Количката е празна


обратно

Коензим Q10 за здраво сърце и още...

18 февруари 2018

Коензим Q10 (CoQ10) е вещество, което се намира естествено в организма и помага за да превръщането на хранатата в енергия. CoQ10 се съдържа в почти всяка клетка в организма и е мощен антиоксидант.

Антиоксидантите се борят с вредните частици в организма, известни като свободни радикали, които увреждат клетъчните мембрани, манипулират ДНК, и дори причиняват смъртта на клетките. Учените считат, че свободните радикали допринасят за процеса на стареене, както и редица здравни проблеми, включително сърдечни заболявания и рак. Антиоксидантите, като CoQ10, могат да неутрализират свободните радикали и могат да намалят или дори да помогнат за предотвратяване на тези щети.

Употреба на CoQ10
Проучванията показват, че коензим Q10 добавки, приемани самостоятелно или с други лекарствени терапии, може да помогнат при:

                                                                                                            коензим

След Инфаркт
Има клинични данни, че хората, които започнат прием на CoQ10 добавки в рамките на 3 дни след сърдечен удар, намаляват вероятноста от болки в гърдите и последващи сърдечни пристъпи. Също вероятността те да умрат от сърдечно-съдови заболявания намалява, в сравнение с тези, които не са взели добавки.

Сърдечна недостатъчност
Има доказателства, че CoQ10 може да помогне за лечение на сърдечна недостатъчност, когато се комбинира с конвенционалните лекарства. Хората, които имат застойна сърдечна недостатъчност, при която сърцето не може да изпомпва кръв, често имат ниски нива на CoQ10. Сърдечната недостатъчност може да доведе до повишена концентрация на кръв в различни части на тялото, като белите дробове и крайниците. Тя може също така да причини задух. Няколко клинични проучвания показват, че CoQ10 добавки помагат за намаляване на подуването на крайниците и намаляване на събраната течност в белите дробове, което води до по-лесно дишане и увеличаване на физическата активност при хора със сърдечна недостатъчност.

Понижаване на кръвното налягане
Няколко клинични проучвания показват, че CoQ10 може да понижи кръвното налягане при продължителен прием от минимум 4 седмици. Изследователите заключват, че CoQ10 има потенциал да понижи систоличното кръвно налягане с до 17 mm Hg и на диастолното артериално налягане от 10 mm Hg, без значителни странични ефекти.

Намаляване на холестерола
Хората с висок холестерол са склонни да имат по-ниски нива на CoQ10, и добавка от CoQ10 може да помогне за понижаването на холестерола. Също CoQ10 може да намали страничните ефекти от конвенционалното лечение с лекарства, понижаващи холестерола, наречени статини, които намаляват естествените нива на CoQ10 в организма. Плюс това, проучванията показват, че CoQ10 може да намали болката в мускулите, свързано с лечението със статини.

Диабет
CoQ10 добавките могат да подобрят здравето на сърцето, да понижат кръвната захар и да понижат високото кръвно налягане при хора с диабет. Две проучвания показват, че 100 мг CoQ10, два пъти дневно, водят до подобрени нива А1с, мярка за дългосрочен контрол на кръвната захар.

Увреждане на сърцето, причинено от химиотерапия
Няколко клинични проучвания показват, че CoQ10 може да помогне за предотвратяване на сърдечно увреждане, причинено от някои лекарства за химиотерапия (адриамицин, атрациклин).

Подготовка за сърдечна хирургия
Клинични изследвания показват, че приемането на CoQ10 преди операция на сърцето, включително байпас и сърдечна трансплантация, може да намали вредите, причинени от свободните радикали, засилва сърдечната дейност, и намалява честотата на нарушен сърдечен ритъм (аритмии), по време на фазата на възстановяване.

Пародонтоза
Парадонтозата е често срещан проблем, който причинява подуване, кървене, болка и зачервяване на венците. Клиничните проучвания показват, че хората с хронични заболявания на венците са склонни да имат ниски нива на CoQ10 и прием на CoQ10 добавки водят до по-бързо зарастване и възстановяване на тъканите.

Други проучвани свойства на CoQ10:
✔подобряване на имунната функция при хора с ХИВ или СПИН;
✔увеличете подвижността на сперматозоидите, подобрява мъжката плодовитост;
✔помагат при лечението на болестта на Паркинсон;
✔подобряване на физическата способност на хората с ангина;
✔предотвратяване на мигрени и главоболие.

Продукти с КоензимQ10 може да разгледате и закупите тук --> https://bulvit.com/koenzim-q10.html

 коензим Q10 BulVit Коензим Q10 БулВит 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!