостерон. Изследване от 2015 година в Австралия показва, че мъжете, чиито нива на тестостерон са ниски, са претърпели спад в резултатите от тестове за тяхната психична функция и памет. Освен центровете за възбуда, в мозъка има и други важни центрове, които са обгърнати с тестостеронови рецептори. Това са зоните за паметта и концентрацията. Когато нямате достатъчно количество от този хормон, който стимулира тези зони, мозъчните клетки може и да не могат да функционират правилно, отбелязват изследователите.

 

  1. ПРОМЯНА В НАСТРОЕНИЕТО

Някои от нежеланите реакции в следствие на ниския тестостерон в организма са чести промени в настроението, както и склонност към депресивни състояния. Освен липсата и невъзможността за сексуални изяви, както и напълняването, съществуват и други доказателства, че ниският тестостерон има пряко влияние върху настроението. Според проучване от 2009 година 23% от младите мъже с диагностициран нисък тестостерон отговарят на критериите за депресия, в сравнение с едва 5% от младите мъже с нормални нива на хормона. Лекарите посочват, че тестостероновите рецептори в мозъка не функционират правилно в следствие на ниските нива на хормона и точно това е причината за честите смени в настроението и предразположеността към депресивни състояния. Нещо повече, разстройствата на настроението като депресия или тревожност могат да поддържат един порочен кръг, защото депресията може да потисне способността на тестисите да произвеждат тестостерон, което влошава проблема.

 

  1. КОСТИТЕ СА ОТСЛАБЕНИ

Не много известен факт е, че скелетната система в организма е жива. На всеки 7 години тя се подновява, използвайки старите кости за създаване на нови. Когато нивата на тестостерона паднат, костта се разпада по-бързо, отколкото тялото може да изгради обратно. В резултат на това се получава по-висок риск от ниска костна плътност, остеопороза и фрактури.

 

  1. РИСК ЗА СЪРЦЕТО

Ефектът на ниските нива на тестостерона върху риска от сърдечни проблеми е добре изследвана тема. Оказва се, че ниските нива на тестостерон са пряко свързани със сърдечните проблеми. Всъщност, едно изследване от Великобритания открива, че мъжете с нисък тестостерон имат по-голям риск да умрат от сърдечни заболявания, отколкото мъжете с нормални нива. Това може да се дължи на факта, че тестостеронът може да помогне да се отворят кръвоносните съдове към сърцето, което позволява кръвта да тече по-свободно.

 

Един от най-добрите начини да заредите тялото си с тестостерон е като стимулирате организма си да произвежда повече. Това е по-добрият метод, защото е естествен за организма спрямо изкуствените химични стимуланти. Мъжете, които искат да увеличат количеството на тестостерон в организма си, могат да се обърнат към добре познатите билки епимедиум (разгонен козел), бабини зъби, сао палмето, както и женшен. Тези билки имат благоприятен ефект върху производството на полови хормони, както и тяхното регулиране. От друга страна, тези билки също така ще увеличат енергията Ви, либидото, както и ще Ви помогнат при изграждането на мускулна маса.

 

Епимедиум (Разгонен козел)

Билката  повишава либидото при двата пола и е естествен афродизиак. Благодарение на съдържащия се в растението флавоноид икарин се повишава количеството на биоактивен азотен оксид в организма, като същевременно подтиска действието на ензима фосфодиестаза тип 5, който е пряко отговорен за свиването на кръвоносните съдове в тялото и в частност на съдовете на мъжкия полов член. Така на практика, епимедиумът действа вазодилатиращо на кръвоносните съдове в  половия орган, както действа и виаграта. Освен това си действие се смята, че икариинът повишава нивото на тестостерона в тялото и заради това повишава количеството и качеството на спермата. Другото основно действие на билката е да намалява нивата на кортизола - хормон, отделян от надбъбречните жлези, който има отношение както към реакциите при стрес, така и към имунната система, кръвната захар, костната плътност и мускулите. По-високото му ниво в организма се свързва с влошаване състоянието на тези показатели. С ефекта си за понижаване на кортизола, билката действа добре също и при депресия, психическа и физическа умора. Често се приема като адаптоген именно заради това си качество – да въздейства върху нивата на този хормон.

 

                                   epimedium-maca-bulvit                              epimedium-bulvit

 

Бабини зъби

Билката се използва за повишаване на енергията, повишаване на либидото, както и като превенция от сърдечно-съдови болести. Коренът и плодът на растението съдържат много активни съставки - стероидни сапонини, белтъчини, феноли, флавоноиди, гликозиди и голямо количество витамин C. Бабините зъби въздейства положително на тялото, защото спомага балансираното производство на хормони и правилната им функция. Тъй като билката е адаптоген, тя не причинява вреди на различните организми, а се свърза с индивидуалния тип метаболизъм. Тъй като успешно балансира хормоните в тялото, билката бабини зъби също така подпомага хора, които страдат от депресия и промени в настроението.

                                                                tribulus-bulvit

 

Сао палмето

Приемът на екстракт от сао палмето се счита за изключително ефикасно средство срещу хиперплазията, т.е. уголемяване на простатата. Растението спира действието на възпалителните вещества, които допринасят за развитието на заболяването. Билката може да спомогне при лекуване рак на простата, но в по-продължителен период, както и с наблюдението на лекуващия лекар. Интересни наблюдения сочат, че при по-постоянен прием на  сао палмето се оказва благоприятен ефект при мъжете, страдащи от оплешивяване. Изследване от 2002 година разкрива, че силното действие на екстракта от билката е в състояние да предотврати косопада при 66% от участвалите в проучването.

 

              

 

 

Женшен

Женшенът е сред най-известните билкови средства в наши дни. Хиляди проучвания доказват приноса му за различни системи в организма. Това включва увеличен приток на енергия, висока умствена работоспособност, физическа издръжливост. Той предлага дългосрочно намаляване на стреса, чрез регулиране на хипоталамуса, хипофизата и надбъбречните жлези. Интересно действие на корена на растението е и, че той помага за поддържането на сексуалното желание и издръжливост. При мъжете той също така увеличава тестостерона и количеството на спермата.

 

         

Може да разгледате и поръчате нашите продукти тук   -->> БИЛКОВИ ЕКСТРАКТИ ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ, ВЛИЯЕЩИ БЛАГОПРИЯТНО ВЪРХУ СЕКСУАЛНАТА ФУНКЦИЯ

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!