Калций и Магнезий 60 таблетки

  • Марка: HОLLAND & BARRETT

ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ

Калций и магнезий Holland&Barrett: 
✔заздравяване на костите; 
✔пълноценно усвояване на калция; 
✔противодействие на остеопорозата; 
✔повишена енергия; 
✔подобряване функциите на нервната система; 
✔намаляване на мускулните схващания; 
✔заздравяване сърдечно-съдовата система; 
✔подобрено кръвосъсирване; 
✔красива кожа и здрави зъби; 
✔намаляване на стреса и раздразнителността; 
✔формула, подходяща за вегани/вегетарианци; 
✔лесно дозиране и прием. 

Калций и магнезий са два от основите минерали, нужни за изграждане на костите и зъбите. По отделно всеки има своята важна роля във функциите на организма, но е невъзможно да ги изпълняват пълноценно, ако между тях съществува дисбаланс. В тази връзка, за да бъде една клетка здрава и да осъществява правилно комуникация с останалите клетки, тя трябва да съдържа повече магнезий, отколкото калций. От друга страна, за да се усвоява пълноценно калцият в костната система, задължително трябва да присъства и магнезий. Консумирането на подходящи храни, а и включването на комплексна хранителна добавка с калций и магнезий, може да подобри общото здравословно състояние. 

Калций – минерал с изключително значение за здравето на костите и зъбите. Участва в съсирването на кръвта и мускулните контракции. Помага поддържането на нормално кръвно налягане и за облекчаване на симптомите преди менструация. При минерализацията на костите калцият се свързва с фосфор и се получава калциев фосфат. Отговаря също така за правилното предаване на нервни импулси между клетките, което е условие за доброто здраве. Приемането на достатъчно от минерала е гаранция за противодействие срещу остеопорозата и други заболявания, свързани с липсата на калций и отслабване на костната плътност. Разбира се, дори и да се приемат огромни количества калций, без витамин D3 и магнезий, костите отново ще страдат от липса на структурни елементи. 

Магнезий – микроелементът е задължителен компонент в метаболизма на калция. Подобрява неговото усвояване от храната и използването му като градивен елемент при костните структури. Също така взема активно участие в производството на енергия и е особено важен за нормалното функциониране на нервната система. Последната страда изключително много, ако е налице дефицит на магнезий. Настъпва раздразнителност, понижена концентрация, липса на енергия и повишени нива на стрес. Всичко това води до повишено образуване на токсини и дори депресивни състояния. 

При стресово ежедневие, трудно заспиване и неспокоен сън, при мускулни схващания или начални симптоми на остеопороза, е препоръчително да се приема калций и магнезий. 

Хранителна добавка

Препоръчителна употреба:
Една или две таблетки дневно за предпочитане с храна. Не превишавайте максималната дневна доза. Да не се употребява вместо балансирано и разнообразно хранене. Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца.

Една таблетка съдържа: 
Калций (калциев карбонат) – 500мг 
Магнезий (магнезиев диоксид) – 250мг

Продуктът не съдържа известни хранителни алергени. Във формулата НЯМА изкуствени оцветители, овкусители или подсладители, консерванти, добавена захар или сол, мая, добавки от свински произход.

Подходящо за вегетарианци и вегани.

Цени на доставка
Състав
Цени на доставка

Доставка до офис на Спиди - 4лв
Доставка до адрес със Спиди - 5.20лв

Доставка до офис на Еконт - 4лв
Доставка до адрес с Еконт - 5.40лв

Поръчки на стойност над 60лв безплатна доставка до офис на Еконт или Спиди. Поръчки на стойност над 80лв безплатна доставка до адрес.

Състав

Състав:
Калциев карбонат, магнезиев оксид, микрокристална целулоза, полидекстроза, хидроксипропил метилцелулоза, поливинил алкохол, титаниев диоксид, магнезиев стеарат, полиетилен гликол, магнезиев силикат, натриев карбоксиметилцелулоза.