Количката е празна


Връзката оксидативен стрес и антиоксидантите

14 декември 2017
Без да е известно на повечето хора, кислородът е едновременно благословия и проклятие. Хората се нуждаят от кислород, за да живеят, но простото действие на дишане на кислорода води до образуването на силно реактивни молекули, наречени свободни радикали. Тъй като свободните радикали взаимодействат с други молекули в организма, те причиняват оксидативно увреждане, което може да доведе до развитието на широк спектър от здравословни проблеми и заболявания.
{ прочети още }

Инфаркт – симптоми, причини и лечение

13 декември 2017
Всяка година повече от един милион хора по света получават инфаркт. Инфаркт на сърцето или миокарден инфаркт е трайно увреждане на сърдечния мускул. "Мио" означава мускул, "сърдечен" се отнася до сърцето и "инфаркт" означава атрофия на тъканта поради липса на кръвоснабдяване.
{ прочети още }

Най-важните минерали – ползи и симптоми на дефицит

12 декември 2017
Минералите са изключително важни елементи за поддържане на доброто здраве и добрия тонус. Организмът се нуждае от определени количества от минералите всекидневно и съответно, ако не ги получи, той отслабва и метаболизма се забавя. Това състояние на дефицит може да предизвика здравословни последици, ако недостигът не се лекува. В тази статия може да разберете какви са ползите от есенциалните минерали и кои са основните симптоми на дефицит, които се проявяват в тялото.
{ прочети още }

Как незабавно да облекчите запек

11 декември 2017
Ако изпитвате хроничен запек и диария, дискомфорт и болка в коремната област, това може да са знаци, че страдате от синдрома на раздразнените черва. Този синдром оказва неблагоприятно влияние на цялостното качество на живота на човек като предизвиква смущения в емоционален, социален и професионален план. Синдромът на раздразнените черва предизвиква много симптоми като един от най-разпространените е честа поява на запек. Въпреки че много хора не обръщат внимание на това състояние, то е много важно за здравето на човек и може да доведе до сериозни здравни последици. Вижте повече по темата тук.
{ прочети още }

Червената мая ефективно намалява холестерола

7 декември 2017
Червената мая е все по предпочитан продукт за естествено регулиране на високите нива на холестерола и за предпазване на сърдечно-съдовата система. Научните изследвания показват, че приемането на червена мая води до понижаване на общия холестерол, както и на "вредния холестерол". Според традиционната китайска медицина ползите от червената мая също включват подобрения в кръвообращението и храносмилането. Вижте повече информация по тази тема тук.
{ прочети още }

ЗЕЛЕНОУСТА МИДА - НАТУРАЛНОТО РЕШЕНИЕ ПРИ СТАВНИ БОЛКИ И ЗАТРУДНЕНА ПОДВИЖНОСТ

6 декември 2017
Подути, деформирани стави, непрестанни болки и затруднена подвижност - това са само някои от симптомите на АРТРИТНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, които влошават качеството на живот на стотици хора. Близо една трета от българите над 50 години страдат от някаква форма на ставно дегенеративно заболяване След 60 години това вече е съдбата на всеки втори.
{ прочети още }

Всичко, което трябва да знаете за дефицита на есенциалните витамини

6 декември 2017
Витамините са изключително важни компоненти за доброто здраве. Без нужните количества от тях всекидневно организмът отслабва и метаболизмът се забавя. Всяка година излиза тревожната статистика, че недостигът на есенциалните витамини засяга над два милиарда души. В тази статия може да разберете за какви са ползите от са есенциалните витамини и кои са основните симптоми на дефицит, които се проявяват в тялото.
{ прочети още }

Може ли кокосовото масло да предотврати употребата на антибиотици?

4 декември 2017
Не е тайна, че антибиотичната резистентност се превърна в една от най-големите заплахи за здравето на 21-ви век. Както отбелязва Световната здравна организация, антибиотичната резистентност присъства във всяка страна. Някои видове бактерии, причиняващи сериозни инфекции на хората, вече са развили съпротива срещу повечето налични лечения и има много малко обещаващи възможности за лечение.
{ прочети още }

ДИАБЕТ - ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

1 декември 2017
Диaбетът е едно от многото заболявания, които водят до намалена абсорбация на хранителни вещества. Повишените нива на глюкозата действат като диуретик и причиняват значителна загуба на нутриенти и хората с диабет тип 2 в почти всички случаи страдат от тежки дефицити на почти всички важни водоразтворими витамини и минерали. Хранителните добавки са от огромно значение за овладяване на диабета.
{ прочети още }

Какво се случва с тялото Ви, когато ядете твърде много захар?

30 ноември 2017
Знаете ли, че човешкото тяло не е предназначено да консумира прекомерни количества захар. Всъщност, човешкият организъм приема захарта като токсин и я метаболизира директно в мазнини, които могат да причинят множество здравословни проблеми. Прочетете повече информация по темата в тази статия.
{ прочети още }

Каква трябва да бъде сърдечната Ви честота?

29 ноември 2017
Сърдечната честота определя сърдечния ритъм и зависи от точния брой удари на сърцето в минута. Честото измерване и следене на сърдечната честота са много важни за цялостното здраве на организма. Това е така, защото сърдечната честота може да разкрие много за функциите на сърцето, както и дали имате някакво заболяване. Вижте повече по темата в тази статия.
{ прочети още }

8 признака, че тестостеронът Ви е твърде нисък

28 ноември 2017
Тестостеронът е от решаващо значение за изграждането на мускулите и подхранването на Вашето сексуално желание. Но хормонът действително има много повече функции в тялото Ви - като започнем от мозъка през костите чак до кръвоносните съдове. Така че, ако нямате достатъчно тестостерон в организма, здравните последици могат да се простират далеч отвъд фитнеса и спалнята. Прочетете тук повече любопитна информация.
{ прочети още }

Високото кръвно налягане и бъбречните заболявания

27 ноември 2017
Високото кръвно налягане (хипертонията) е водеща причина за бъбречни заболявания и е причина за пораждане на бъбречна недостатъчност (краен стадий на бъбречно заболяване). Хипертонията може да причини увреждане на кръвоносните съдове и филтрите в бъбреците, което затруднява отстраняването на отпадъците от тялото. Вижте повече любопитна информация за връзката между високото кръвно налягане и бъбречните заболявания в тази статия.
{ прочети още }

11 важни въпроса за менопаузата

23 ноември 2017
Вижте 11 въпроса и отговорите им за менопаузата, които всяка жена трябва да знае!
{ прочети още }

Полезни хранителни вещества в пилешките крака

22 ноември 2017
Консумирането на пилешки крака може да изглежда странно и дори грубо за някои хора, но за много народи като корейците, китайците, филипинците и виетнамците пилешките крака са деликатес. Дори има различни традиционни рецепти с пилешки крака по всички краища на света. Но защо са толкова специални пилешките крака и защо се консумират?
{ прочети още }

9 начина, по които тялото Ви показва, че черният дроб не работи добре

21 ноември 2017
Черният дроб е орган, разположен в горната част на корема, чиято роля е да елиминира вредните токсини от организма. Има много фактори, които могат да повлияят негативно на черния дроб и да предизвикат хепатит, цироза, алкохолно чернодробно заболяване, мастно чернодробно заболяване и т.н. Всички тези състояния показват сходни симптоми в ранните им етапи на развитие, така че е много важно да знаете как да ги идентифицирате и да действате бързо, за да предотвратите по-големи щети.
{ прочети още }

5 невероятни ползи от билката вечерна иглика

20 ноември 2017
Маслото от вечерна иглика е извлечено от семената на билката. Това невероятно масло от вечерна иглика се използва за кожни заболявания като екзема, псориазис и акне. Използва се и при ревматоиден артрит, слаби кости (остеопороза), синдром на Рейно, множествена склероза, рак, висок холестерол, сърдечни заболявания, нарушение на движението при деца, наречена диспраксия, болка в краката поради блокирани кръвоносни съдове, алкохолизъм, болест на Алцхаймер и шизофрения. Тази билка наистина е невероятна и разнородните й проблеми доказват нейните лековити свойства. Вижте топ 5 на най-мощните й ефекти върху човешкия организъм в тази статия.
{ прочети още }

Каква е връзката между диабета и сърдечно-съдовите заболявания?

18 ноември 2017
Силната връзка между диабета и сърдечните заболявания е многократно изследвана и вече добре установена. Проучвания от преди няколко години показват двукратно или трикратно увеличение на честотата на сърдечни заболявания при пациенти с диабет в сравнение с тези без диабет. Жените с диабет имат дори по-голям риск от сърдечни заболявания в сравнение с тези на подобна възраст, които нямат диабет. Всъщност, сърдечно-съдовите заболявания, водещи до сърдечен удар или инсулт, са водеща причина за смърт както при мъже, така и при жени с диабет.
{ прочети още }

Защо оралната хигиена е важна за цялостното здраве на човешкия организъм?

17 ноември 2017
Да се грижиш добре за устата, зъбите и венците си е изключително важна задача, която си струва отделеното време и средства. Добрата орална хигиена може да помогне за предотвратяване на лош дъх, кариес, дентални болести и може да помогне да запазите зъбите си, докато остареете. Освен това добрата орална хигиена може да Ви предпази от много болести, свързани с цялото тяло. От друга страна, ако нямате здравословни дентални навици или имате кървящи венци, това може да увеличи риска от сърдечен удар, инсулт, диабет или преждевременно раждане. Чрез тази статия може да разберете значението на оралното здраве и връзката му с цялостното здраве.
{ прочети още }

Връзката между черния дроб и кожните проблеми

16 ноември 2017
Много хора не обръщат голямо внимание на състоянието на кожата си, на появата на акне, на обриви или пъпки. Също така много хора не полагат достатъчно грижи за черния си дроб и неговото пречистване и поддържане в добро здравословно състояние. Оказва се обаче, че има пряка връзка между кожата и черния дроб. Напоследък все повече се говори, че здравето и красотата зависят от състоянието на черния дроб, т.е. той е един от преките отговорници за външния ни вид. Прочетете в тази статия как черния дроб се грижи за външния ни вид.
{ прочети още }

Всичко, което трябва да знаете за рака на дебелото черво

15 ноември 2017
Ракът на дебелото черво е третият най-разпространен рак в глобален аспект. Над 1 милион хора по света са диагностицирани с тежката болест, а още половин милион са недиагностицирани. Ракът на дебелото черво се характеризира с развиване на туморни израстъци, които стопират естествените функции на храносмилателната система. Има 4 различни стадия на развитие на болестта и колкото по-рано се диагностицира, толкова по-големи шансове има за лечение. Затова е по-добре да вземем превантивни мерки и да предпазваме дебелото черво чрез редовно прочистване, консумация на здравословна храна комбинирана с хранителни добавки, както и честа физическа активност.
{ прочети още }

Как да познаете признаците на дифицит на тези 10 важни витамини и минерали?

14 ноември 2017
КАК ДА ПОЗНАЕТЕ ПРИЗНАЦИТЕ НА ДЕФИЦИТ НА ТЕЗИ 10 ВАЖНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ Липсата на важни хранителни вещества може да окаже голямо влияние върху здравословното състоянието на човек - високо кръвно налягане, остеопороза, забавен метаболизъм, анемия, косопад, хронична умора, диабет, намалена имунна функция и много повече. Една от основните причини за появата на дефицит на витамини и минерали е храненето с високо преработени храни, които не съдържат витамини и минерали.
{ прочети още }

Знаете ли, че може да контролирате хормоните си съвсем лесно!?

14 ноември 2017
В тази статия може да научите полезна информация как лесно да регулирате хормоните си, за да спите по-добре, трупате мускулна маса и да подобрите сексуалния си живот! Прочетете повече любопитна информация тук.
{ прочети още }

Калций за силни и здрави кости

13 ноември 2017
Костите имат свой калциев капацитет, който се изгражда в детска и юношеска възраст. След това той не може да се увеличи, а тялото може само да го запълва чрез приетите всекидневни дози от калций. Така че приемането на колкото е възможно повече калций до края на юношеските години, ще Ви помогне да поддържате здрава костна маса след това. Прочетете повече по тази любопитна тема в тази статия.
{ прочети още }

Топ 10 на най-полезните хранителни вещества за мозъка

13 ноември 2017
Ако сте решили, че искате да достигнете до преклонна възраст и да имате силна памет; ако имате проблем с мозъка и се притеснявате симптомите да не се задълбочат, тази статия е за Вас. В нея ще прочетете кои хранителни вещества са много полезни за поддържане на мозъчната дейност в добро състояние.
{ прочети още }

Алое вера – тропическото растение чудо

11 ноември 2017
Алое вера е изключително добре познато растение. Неговите лечебни свойства са познати от векове на хората. В днешно време изследователите не само потвърждават, но и откриват нови лечебни ползи на растението. В тази статия може да прочетете повече за чудното алое вера и неговите ползи за човешкия организъм.
{ прочети още }

19 признака, че щитовидната жлеза не работи добре

10 ноември 2017
Щитовидната жлеза е оформена като пеперуда и се намира в предната част на хранопровода. Чрез нея се регулират изключително много функции на тялото, затова, ако тя не функционира правилно, е възможно цялостното здраве да страда. За съжаление, шансовете жлезата да не работи нормално е с 30% повече при жени над 35 години. В тази статия може да прочетете 19 симптома на не работеща щитовидна жлеза!
{ прочети още }

Връзката между магнезиевия дефицит и стареенето

9 ноември 2017
Повечето човешки клетки могат да се възпроизвеждат само няколко пъти преди да загубят способността си да се разделят – явление, което играе важна роля в застаряването на организма. Последните проучвания показват, че ниските нива на магнезий ускоряват стареенето на човешките клетки. Предвид многобройните свойства на минерала, изглежда разбираемо, че магнезият влияе на процеса на стареене. Коригирането на хранителния режим и приемането на повече от този важен минерал може да допринесе за по-здравословно и забавено остаряване и предотвратяване на заболявания, свързани с възрастта. Прочетете повече интересна информация по темата в тази статия.
{ прочети още }

5 признака, че се нуждаете от повече желязо в организма

8 ноември 2017
Какво общо имат мозъчната мъгла, липсата на концентрация, крехките и чупливи нокти, постоянната умора? Тези състояния може да изглеждат съвсем несвързани, но понякога могат да са признаци на ниски нива на желязо. Ниските стойности на желязо са най-често срещаните видове хранителни проблеми в световен мащаб, които поразяват особено много жените и децата. Въпреки че може да изглежда сравнително незначително, този дефицит на минерала желязо може да предизвика сериозни смущения в цялото тяло и здраве. Прочетете повече какви са функциите на желязото, защо е толкова важен за организма, какво се случва, ако има дефицит и какви са признаците, по които можете да разберете, че имате недостиг на желязо.
{ прочети още }

Как да подобрим усвояването на хранителните вещества?

7 ноември 2017
От ранна възраст се научаваме винаги да ядем плодовете и зеленчуците си, защото са много важни за човешкото здраве и за правилното функциониране на тялото. Изследванията са ясни и категорични, че наблягането на здравословни и пресни храни може сериозно да подпомогне здравето. Но, за съжаление, дори и да ядете само здравословни храни, без да се поддавате на хилядите изкушения, е възможно полезните нутриенти да не се усвояват от организма. Прочетете повече по тази тема в тази статия.
{ прочети още }

Как да отслабнем, когато имаме хормонален дисбаланс?

6 ноември 2017
По цял свят жените имат проблеми с теглото, страдат от задръстен черен дроб и проблеми с жлъчката, депресия и високи нива на холестерол. Тези състояния се свързват с хормонален дисбаланс, който е много често срещан при жените. Всеки хормон в организма трябва да функционира нормално, за да бъде тялото балансирано и здраво. Но, за съжаление, хормоните трудно се балансират и се влияят от много фактори, които намаляват ефективността им.
{ прочети още }

Топ 10 на храни, билки и подправки, които са чудесни антиоксиданти

3 ноември 2017
Антиоксидантите са вещества, които потискат окисляването в организма и подпомагат усвояването и съхранението на полезните вещества, получени от храната. Антиоксидантите спомагат имунната система и действат като защитен щит срещу нездравословните атаки на паразити, бактерии, гъбички, вируси и други. Чрез тази статия може да получите полезна информация за антиоксидантите – какво са те, защо са полезни и чрез кои храни може да си ги набавите.
{ прочети още }

Топ 8 на най-полезните храни на планетата

2 ноември 2017
Заредете тялото си чрез полезните съставки на тези супер храни, за да предотвратите животозастрашаващи заболявания и проблеми. Вижте в тази статия кои са топ 8 храни, които трябва да са всекидневно в менюто Ви!
{ прочети още }

7 симптома, че кръвната Ви захар е твърде висока

1 ноември 2017
Когато нещо не е наред в тялото, то ни сигнализира чрез симптоми и признаци, който да ни подскажат къде е проблемът. Случвало ли Ви се е да изпитвате апетит, но не знаете какво точно Ви се хапва? Имате ли замъглено виждане, а раните зарастват бавно? На пръв поглед тези симптоми може да не изглеждат свързани, но всъщност в по-голямата си част са причинени от високото количество глюкоза в кръвта. Прочетете повече полезна информация за високите нива на кръвната захар – симптоми, болести и как може да се предпазите.
{ прочети още }

9 силни натурални антибиотици, които не се нуждаят от рецепта!

31 октомври 2017
Конвенционалната медицина много често прибягва до употребата на антибиотици, затова те са се превърнали в едни от най-разпространените лекарства, предписвани в наши дни. Но, за съжаление, колкото помагат, два пъти повече вредят на здравето на човек и затова трябва да се употребяват много внимателно и само в специални случаи. В тази статия може да научите повече за билковите, натурални антибиотици, чрез които да поддържате организма си в добро здраве.
{ прочети още }

9 невероятни ползи от билката златен корен

30 октомври 2017
Най-важните ползи на билката златен корен включват способността й да увеличава енергийните нива, да стимулира имунната система, да облекчава депресията, да подсилва нервната система, да подобрява когнитивната функция, да подпомага усилията за отслабване и да увеличава либидото.
{ прочети още }

Какво се случва с тялото, когато няма чест полов контакт?

27 октомври 2017
Сексът е здраве! Въпреки че за много хора е трудно и срамно да се говори открито по тази тема, ние няма как да изкривим истината - сексът е здраве. Стотици изследвания и експерименти доказват, че редовният полов контакт е много полезен и направо необходим за някои жизненоважни процеси в организма. Но какво се случва с тялото, когато спрем половата връзка за повече от 7 – 10 дена? Вижте любопитна информация по темата в тази статия.
{ прочети още }

Болка в гърба? Пробвайте тези 7 билкови средства!

26 октомври 2017
Болките в гърба са едни от най-често срещаните проблеми, заради които се посещават лекарските кабинети. За съжаление, цели 80% от възрастните в глобален мащаб изпитват болка в гърба. Данните на изследователите са, че всяка година 13 милиона души страдат от хронични болки в гръбнака, а над 4 милиона са хронично и временно инвалидизирани. Прочетете повече по тази любопитна тема тук и разберете кои са природните решения за справяне с болката в гърба.
{ прочети още }

Мазнини?! Ползи VS Вреди

25 октомври 2017
Какво се случва с тялото, когато спрем да консумираме мазнини? Противно на това как звучи, мазнините, всъщност, не са толкова вредни. Те имат съществена роля в човешкия организъм и без тях метаболизмът ни страда. От друга страна, мазнините са вредни, НО само когато се приемат в по-голямо количество. Опасно ли е да приемаме много мазнини – ДА! Опасно ли е да не приемаме никакви мазнини (или прекалено малко) – ДА! Прочетете повече любопитна информация по тази тема тук.
{ прочети още }

Как да се справим с високия холестерол?

24 октомври 2017
Знаете ли, че холестеролът се произвежда в достатъчно количество в организма - цели 85%, а останалите 15% ги приемаме чрез храната. Но дори приемът на най-диетичните храни е възможно да покачат нивото на холестерола. В тази статия ще научите кои хранителни добавки са подходящи за намаляване на високия холестерол, за да се предпазите от сърдечно-съдови проблеми.
{ прочети още }

Какво трябва да е кръвното налягане според възрастта Ви?

23 октомври 2017
Кръвното налягане е един от най-важните показатели за нашето здравно състояние. За съжаление, обаче много малко хора измерват и проследяват своето кръвно налягане, за да разберат повече за организма си. В тази статия може да разберете повече за това какво Ви показва кръвното налягане и дали е високо, ниско или нормално за Вашата възраст.
{ прочети още }

CLA изгаря мазнините и повишава метаболизма

19 октомври 2017
Ако в момента сте в битка с излишните килограми и мазнините в организма, може да решите бързо този проблем като се обърнете към CLA шафраново масло. Този продукт съдържа конюгирана линолова киселина в оптимални дози за бързо постигане на желаната форма. Прочетете в тази статия как точно CLA помага за отслабване и как засилва метаболизма с до 40%.
{ прочети още }

Стомашна язва – симптоми, на които трябва да обърнете внимание

17 октомври 2017
Болка в стомаха. Това може би е най-често срещаният признак на стомашна язва. Ако изпитвате постоянна болка в стомаха (особено без значение какво ядете), е редно да се консултирате с лекар. Прочетете в тази статия, за да разберете какви са симптомите на язвата и как може да ги разпознаете.
{ прочети още }

Решения за 5-те най-чести болки в ставите

17 октомври 2017
Разбира се, между жените и мъжете има много разлики и една от тях е, че жените са в пъти повече предразположени към проблеми със ставите и костите. Скорошни проучвания посочват неудобните обувки, стреса, физическото претоварване като едни от основните причинители на проблеми със ставите при жените. В тази статия може да намерите решения за болките си, както и да разберете защо превенцията е много важна.
{ прочети още }

Yeast raiders - унищожава гъбичките в организма

13 октомври 2017
Тази формула е вдъхновена от природните и натурални средства в борбата срещу вредното влияние на гъбичките в организма. Тя съдържа полезни бактерии – ацидофилус, полезни билки, много витамини и минерали, чрез които да подсили метаболизма и имунната система и да повиши естествените съпротивителни сили. Вижте повече в тази статия за тази невероятна комплексна формула на Yeast raiders.
{ прочети още }

Супер напитка ли е зеленият чай?

12 октомври 2017
Всички сме чували за чудотворните свойства на зеления чай. Всеки, който иска да се чувства по-добре, да бъде по-здрав, да отслабне и да намали риска от хронични заболявания, трябва да обмисли как по-често, дори ежедневно, да включи зеления чай в менюто си. Прочетете за 9-те златни лечебни функции на зеления чай в тази статия.
{ прочети още }

11 причини за ежедневна употреба на ябълков оцет

11 октомври 2017
Вероятно сте чували всички твърдения за ползите от чистия ябълков оцет. Но дори и да сте ги чували е възможно да се съмнявате как тази обикновена напитка може да предостави толкова много ползи за човешкото здраве. В тази статия може да прочетете повече за ползите на ябълковия оцет и положителното му влияние върху цялостния организъм.
{ прочети още }

Полово предавани гъбични инфекции при мъжете - Помощ от природата

10 октомври 2017
Заболяванията на мъжките полови органи могат да бъдат възпалителни и невъзпалителни. Те засягат различна част от мъжката полова система, например – простата, семенните мехурчета, тестисите, пениса, скротума. Симптомите, съпроводени с тези заболявания, също са различни и зависят от това коя част от мъжката система е заболяла. Те включват болка, тежест, проблеми с ерекцията и еякулацията, проблеми с уринирането, промяна на цвета, количеството и състава на урината или спермата. Чрез тази статия може да разберете кои са най-честите заболявания и как може да си помогнете с помощта на природните средства.
{ прочети още }

Изхождането е здравен показател за състоянието на организма

9 октомври 2017
За здравето на човек можем да съдим по много фактори – състоянието на кожата и косата, теглото, бистротата на очите, дишането. Но има един фактор, по който всеки човек сам за себе си може да разбере за състоянието на организма си, а именно - изпражненията. Да, това е тема, която не е често обсъждана, защото предизвиква неприятни асоциации. Но въпреки това, тази тема е достатъчно важна, за да отделим малко време и да се запознаем с изключително полезна информация.
{ прочети още }

Как да се отървем от неприятните гъбички по ноктите?

6 октомври 2017
Гъбичките по ноктите са наистина един от най-неприятните проблеми за човек. Ако и Вие страдате от това заболяване, важно е да знаете, че има натурални средства, чрез които може да ги преборите веднъж за винаги. В тази статия може да намерите решение за отдавна съществуващ проблем.
{ прочети още }

Къде се складират токсините в организма? В мазнините!

5 октомври 2017
Защо мазнините в организма са опасни? Разбира се, прекаленото затлъстяване крие риск от заболявания на сърдечно-съдовата, на дихателната, на опорно-двигателната системи в организма. Изследвания показват, че точно в мастните депа се складират токсините. Когато отслабването става прекалено бързо, е възможно да се освободят много различни токсини в организма наведнъж. Това, разбира се, е нежелан ефект и може да доведе до други здравословни проблеми. В тази статия може да научите повече как да изчистите токсините, без да натоварвате организма.
{ прочети още }

Голямата сила на бабините зъби

4 октомври 2017
Tribulus Terrestris, известен също като бабини зъби, е растение, за което все повече се говори. Растението е познато в Азия, Австралия, Африка, но най-вече в Европа. За родина на билката е посочвана България, където трибулус терестрис расте в изобилие и съдържа най-силната концентрация от полезни вещества. Бабините зъби се използват в продължение на стотици години в много части на света за лечение на различни медицински състояния. Прочетете повече за голямата сила на тази билка в статията.
{ прочети още }

Псориазисът може да причини сърдечни заболявания

3 октомври 2017
Псориазисът е хронично заболяване, което може да бъде овладяно, но не и излекувано напълно. То причинява възпаления в тялото по различни начини – петна по кожата, конюнктивит, но също така може да причини и възпаление на кръвоносните съдове. Това състояние е предпоставка за развиване на болести по сърдечно-съдовата система. Научете повече за връзката псориазис и повишен риск от сърдечни заболявания в тази статия.
{ прочети още }

Увреденият черен дроб може да доведе до замъглено виждане и проблеми с очите  

2 октомври 2017
Както знаем различните системи в нашия организъм работят, за да поддържат тялото здраво. Разбира се, когато една система или орган страда и не може да работи нормално, това има отражение върху цялостното здраве на тялото. Черният дроб е един от най-важните органи, защото от неговото правилно функциониране зависят всички останали системи. Дори и да не ни се вижда ясна връзката между черния дроб и очите – такава има. Някои лечители в древността са разбирали, че черният дроб е увреден точно поради симптома замъглено виждане. В тази статия може да прочетете повече за връзката между натоварен черен дроб и замъгленото виждане.  
{ прочети още }

Тежък ПМС? Помощ от природата за овладяване на симптомите

29 септември 2017
За съжаление, огромна част от жените по света страдат от предменструален синдром. При някои жени този период преминава само с леко подуване и повишаване на желанието за похапване на нещо сладко. За друга част от жените периодът протича много по-тежко и по-трудно. В тази статия може да се запознаете подробно със симптомите на ПМС и как може да ги направите по-леки.
{ прочети още }

Здравата и красива коса е мечтата на всяка жена

28 септември 2017
След като температурите паднаха, повечето жени започнаха да усещат проблеми с косата и скалпа като например косопад, неприятен пърхот, суха или прекалено мазна коса. Разбира се, влагата във въздуха често разваля прическите, които жените обичаме да си правим. Есента е много подходящ сезон да отделите време за косата си и да направите няколко процедури, с които да подхранвате косата си. В тази статия може да прочетете полезни трикове, чрез които да поддържате косата си здрава и сияйна през есента.
{ прочети още }

Паразити в тялото - какви са симптомите и как да се прочистим

27 септември 2017
Едни от най-честите инфекции в днешно време са паразитните инфекции. За щастие има многобройни естествени начини, които могат да ни помогнат срещу тях. В тази статия може да се запознаете се с природните средства, чрез които може да победите паразитите!
{ прочети още }

Как да се предпазим от инфекции след полов контакт? - 8 съвета за жени

26 септември 2017
Разбира се, предпазването от болести на пикочо-половата система е много важно и не толкова трудно – стига да спазваме няколко прости техники. Обикновено след полов контакт повечето дами се отдават на релакс, спане и дори похапване. Но има някои важни и много лесни техники, с които да поддържаме чиста и здрава пикочо-полова система. Дори и да сме с постоянен партньор е възможно да получим раздразнение, бактерия или инфекция. В тази статия може да прочетете за 8 прости техники след секс, чрез които жените да предпазват специалната си V (вагинална) зона.
{ прочети още }

КУРКУМА – ЗЛАТНАТА КРАЛИЦА

23 септември 2017
Куркумата е красиво диворастящо цвете, което може да се срещне в Югоизточна Индия. Разбира се, като култивирано растение се отглежда навсякъде в Индия и най-вече в щатите Махараштра, Тамил Наду, Западна Бенгалия. Според щата, в който вирее, се нарича с различни имена, като най-широко разпространено е името Сиам, а цветовете й – Сиамски лалета. Санскритското й име е Харидра. Отглежда се също така в Индонезия, Филипините, Китай, Япония, Ямайка. На нашите ширини растението се отглежда предимно в саксии у дома, защото е много красиво цвете.
{ прочети още }

Витамин С - пет причини да сме по-красиви

22 септември 2017
Витамин С - този простичък витамин отново и отново е център на внимание на всякакъв вид специалисти. Списъкът с ползите от него е безкраен, но днес ще се концентрираме върху какво прави витамин C за нашата красота. Аскорбиновата киселина е отговорена за създаването и поддържането на нивата на колаген - лепилото, което държи тялото ни цяло. Витамин С е мощен антиоксидант, който подсилва кръвоносните съдове и дава на кожата нова еластичност. Важно е да се знае, че витамин C се разтваря във вода. Тялото не го акумулира и не държи запаси от него. Ето защо е много важно ежедневно да приемате витамин С, чрез храната или като хранителна добавка. Редовна доза витамин С ще ви донесе:
{ прочети още }

Кокосово масло - неочаквани ползи за здравето

21 септември 2017
Кокосовото масло се използва от милиони хора не само в тропически страни, където изобилстват кокосовите насаждения, но и в САЩ, Канада, Европа и Австралия. Хората откриват чудесата на кокосовото масло и затова то набира популярност все повече и повече. Кокосовото масло е природен дар и дори чудо, защото има голямо приложение в различни области. В тази статия може да се запознаете най-подробно с приложението му.
{ прочети още }

Тъмната страна на nightshades плодовете и зеленчуците

20 септември 2017
Освен всички полезни нутриенти, които приемаме, храната съдържа и други съставки. За по-голямата част от хората, тези съставки не предизвикват реакции в организма. За съжаление, има хора, при които една специфична група растения –nightshades, могат да доведат до много заболявания и дори имунни реакции. Запознайте се с растенията от семейство nightshades в тази статия.
{ прочети още }

Най-балансираното масло на природата е конопеното масло!

19 септември 2017
Конопът е растение, което е забранено в много страни, защото съдържа психоактивни съставки. Въпреки това е широко използвано както в медицината, така и в козметичната индустрия. Това е така, защото конопеното масло е безценен дар от природата. Със съвсем минимална обработка и извличане на опиатите от него, то се превръща в чудесен помощник при лечение на много болести. Също така конопеното семе и масло са любими добавки към менюто на много хора, заради отличните си вкусови качества. В тази статия може да се запознаете най-подробно с всички интересни и дори неочаквани ползи от конопеното масло.
{ прочети още }

10 храни за всеки ден, чрез които да поддържате артерии си чисти

18 септември 2017
Храната е силно свързана със здравето на артериите ни. Някои храни са виновни за запушването на артериите, а други храни са най-добрите за предпазване от блокиране на артериите. В тази статия може да научите как да поддържате артериите си чисти и здрави, за да се предпазите от много заболявания. Вижте кои храни могат да помогнат при диагностицирана атеросклероза.
{ прочети още }

Соев лецитин – регулира теглото и предпазва от болести

14 септември 2017
Соевият лецитин се добива от зърната на соя. Той е вторичен продукт, защото не се извлича директно от соята, а от суровото соево масло. Названието лецитин е дадено от Морис Гоблей, който го открива през 1805 година. Соевият лецитин има много ползи за човешкия организъм и се използва в хранителната промишленост и козметичната индустрия. Запознайте се с ползите от соевия лецитин в тази статия.
{ прочети още }

Екстракт от гроздово семе - предпазва организма и удължава живота

13 септември 2017
Специалисти потвърждават, че екстракт от гроздово семе успешно може да се прилага при лечение на различни болести, предизвикани от неблаготворното влияние на свободните радикали. Изследванията показват, че екстракт от гроздово семе помага при сърдечни заболявания, диабет, ракови заболявания и други. Запознайте се по подробно с лечебните свойства на гроздовото семе в тази статия.
{ прочети още }

Коензим Q10 – дарява енергия, издръжливост и дълголетие

12 септември 2017
Коензим Q10 е най-важният участник в обмяната на веществата! Той поддържа здравето и дълголетието на организма като стимулира производството на енергия в клетките. В тази статия може да се запознаете по-подробно с всички полезни действия на Коензим Q10.
{ прочети още }

Хелатираният магнезий хармонизира здравето

11 септември 2017
Магнезият е невероятно вещество, защото е един от най-разпространените елементи на земята и във вселената. Магнезият е много важен за всички видове организми - за хората, за животните, също така и за растенията. В тази статия може да се запознаете с полезните и лечебни функции на магнезия, както и да разберете защо хелатираната му форма е най-подходяща.
{ прочети още }

Пробиотикът АЦИДОФИЛУС засилва естествената защита на организма

8 септември 2017
Високите нива на стрес, липсата на пълноценно хранене и достатъчно качествена почивка са само част от нездравословните фактори, които пряко влияят на организма ни. Приемът на пробиотик Ацидофилус като хранителна добавка осигурява нужната защита на организма ни като по естествен път го подсилва, за да може той сам да се защитава от нездравословните атаки. Прочетете повече за пробиотика в тази статия.
{ прочети още }

Глюкозамин Спорт - комплексна грижа за спортуващите

7 септември 2017
Глюкозамин Спорт хранителна добавка е чудесен помощник за всички активни спортисти, защото той има уникално съдържание – съчетание от много различни нутриенти. Всички те спомагат за изграждането и поддържането на здрава скелетно-мускулна система. Запознайте се подробно с ползите от Глюкозамин Спорт Плюс в тази статия.
{ прочети още }

Градинският чай - лек от градината за лечение на остеопороза

5 септември 2017
Вкусният градински чай е ценно съкровище от здравословни, полезни за костите хранителни вещества. Той съдържа цели 11 основни хранителни вещества, които участват в изграждането, развитието, поддържането и предпазването на скелетната система в тялото. Запознайте се подробно с тях в тази статия.
{ прочети още }

Корейски женшен – тоникът на щастието и енергичността

4 септември 2017
Корейският женшен съдържа тринадесет различни активни съставки, които подсилват имунната система и притежават антиоксидантни свойства. Той подкрепя дейността на нервната система. Тонизира и допринася за повече жизненост и енергичност. Научете повече за действията на корейския женшен в тази статия.
{ прочети още }

Как да излекуваме болните стави?

2 септември 2017
Болки в ставите? Затруднена подвижност? Това са само част от симптомите, които се появяват, когато ставите боледуват. За съжаление, има много голяма вероятност да се развие и болестта остеоартрит, ако не се вземат мерки в помощ на ставите. В тези случай най-предпочитаният метод за профилактика и за лечение на болест на ставите е продуктът Глюкозамин Хондроитин и MSM. В тази статия може да прочетете повече за този продукт и за неговото изключително действие.
{ прочети още }

Есенциалните ненаситени мастни киселини - ОМЕГА - 3,6,9

31 август 2017
Омега групата от мастни киселини има изключително важна роля в развитието и поддържането на добро здравословно състояние на организма на човек! Вижте как мастните киселини помагат за добро здраве в тази статия.
{ прочети още }

Диабет

31 август 2017
Все по-често пациентите излизат от кабинета на ендокринолога с диагноза метаболитен синдром, инсулинова резистентност (ИР) или диабет тип 2. Ако и вие сте между тях, вижте как може да си помогнете сами, само с няколко основни стъпки.
{ прочети още }

Силициев комплекс в помощ срещу остеопорозата

30 август 2017
Силициевият комплекс е съчетание от важни минерали за поддържане на добра костна система. Продуктът съдържа хвощ, калций, магнезий, цинк. Всички тези съставки влияят благотворно за профилактика или в помощ при вече диагностицирана остеопороза. В тази статия може да прочетете повече за тяхното действие.
{ прочети още }

Вишните лекуват подагра

29 август 2017
Болката от подаграта е 4 пъти по-силна и остра от болката при ревматизъм. За голяма радост все пак има решение за коварната болест. В тази статия може да се запознаете с лековитите свойства на вишните и как те влияят благотворно на неприятната болест подагра.
{ прочети още }

Активният въглен детоксикира тялото и подпомага храносмилателната система

28 август 2017
Използва се за прочистване на организма, при леки форми на диарии, на отравяне. Той абсорбира токсините от храносмилателно-чревния тракт и ги извежда от тялото. По този начин индиректно засилва имунната система и подпомага работата на редица важни органи. Запознайте се повече със свойствата на активния въглен.
{ прочети още }

Аминокиселини – „строителните блокчета“ на мускулите

22 август 2017
Аминокиселините са силно търсени от фитнес любителите и активно спортуващите хора, защото по естествен начин те спомагат за развитие на мускулите, повишават издръжливостта по време на тренировка и стимулират изгарянето на мазнини. Те са чудесно средство за изграждане и поддържане на здраво тяло и силна мускулатура. В тази статия може да се запознайте се с най-търсените и предпочитани продукти от боди билдърите.
{ прочети още }

КОЛАГЕН ЗА МЛАДОСТ И ЖИЗНЕНОСТ

18 август 2017
Колагенът е продукт, който е силно желан и търсен, благодарение на чудесните си, направо вълшебни, ползи за кожата, костите и мускулите. Той набира все повече популярност сред жени и мъже, които искат да изглеждат и да се чувстват по-добре.
{ прочети още }

Чесън за здраве

17 август 2017
Той е едно чудо на природата, което убива бактериите, понижава холестерола и кръвната захар, предпазва от образуването на кръвни съсиреци и предлага защита срещу тумори и ракови заболявания, укрепва имунитета.
{ прочети още }

Див ям - коренът на младостта и здравето

14 август 2017
Коренът от растението див ям е богат на „хормона на младостта“ – диосгенин, който е и лек за различни проблеми на женската и мъжката полова система. Вижте повече за полезните му свойства в тази статия.
{ прочети още }

ГИНКО БИЛОБАТА – ЛЕК ОТ ДРЕВНОСТТА

8 август 2017
Гинко Билоба събира мъдростта на времето в продължение на 200 милиона години. Вирее по времето на динозаврите и не променя лечебните си свойства до ден днешен. Прочетете повече за ползите от растението в тази статия.
{ прочети още }

Малинови кетони и зелено кафе – враговете на затлъстяването

3 август 2017
Затлъстяването е епидемията на 21 век. Затлъстяването е предотвратимо и лечимо! Вижте повече информация в тази статия.
{ прочети още }

Ментата – симбиоза от божествен аромат и лековити свойства

2 август 2017
Добре познатата мента освен ароматна подправка има и много полезни свойства за човешкия организъм. Прочетете повече за билката и лечебните й функции тук.
{ прочети още }

Джинджифилът стимулира естественото здраве

1 август 2017
Джинджифилът има широк спектър от ползи за човешкия организъм. Вижте как може да си помогнете с прием на джинджифил в тази статия.
{ прочети още }

ЕКЗОТИЧНИ ПЛОДОВЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

27 юли 2017
Акай бери са плодовете на тропическа палма Euterpe Oleracea от рода Евтерпа. Растението е най-често срещано в Бразилия, щата Пара, в района на град Белем. Заради това носи и името Para palm, в превод „палмата на Пара“. Акай расте в малки до средно големи групи от 4 до 25-30 дървета на едно място. Когато старите стъбла изсъхнат, на тяхно място се появяват нови, млади издънки.
{ прочети още }

ВИТАМИН К2 ПОДДЪРЖА КОСТИТЕ И КРЪВТА

18 юли 2017
ВИТАМИН К2 ПОДДЪРЖА КОСТИТЕ И КРЪВТА Какви полезни ефекти има витамин К за здравето? ✔ Той помага за нормалното съсирване на кръвта; ✔ заздравява костите, като по този начин предпазва от фрактури; ✔ оказва благоприятно въздействие върху артериите и ги предпазва от калцификация; ✔ предпазва костите от загуба на костно вещество по време на постменопаузата.
{ прочети още }

ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА – САМОДИВСКАТА БИЛКА ЗА ЖЕНСКО ЗДРАВЕ

17 юли 2017
Лечебните действия на билката червена детелина оказват благоприятно влияние на: --- Нервна система - при умора и изтощение, безсъние, за успокояване на нервите; --- Опорно-двигателна система - помага при ставни проблеми, артритни болежки, остеопороза; --- система - пречиства кръвта, понижава нивото на хемоглобина и тонизира мускулатурата на кръвоносните съдове, понижава кръвното налягане; --- Дихателна система - помага при лечение на простудни заболявания, бронхит, кашлица (особено ефективно е използването и при детска кашлица), астма, пресипналост; --- Пикочо-полова система - пречиства бъбреците, подобрява отделителната им функция, облекчава менопаузата, както и ПМС, помага при състояния като бяло течение, маточни кръвоизливи и мастит;
{ прочети още }

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ХАШИМОТО И БАКТЕРИИТЕ В ТЪНКИТЕ ЧЕРВА

9 юли 2017
Когато симптомите не отслабват в отговор на това, което се счита за стандартен подход към Хашимото, има голяма вероятност да имате инфекция, за която дори не подозирате. Има много инфекции, които често се свързват с появата на Хашимото, но най-честите са: хеликобатер пилори, гъбични инфекци (много често хронична кандида), бластоцистис хоминис, епщайн бар вирус. Освен това, хората с хипотиреоидизъм често имат SIBO или бактериален свръхрастеж в тънките черва. Макар че технически това не е инфекция, SIBO има бактериален компонент и може да бъде задействащ, последичен или изострящ фактор за Хашимото. Всъщност, проучване от 2007 г. установява, че около 50% от хората с хипотиреоидизъм имат SIBO, а друго съвсем ново изследване от 2017 г. доказва, че употребата на еутирокс/елтироксин и други видове синтетичен Т4 може да допринесе за развитието на SIBO.
{ прочети още }

САО ПАЛМЕТО – ВЪЛШЕБНАТА БИЛКА ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ

7 юли 2017
Уголемяване на простатата, оплешивяване, естествено голям бюст.
{ прочети още }

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ОМАЗНЕН ЧЕРЕН ДРОБ

1 юли 2017
Засенчен от по-известните си братовчеди - хепатит и цироза - чернодробна стеатоза достига епидемични размери, засягайки един на всеки трима в западните държави, дори и децата. Въпреки че симптомите могат да бъдат леки или дори несъществуващи в продължение на години, един много очевиден знак е затрудненото отслабване. Ето защо, когато има подобни оплаквания, добре е да се изследва кръвта за признаци на затлъстяване на черния дроб. Имайте предвид обаче, че с напредването на болестта, тя може да доведе до неочаквана загуба на тегло или загуба на апетит. Понякога е необходимо ултразвук или дори чернодробна биопсия, за да се постави правилна диагноза.
{ прочети още }

РАЗСТРОЕН БАЛАНС НА ПОЛОВИТЕ ХОРМОНИ - ЕСТРОГЕННА ДОМИНАНТНОСТ

27 юни 2017
Предменструален синдром, миома, целулит, менопауза, загуба на коса, алергии, мазнини, рак на гърдата или матката, ендометриоза или безплодие - всичко това може да се дължи на вашия естроген. КАКВО Е ЕСТРОГЕННА ДОМИНАНТНОСТ? Може би сте чували за понятието в списания и разговори. Това не е изненадващо - естрогенната доминантност е един от най-често срещаните хормонални дисбаланси при жените. Естрогенната доминантност може да е следствие от: 1. Твърде много естрон (Е1) и естрадиол (Е2), познати също като „агресивни естрогени”, в сравнение с естриол (Е3), познат като „защитен естроген”. Коефициентът им може да се измери с прост тест на слюнката.
{ прочети още }

ДЕФИЦИТ НА МАГНЕЗИЙ - ПРИЧИНИ И СИМПТОМИ

25 май 2017
Симптомите на дефицит на магнезий включват мускулни крампи, лицеви тикове, лош сън, и хронични мускуклни болки. Според изледванията, по-малко от 30% от пълнолетните европейци консумират препоръчителната дневна доза магнезий. И почти 20% приемат само половината от магнезия, който им е необходим за да останат здрави.
{ прочети още }

ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО - КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ

19 май 2017
ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО или просто Хаши – автоимунно заболяване, което, за съжаление, засяга все повече и повече хора (предимно жени), без да подбира възраст. Най-простичко обяснено, имунната система е провокирана от неприятел в организма и изпраща своята армия да унищожи този неприятел. До тук нищо лошо – това й е работата на имунната система – да ни пази от всякакви болестотворни организми и процеси. Проблемът при автоимунните заболявания е, че армията на имунната система бърка нападателя със собствените органи, в случая с Хаши - с щитовидната жлеза. И така собствената ни имунна система разрушава собствената ни щитовидна жлеза.
{ прочети още }

Повече Усмивки с 5-HTP

16 май 2017
5-HTP (5-хидрокситриптофан) е естествено вещество, извлечено от западноафриканското лечебно растение грифония симплицифолия. 5-HTP е прекурсор на невротрансмитера серотонин. Това означава, че 5-HTP се превръща директно в серотонин в мозъка. Серотонинът e веществото, което ни прави по-щастливи, най-простичко казано. Той има много жизненоважни функции, включително роля при регулирането на съня, апетита, паметта, ученето, регулиране на температурата, настроението, сексуално поведение, сърдечно-съдовата система, мускулната контракция, и ендокринната регулация.
{ прочети още }

Отслабване с Малинови Кетони

19 април 2017
Ако се опитвате да отслабнете, не сте сами. Повече от две трети от българите са с наднормено тегло. Проблемът е, че традиционните методи за отслабване са толкова трудни, че 85% от хората не постигат желаните резултати в дългосрочен план.
{ прочети още }

Чисто Хранене за Начинаещи

18 април 2017
Решени сте да направите промяна и да започнете да се храните по-здравословно. Огромното разнообразие от храни и стоки в хранителните магазини понякога е объркващо. Списъкът по-долу ще ви даде информация, която да ви поведе в правилната посока. На някои места сме дали и допълнителна информация за храни, които може да предпочетете да избягвате. Разбира се, ако имате алергии или конкретни здравословни проблеми, този списък ще има нужда от преработка.
{ прочети още }

Храните-Неприятели на Нашия Стомах

17 април 2017
Има храни, които тялото преработва лесно и има и храни, които го затормозяват и истощават. Някои храни намаляват способността на организма да усвоява хранителните вещества пълноценно. Ако често страдате от подут корем, газове или болки в стомаха, първо помислете с какво се храните. Ето кратък списък на храни, които се отразяват негативно на храносмилателната система:
{ прочети още }

Как да се грижим за ставите когато тренираме

14 април 2017
Болките в колената и гърба често се появяват много по-рано, отколкото желаем да си признаем. Обикновено, първите индикации са незначителни - леко понакуцване след игра на футбол или пък подуване около коленете след престой прави малко по-дълго време от обичайното. Тези дребни предупреждения са лесни за пропускане.
{ прочети още }

Фибри псилиум хуск - за чисто дебело черово

13 април 2017
Чудите се как да свалите излишни килограми и да прочистите организма си? Фибрите Псилиум хуск са много подходящ избор. Псилиум хуск са външните люспи от семената на растението Plantageo Ovata (индийски живовляк), което вирее в Индия и Пакистан. Псилиум хуск фибрите не съдържат глутен и притежават много лечебни свойства, предимно свързани с намаляване на теглото, подобряване на храносмилането и пречистването на коремно-чревния тракт.
{ прочети още }

Сприрулина - суперхраната без която не можете

5 април 2017
Спирулината е сред най-полезните храни, с които съвременният човек би могъл да се снабди, защото съдържа големи количества аминокиселини и протеини, които спомагат за подобряване на нашето здраве. По своето естество това растение е водорасло със синьо-зелен цвят, като в него се съдържат, освен гореизброените, и други полезни вещества – минерали, каротеноиди и витамини.
{ прочети още }

Изтеглане с олио - лесен начин да се освободите от токсините

5 април 2017
Ако никога не сте чували за изтеглянето с олио (oil pulling), сигурно ще бъдете скептични, но само пробвабвайте - ефектът се усеща от първия път. Изтеглянето с олио е древен аюрведичен метод на поддържане на устна хигиена и бели зъби - лесно, евтино и много ефективно. Всичко от което се нуждаете е лъжичка олио и 20тина минути време, през което да жабуркате лъжичката олио из устата си. Олиото може да е най-обикновенно слънчогледово олио, но за тези, които искат по-добър вкус, опитайте с кокосово масло.
{ прочети още }

ЩИТОВИДЕН Т3 ИЛИ ЗАЩО НЕ МОГА ДА ОТСЛАБНА НА ЕУТИРОКС/ ЕЛТИРОКСИН

30 януари 2017
Забелязвате, че ви е все по-трудно да отслабнете, имате студени крайници, сърцебиене, уморявате се лесно, дори от обикновена разходка, не можете да се концентрирате за дълго време. Знаете, че всичко това са симптоми на проблем с щитовидната жлеза, но вашето ДжиПи твърди, че всичко е наред. Или все пак ви препращат на ендокринолог, който ви изписва елтироксин/ еутирокс, но симптомите не само, че не се подобряват, а дори стават по-зле... А какво точно изследва вашето ДжиПи? И знаете ли какво има в елтироксина/еутирокса, който трябва уж да ви помогне?
{ прочети още }

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ПРИ ХЕПАТИТ

15 ноември 2016
Хепатитът е възпаление на черния дроб, което може да бъде причинено от вируси, лекарства или токсини. В тази статия ще се концентрираме върху хепатит В и С. Симптомите на хепатит А обикновено са временни и изчезват само след няколко седмици. Хроничните хепатит В и С са много подобни инфекции на черния дроб, които се причиняват от вируси със съответните имена. Хепатит С е по-опасната форма, която може да причини хронично възпаление, цироза и рак на черния дроб.
{ прочети още }

ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ - Как Да Избегнем Антибиотиците

9 ноември 2016
ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ (Н. Pylori) може да предизвика широк спектър от проблеми, вариращи от хроничен гастрит, пептична язва, желязодефицитна анемия и рак на стомаха до заболявания на черния дроб, сърдечно-съдовата система, кожата, както и много други системи и органи. Инфекция е тясно свързана с исхемична болест на сърцето, розацея, астма, болест на Паркинсон, мигрена, и фибромиалгия.
{ прочети още }

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ ЗАДЪРЖАНЕТО НА ВОДА

1 октомври 2016
Задържането на вода се получава, когато излишните течности не се изхвърлят, а се натрупват в тялото. Резултатът е неприятен оток и подуване на лицето, корема и крайниците. Има няколко причини, поради които това се случва, повечето от които не са сериозни. Някои жени изпитват задържане на вода по време на бременност или преди месечния цикъл. Хората, които са физически неактивни, като например приковани към леглото, или седящи в продължение на дълго време (например по време на полет), също могат да бъдат засегнати.
{ прочети още }

КАКВО НИ ПОДСКАЗВА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

26 септември 2016
Лицето издава не само емоционалното ви състояние, но може да даде и много повече информация за физическото ви здраве, отколкото предполагате. Разчитането на кожта на лицето има своите корене в аюрведа и китайската медицина и може да ви помогне да разчетете сигналите, които ви дава вашето тяло.
{ прочети още }

Как да предпазим белите дробове

15 септември 2016
Излишно е да се казва, но белите дробове са много важен орган. Когато дишаме обаче, освен кислород, през тях минават и всички вредни елементи от въздуха около нас. Респираторни проблеми като астма, бронхит, пневмония и кистозна фиброза са само някои от най-често срещаните заболявания на белите дробове. Ето защо е важно да се полага грижа за прочистването на белите дробове с подходящи храни и хранителни добавки. Пушачите трябва да обърнат особено внимание, тъй като тютюнопушенето доказано увеличава многократно риска от белодробни заболявания.
{ прочети още }

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА КОНТРОЛ НА КРЪВНАТА ЗАХАР

14 септември 2016
Диабет тип 2 някога се е наричал диабетът на възрастните, но напоследък се среща често дори при деца. Тази форма на диабет настъпва, когато имате или инсулинова резистентност или не произвеждате достатъчно инсулин. Това води до небалансирани нива на глюкоза.
{ прочети още }

КАК ДА ЗАПАЗИМ ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО

10 септември 2016
Напредъкът на сърдечните заболявания може да бъде спрян и дори върнат назад, ако на организма бъдат доставени необходимите хранителни вещества. Като се има предвид, че сърдечно-съдовите заболявания са причина № 1 за смърт в развития свят, всичко което може да намали смъртността или да ги предотврати предизвиква голям интерес за всички.
{ прочети още }

АНЕМИЯ - КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ

24 август 2016
АНЕМИЯ най-общо означава дефицит на червени кръвни клетки. Главната роля на червените кръвни клетки е да транспортират кислород от белите дробове до всяка част на организма. Това гарантира оцеляването на нашите клетки. Когато сме анемични се чувстваме уморени и апатични. Всяка тъкан в тялото се нуждае от постоянен поток от кислород, за да функционира правилно. Кислородът е един от начините за производство на енергия.
{ прочети още }

ПРИЩИПАН НЕРВ - КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ

16 август 2016
Болката, която може да причини прищипването на нерв е неописуема. Мускулна компресия, намален приток на кръв или остеоартрит са сред най-честите причини, а освен болка, състоянието може да е съпроводено с изтръпване, скованост, както и да доведе до по-нататъшно увреждане на нервните окончания. Аналгетичните и противовъзпалителни свойства на някои хранителни добавки могат чувствително да намалят увреждането на нервите и да помагат за облекчаване на симптомите, свързани с притискането на нерв.
{ прочети още }

За какво ни е полезно желязото?

13 август 2016
ЖЕЛЯЗОТО е основен минерал, необходим за поддържане на цялостното ви здраве. Той е неразделна част от молекулата на хемоглобина, който е основата на червени кръвни клетки. Хемоглобинът помага за транспорта на кислород от белите дробове до останалите ви клетки. Вашето тяло също се нуждае от желязо за правилното формиране на протеини, имунна функция и клетъчната диференциация.
{ прочети още }

ЗАЩО НЕ БИВА ДА ПРИЕМАМЕ ВИТАМИН Д БЕЗ ВИТАМИН К

3 август 2016
Повечето хора са запознати с важността на витамин Д. За съжаление не е общоизвестно (все още), че допълването или получаване на достатъчно количество витамин К2 чрез храната е също толкова важно. Мастноразтворимите витамини Д, К2 и А всички работят заедно в синхрон. Приемането на твърде много витамин Д, което не е балансирано с витамините К2 и А, може да създаде сериозни проблеми.
{ прочети още }

АВТОИМУНЕН ПРОТОКОЛ - ВЪВЕДЕНИЕ

31 юли 2016
Автоимунният протокол е диета, специално предназначена за хора, които страдат от автоимунно заболяване. Протоколът помага за точно и ефективно определяне на хранителни алергии и чувствителности, поправя хранителни дефицити, балансира чревната флора и е първата стъпка по пътя към дългосрочна ремисия на заболяването. Има няколко вариации на този протокол, най-известните са Палео подход, разработен от д-р Сара Балантайн и протоколът на д-р Датис Караджиян. Книгите на д-р Балантайн The Paleo Approach и Why Do I Still Have Thyroid Symptoms? на д-р Караджиян съдържат подробно описание на протокола и допълнителни разяснения, които може да са от полза за тези, които решат да следват протокола. Д-р Балантайн има и готварска книга с много интересни рецепти.
{ прочети още }

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ПРОТИВ АКНЕ

28 юли 2016
Младежките пъпки по кожата и акнето могат да създадат много психологически и социални проблеми, в онази крехка възраст, когато тинейджърите се изграждат като индивиди. Всъщност при много хора, проблемите продължават и дълго след тинейджърските години и могат да нанесат сериозни поражение върху самочувствието и способността за лесно създаване на социални контакти. Затова е важно акнето да се третира рано и с всички възможни средства. Най-правилният подход е чрез балансиране на хранителните нутриенти в храната. Ето хранителните добавки, които могат да помогнат.
{ прочети още }

ОМЕГА-3 МАСТНИТЕ КИСЕЛИНИ И ВАШЕТО ЗРЕНИЕ

27 юли 2016
Може да ви е трудно да повярвате че мазнините са от съществено значение за вашето здраве, но е вярно. Без мазнини, тялото ни не може да функционира правилно. И без правилните видове мазнини във вашата диета, здравето на очите ви също може да пострада. Мастните киселини са "градивните елементи" на мазнините. Тези важни хранителни вещества са от решаващо значение за нормалното производство и функциониране на клетките, мускулите, нервите и органите. Мастните киселини са необходими също за производство на съединения подобни на хормони, които регулират кръвното налягане, сърдечната честота и съсирването на кръвта.
{ прочети още }

10 ДЕФИЦИТА И КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С ТЯХ

9 юли 2016
Модерният начин на хранене, с преобладаваща преработена и лишена от полезна хранителна стойност храна, води до липсата на важни хранителни вещества в голяма част от хората. Дори и да се храните балансирано, как и къде е отгледана храната е много важно за нейната хранителната стойност. Качеството на почвите, обработката и времето на съхранение могат значително да повлияят върху нивата на полезните хранителни вещества в храната. Възрастта и общото здраве (храносмилателни проблеми и други) също оказват голямо влияние върху способността на организма да усвоява хранителните вещества.
{ прочети още }

6 ПРИЧИНИ ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ

5 юли 2016
Лоша диета, лоши гени или просто остаряването ни поставят в риск от инсулинова резистентност, състояние при което тялото трудно абсорбира глюкозата от кръвния поток, което кара черният дроб да я съхранява като мазнина.
{ прочети още }

АНТИОКСИДАНТИТЕ И ЗАЩО СА ВИ НУЖНИ

25 юни 2016
Антиоксидантите често се споменават в дискусии за добро здраве и предотвратяване на заболяванията. Тези мощни вещества затрудняват (а в някои случаи дори предотвратяват) окислението на други молекули в тялото. Антиоксидантите са много важни за доброто здраве, защото ако свободните радикали са оставени на свобода, те може да предизвика широк спектър от проблеми и хронични заболявания.
{ прочети още }

ВИТАМИНИ ЗА ЗДРАВА И КРАСИВА КОСА

23 юни 2016
Макар загубата на коса често да се дължи на заболявания, тя също е естествена част от остаряването. Ето няколко витамина, които могат да помогнат да запазите косата си здрава, силна, и да помогнат за намаляване на риска от потенциална загуба.
{ прочети още }

ПОДВИЖНИ СТАВИ С ГЛЮКОЗАМИН И ХОНДРОТИН

21 юни 2016
Глюкозамин и хондройтин сулфат са съединения, които се срещат естествено в тялото и са основни компоненти на хрущяла и съединителната тъкан. Добавките с ХОНДРОИТИН СУЛФАТ се произвеждат от хрущял от свинско, говеждо или акула. Хондроитинът е важен компонент на протеогликановите молекули, намиращи се в хрущяла. Той работи като привлича вода към хрущялът и така подобрява смазването на ставите, прави ги по-гъвкави и по-издържливи. Той също инхибира ензимите намиращи се в синовиалната течност, които причиняват разрушаване на хрущяла, докато стимулира производството на химикали, които подобряват вискозитета на течността.
{ прочети още }

Здрави кости и стави

18 юни 2016
С напредване на възрастта, костната маса намалява. Когато не се вземат своевременни мерки, се появяват неприятни здравословни проблеми, като например износване на ставите, чупливост на костите (остеопороза), различни артритни заболявания. Медицинските специалисти препоръчват приема на хранителни добавки, за да се подпомогне регенерацията на костите.
{ прочети още }

Натурални Стероиди

23 май 2016
Какво е първото нещо, което ви идва на ум, когато чуете думата "стероиди"? Обзалагам се, че си представяте синтетичен допинг, инжекции и културисти, нали? В действителност, всеки човек е ходеща стероидна фабрика. Организмът синтезира стероиди естествено ежедневно, и тялото използва тези стероиди също ежедневно. Така че всички живи организми използват стероиди, дори и животните и растенията. Тялото синтезира тестостерон и това е стероид, тялото синтезира естроген и това също е стероид, кортизолът е стероид, и познайте какво ... ... холестеролът също е стероид. Нещо повече - съществуват естествени стероиди, кото се съдържат в храната ни. Разбира се, те няма да ви дадат същия ефект като огромни дози от дианабол или нещо подобно, но те са напълно естествени, което означава, че нямат лоши странични ефекти. Така че нека да разберем кои са топ 5 анаболни храни, които могат да набавят на тялото стероиди, за да расте по-голямо, по-силно и въобще по-добро.
{ прочети още }

Коензим Q10 За Здраво Сърце и Още...

7 май 2016
Коензим Q10 (CoQ10) е вещество, което се намира естествено в организма и помага за да превръщането на хранатата в енергия. CoQ10 се съдържа в почти всяка клетка в организма и е мощен антиоксидант. Антиоксидантите се борят с вредните частици в организма, известни като свободни радикали, които увреждат клетъчните мембрани, манипулират ДНК, и дори причиняват смъртта на клетките. Учените считат, че свободните радикали допринасят за процеса на стареене, както и редица здравни проблеми, включително сърдечни заболявания и рак. Антиоксидантите, като CoQ10, могат да неутрализират свободните радикали и могат да намалят или дори да помогнат за предотвратяване на тези щети.
{ прочети още }

Как изглеждат нормалните изпражнения

2 октомври 2015
{ прочети още }

Какво ни говори езика

4 септември 2015
Промените в текстурата и цвета на езика могат да разкрият проблеми в цялостното здраве на организма. Ето как да разберете какво се опитва да ви каже езика ви:
{ прочети още }

Въведение в Кетогенната Диета

15 юли 2015
Използвана основно от професионалните спортисти, които търсят начин да изчистят мазнините максимално, кетогенната диета набира все по-голяма популярност, с нарастващи доказателства и за нейното благотворно влияние за здравето. Както името подсказва, целта на кетогенна диета е да се постигне метаболитно състояние наречено кетоза . Кетозата е нормален метаболитен процес, при който клетките на тялото изгарят натрупаните мазнини за енергия, вместо да разчитат на въглехидратите от храната за гориво. Освен ефект върху теглото и процента на телесните мазнини, има доказателства, че кетогенната диета може да доведе до подобрения при редица сериозни заболявания като епилепсия, аутизъм, болест на Алцхаймер, рак и други.
{ прочети още }

Пробиотиците - Ключ към Стомашно-Чревното Здраве

23 юни 2015
Лактобацилус ацидофилус е един от многото видове "добри" бактерии и най-често използвания пробиотик. Защо да приемате пробиотик? Защото бялата захар, топлинно обработените храни, алкохола, кафето и неконтролираното използване на антибиотици нарушават баланса на стомашно-чревната флора. Защото българското кисело мляко, источник на лактобацилус булгарикус, вече не е това което беше. При нарушен баланс, лошите, патогенни бактерии бързо нарастват и колонизират дебелото черво като изхвърлят токсините си в организма. Това кара имунната система да работи извънредно, за да държи нещата под контрол.
{ прочети още }

Как да преборим постоянната умора

1 юни 2015
ЗАЩО СТРАДАМЕ ОТ ПОСТОЯННА УМОРА? Изследванията показват, че хората, които страдат от енергийни спадове може да имат генна мутация, която контролира количеството енергия в клетките. Той се активира, когато нашите запаси от енергия започнат да намаляват, като например по време на тренировка. Ако този ген е мутирал, този процес е активен, дори когато сме в състояние на покой, и това ни кара да се чувстваме уморени, въпреки че няма от какво да сме се изморили.
{ прочети още }

Пет Ползи от Хидролизирания Колаген

23 май 2015
Думата "колаген" се свързва най-вече с козметични терапии за по-младо лице без бръчки, по-плътна и лъскава коса и пълни, сочни устни. Но козметиката е само една малка част от магията, която колагенът може да предложи. Стягащият кожата колаген съставя 90% от костната маса и една трета от всички протеини. Той е в съединителната тъкан на сърцето, белите дробове, мускулите, ставите, кръвните клетки, артериите и още много. Без колаген ставите отслабват, мускулната маса намалява, а кожата увисва. Хидролизираният колаген е пречистена форма на колаген и съдържа около 90% протеин. Освен високото съдържание на протеин, хидролизираният колаген има невероятни ползи за здравето. Ето пет от най-впечатляващите:
{ прочети още }

15-минутни Кардио Тренировки на Пътека за Бягане

16 май 2015
Пътеката за бягане е изпробвана и неизменна част от всяка фитнес зала. Популярна е заради нейното удобство. Пътеката е незаменима в дните с лошо време или ако не разполагате с достъп до разнообразен терен във вашия район. За дните, когато времето ви притеска, прадлагаме три 15 минутни кардио тренировки на пътека с различна интензивност.
{ прочети още }

22 Истини За Трайното Отслабване

13 май 2015
Много хора, особено дамите, прекарват години обсебени от теглото си - ежедневно, от мига, в който се събудят, до мига, в който пропълзят обратно в леглото. И през цялото това време се чувстват разочаровани, предизвикани и извън контрол. Тренират дву и три-разово, като че ли това работят, и повтарят мантрата по-трудно-по-бързо-по-силно-по-дълго, с надеждата най-накрая да постигнат така желаните резултатите. Но това, което обикновено се е случва е burn-out - разпадане. Организмът не може да издържи дълго на такива нива на стрес и физическа активност и това бързо се отразява на качеството на живот. Най-важното, много така и не виждат промените във фигурата и теглото, към които така отчаяно се стремят.
{ прочети още }

5 Изненадващи Ползи От Омега-3

13 май 2015
Когато говорим за мазнини, има едни мазнини, които не бива да ограничавате - Омега-3 мастните киселини. Те са сред най-важните хранителни вещества, от които се нуждае организма. Две основни омега-3 мастни киселини, докозахексанова киселина (ДХК) и ейкозапентанова киселина (ЕПК), се намират най-вече в мазната риба, включително сьомга, скумрия и сардини. Ако не ядете риба, може да си набавите омега-3 от ленено семе, орехи, лешници и орехи, които са богати на друга форма на омега-3, наречена алфа линоленова киселина (АЛК), която се превръща в ДХК и EПК в тялото.
{ прочети още }

Пет Безценни Храни-Лекарства

10 май 2015
Някои от най-добрите лекарства на планетата са храни и подправки, които растат свободно около нас. Тяхната вълшебна сила не може да бъде патентована и затова никой не финансира скъпи клинични изследвания, които да докажат ефикасността им. Въпреки това, те се използват от незапомнени времена и просто като храна и за предотвратяване и лечение на редица заболявания. Някои от тях са били толкова ценни в древните времена, че стрували теглото си в злато. Най-невероятното е, че много от тези многофункционални растителни чудеса растат в нашите дворове, често са скрити в хладилниците, или стоят по рафтовете с подправки, пренебрегвани и недооценени. Някои от тях използваме ежедневно, без дори да подозираме, че те са причината да се разболяваме по-рядко. Да разгледаме няколко примера ....
{ прочети още }

10 Грешки, Които Саботират Диетата Ви

3 май 2015
С напредване на възрастта, метаболизмът започва да се забавя. След 20тата година се напълнява средно с около 750 грама на година. Ако не се преборим с въртележката на хормоните, загубата на мускулна маса и стреса, които заговорничат да забавят нашата машина за изгаряне на мазинини, рискуваме да сме натрупали над 20 килограма докато станем на 50. Но не е задължително да е така.
{ прочети още }

Соев Лецитин - Пет Неочаквани Ползи

2 май 2015
Соевият лецитин е смес от фосфолипиди, мастни естествено срещащи се молекули, които се получават при преработката на соя. Основната полза от лецитина е ролята, която играе при разграждането на мазнините. Ето 5 изключителни ползи от соевия лецитин: 1. Подобрява функциите на мозъка. Основната хранителна съставка в соевият лецитин е фосфатидилхолин, известен също като ФХ. ФХ е част от мембраната около клетките и организмът го разгражда до холин. Холинът е от жизненоважно значение за здравето на мозъка. Той е особено важен за предотвратяване на загуба на паметта и по-специално за предотвратяване загуба на паметта от старост.
{ прочети още }

Гуарана за Енергия и Добра Памет

2 май 2015
Гуарана или Paullinia Cupana, е растение от семейството клен, което расте по поречието на Амазонка и е често срещанo в Бразилия. Неговите семена - които много приличат на очни ябълки - имат редица интересни свойства. Гуаранта най-често се използва като стимулант и съдържа около два пъти повече кофеин от зърната на кафето. Тя също така съдържа теобромин и теофилин, други стимуланти, които влияят върху централната нервна система.
{ прочети още }

Акай Бери - Чудото от Амазония

2 май 2015
Акай или асай бери идва от далечните тропически гори на Амазония. На външен вид напомня обикновена боровинка. Боровинката акай е пълна с антиоксиданти и от векове е известна със своите лечебни, имуностимулиращи и енергийни свойства. Тази екзотична роднина на боровинката помага за намаляването на оксидиращия стрес върху клетките и има силно положително влияние върху редица аспекти на здравето:
{ прочети още }

Ползи за здравето от маслото от вечерна иглика

30 април 2015
Маслото от вечерна иглика е сред най-сензационните открития в природолечението след Витамин С. То се използва в борбата със стареенето и при лечение на алкохолизъм, акне, сърдечни заболявания, хиперактивност при децата, симптомите на менопаузата, множествена склероза, регулиране на телесното тегло, затлъстяване, шизофрения и пременструален синдром. Маслото от вечерна иглика има толкова много превантивни и терапевтични качества, че то бързо се превъща в незаменимо оръжие за поддържане на младостта и профилактика на заболяванията.
{ прочети още }

10 Правила за Добър Секс

23 април 2015
Когато сте в романтични или физически отношения с някого, обикновено сте много уязвими и се стараете да се покажете в най-добрата си светлина. Не е лесно да бъдете открити, честни и да се доверите - особено ако не се чувствате достатъчно уверени в себе си. Трудно е да поддържаш нормална интимна връзка без добър секс. Как се свързвате физически е невероятно показателно за това как ще се свържете емоционално. Ние пазим нашите емоции по същия начин, по който пазим нашите физически недостатъци - и ако можем да се открием и в двете на партньора, връзката ще стане по-дълбока и по-трайна. Част от това изисква комуникация и работа като двойка, но изисква и почти толквова честност и усилия вътре в нас самите.
{ прочети още }

Топ Храни за Плосък Корем

20 април 2015
Mного хора смятат, че начинът да се спечели битката срещу отпуснатия корем е много коремни преси и дълго и многократно стоене в поза планк. За съжаление, в тази област на тялото, само физическите упражнения не са достатъчни. За да изваяте корема, от съществено значение е какво ядете.
{ прочети още }

Глюкозамин и Хондротин за Здрави Стави

20 април 2015
Глюкозаминът е монозахарид, комбинация от глюкоза и глутамин. Той е незаменим при изграждането на хрущялите. Хрущялите са гъвкавата и издържлива тъкан, която действа като възглавничка, мек уплътнител между костите и ставите. С възрастта, способността на организма да възстановява износения хрущял намалява или напълно спира, което води до чести травми, болки в ставите и най-накрая и до артритни заболявания.
{ прочети още }