Количката е празна


обратно

Коралов калций – повече от защита за Вашия организъм!

26 април 2018

 

 

 

 

 

Какво представлява кораловият калций?

И така, какво точно представлява коралът, от който се извличат големи количества калций? Коралите се видове морски безгръбначни, които отделят калциев карбонат, за да регулират благоприятно рН-то на океанската вода, която ги обгражда. Чрез този процес се създава твърдият им скелет. Коралите получават своите хранителни вещества основно от едноклетъчните водорасли. Тъй като водораслите изискват слънчева светлина, за да растат, коралите обикновено се намират в плитки чисти води до 60 метра дълбочина.

Кораловият калций е форма на калциев карбонат и е точно това, което подсказва името. Той е калций, произведен от фосилизирани източници на корали, и е най-разпространената форма на калций на планетата. Кораловият калций има уникални свойства, защото се състои от геометрично подредени минерални структури, създадени от жив организъм. Всъщност, учените откриват, че минералите, които се намират в кораловия калций, са сходни  на тези, които се намират в човешкото тяло. Това е една от причините кораловият калций да е една от най-разпространените и търсени форми на калций!

 

Повече от калций

Калцият не е единственото съединение, което се намира в коралите. Те обикновено съдържат различни количества магнезий, както и следи от около 74 други  вещества, полезни за човешкия организъм. Това нарежда кораловият калций до добавките с високи холистични здравословни свойства.

Коралите съдържат още:

✔витамин С;
✔витамин D3;
✔магнезий;
✔малова киселина;
✔бетаин HCI;
✔бор;
✔хром;
✔мед;
✔йод;
✔желязо;
✔литий;
✔манган;
✔молибден;
✔фосфор;
✔калий;
✔селен;
✔силиций;
✔натрий;
✔танини;
✔ванадий;
✔цинк.

 

Ползи от кораловия калций

Кораловият калций не само спомага за здравината и растежа на костите с до 36%, но действа за подобряване на здравето чрез регулиране на кръвните липиди и кръвното налягане, като същевременно облекчава симптомите като главоболие, сърцебиене, мускулни спазми, подуване на крайниците и дори емоционални състояния като гняв и безпокойство.

 

                                                                                                           

 

✔Укрепва костите;
✔Укрепва емайла на зъбите;
✔Предотвратява костна загуба и остеопороза;
✔Помага срещу мускулни спазми и крампи;
✔Предотвратява сърдечните заболявания;
✔Намалява високото кръвно налягане;
✔Увеличава метаболизма;
✔Предотвратява заболявания на стомаха и колоректалния тракт;
✔Помага при лечението на множествена склероза;
✔Намалява крампи, раздразнителност и ПМС.

 

Кораловият калций спомага за загуба на тегло. Националният институт по здравеопазване в САЩ публикува резултатите от многобройни проучвания, чрез които учените заключават, че хората, чиито диети са с високо съдържание на калций, са по-склонни да намаляват теглото си,  в сравнение с тези, които не консумират достатъчно от този минерал.

Други проучвания показват, че кораловият калций защитава дебелото черво от някои заболявания. Той поощрява клетъчната продукция, която помага да се предпази епителната обвивка на червата от болни клетки, бактерии и гнилостни процеси. Точно заради това калцият от корал е установено, че се абсорбира по-лесно от другите форми на калций, както и че се задържа по-дълго в организма.

Приемът на калций от корал може да подобри съня и релаксацията. Това показва едно изследване на функциите на мозъка чрез електроенцефалограма – диагностичен тест, с чиято цел се проследява електрическата активност на мозъка. Учените изследвали 12 пациента с проблеми при заспиването и с неспокоен сън, като всеки от тях получавал всекидневно 250мг коралов калций. След едноседмичен прием пациентите подобрили активността на мозъка си и показали подобрения при заспиването и релаксацията.

Още през 2009 година е установено в изследване, публикувано в "Биоматериали", че кораловият калций е антиоксидант. Антиоксидантите са важен компонент за организма, защото работят за подобряване на здравето на клетъчно ниво, като по този начин намаляват заболяванията. Когато клетките използват кислород за производство на енергия, те отделят вредни странични елементи, наречени свободни радикали, които могат да атакуват здравите клетки впоследствие. За наша радост, антиоксидантите се прикрепят към свободните радикали и спомагат за тяхното неутрализиране.

Кораловият калций може да предотврати появата на ускореното стареене и да забави самият процес на остаряване. От една страна, точно защото е антиоксидант, а, от друга страна, защото работи чрез повлияване и заздравяване на гените, свързани с клетъчното съхранение. Кораловият калций, също, може да увеличи продължителността на живота, благодарение на тези си функции.

 

За да се възползвате от всички тези чудесни действия на кораловия калций, може да поръчате от тук нашето предложение за КОРАЛОВ КАЛЦИЙ --->

 

                                                                        

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!