Филтри КАНАБИДИОЛ (CBD)
Изчисти филтрите
Марки
кожа

КАНАБИДИОЛ (CBD)

Канабидиолът е нетоксичен компонент на конопа и НЕ съдържа тетрахидроканабинол - компонентът на марихуаната, който дава интоксикиращия ефект. Канабидиолът се извлича от цветята и листата на растението коноп, чието съдържание на THC е изключително ниско (често е толкова ниско, че не може да бъде открито чрез оборудване за тестване). Канабидиолът се смята за по-потентен от витамин С и витамин Е и благодарение на миниатюрната си молекулярна структура, прониква изключително лесно в кожата.

Ползи от козметика, съдържаща канабидиол:

АКНЕ, ЕКЗЕМА, ПСОРИАЗИС
Изследванията категорично доказват, канабидиолът намалява възпалението при състояния като акне, екзема и псориазис, свързаното зачервяване и нарушаване цялостта на кожата. Още по-важно, изследванията показват, че канабидиолът балансира производството на себум, но без да изсушава кожата. Кожата изглежда и се чувства по-добре.

БРЪЧКИ
Тъй като идва от растение, не е изненадващо, че канабидиолът има и антиоксидантни свойства. Чрез противодействие на увреждането от свободните радикали и намаляване на възпалението, козметиката с канабидиол видимо намалява проблеми като бръчки и вяла, нееластична кожа.

ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА
Друго предимство на канабидиолът е, че е установено, че има значителни успокояващи свойства. Това помага да се сведат до до минимум проблемите, свързани с чувствителността на кожата, включително зачервяване и реактивност.

МУСКУЛНИ БОЛКИ
Канабидиолът дейсва чудесно за бързо възстановяване на претоварена мускулатура. Спомага и за намаляване на болката.

Филтри
Подреди по