Креатин

Креатинът като хранителна добавка и действието му

  • Помага на мускулните клетки да произвеждат повече енергия

Креатиновите добавки увеличават производството на енергия в клетките, като стимулират изгарянето на мазнините. Фосфокреатинът помага за образуването на специална молекула, която клетките използват за производството на енергия и всички основни жизнени функции. По време на силова тренировка тази молекула се разгражда бързо, което ограничава представянето, издръжливостта и резултатите. Когато приемате креатинови добавки, засилвате производството на тази молекула и по този начин увеличавате силата, енергията и издръжливостта си.

  • Поддържа много други функции в мускулите

Креатинът е популярна и ефективна добавка за бърз растеж на мускулна маса. Той стимулира растежа на клетките, което води до бърз мускулен растеж, включително повишаване на образуването на протеини, които създават нови мускулни влакна. Креатинът също така изпраща сигнали в мозъка, чрез които стимулира производството на хормони, които спомагат за изграждането на мускулна маса. Креатиновите добавки могат също да увеличат водното съдържание на мускулите. Това може бързо да увеличи размера на мускулите.

  • Подобрява издръжливостта при упражнения с висока интензивност

Директната роля на креатин в производството на енергия означава, че той може драстично да подобри издръжливостта при упражнения с висока интензивност. Проучванията показват, че креатинът може да подобри много фактори, които да Ви помогнат да постигнете по-добра ефективност с 20 и повече процента, включително: ✔Сила ✔Мускулна издръжливост ✔Устойчивост на умора ✔Мускулна маса ✔Възстановяване ✔Мозъчна дейност

  • Ускорява растежа на мускулите

Креатинът е най-ефективната добавка в света за бърз растеж на мускулната маса. Проучванията показват, че приемането му увеличава телесното тегло и мускулната маса за около 5 до 7 дни. Този бърз растеж на мускулите се дължи на повишаването на водата в мускулите, но заедно с това и повишен приток на хранителни вещества. В дългосрочен план креатиновите добавки подпомагат растежа на мускулните влакна чрез сигнализиране на ключови биологични пътища, увеличават теглото и подобряват представянето ни във фитнес залата.

  • Може да понижи нивата на кръвната захар и да се бори с диабета

Kреатиновите добавки могат да помогнат за понижаването на нивата на кръвната захар. Това може да стане чрез увеличаване на функцията на GLUT4, транспортна молекула, която довежда кръвната захар в мускулите. Изследванията показват, че хората, които комбинират креатин и физически упражнения, контролират кръвната си захар много по-добре от тези хора, които не приемат креатин.

  • Може да подобри функцията на мозъка

Креатинът играе важна роля в здравето и функционирането на мозъка. При приемане на креатинови добавки се наблюдават подобрения в когнитивните процеси, подобрена памет, бърза връзка между различни събития и неща. Той може да помогне на мозъчната функция, да намали свързаната с възрастта загуба на мускули и сила и да предпази от неврологични заболявания.

  • Безопасен и лесен за използване

Kреатинът е една от най-безопасните добавки. Той е изследван повече от 200 години и многобройни проучвания подкрепят неговата безопасност за дългосрочна употреба. Клиничните проучвания с продължителност до пет години не показват нежелани ефекти при здрави индивиди. Нормалната дневна доза е 5г, като при спортуващите обикновено се прави зареждаща фаза по 20 г дневно първите 5 дни.

марки
Подреди по