Количката е празна


обратно

Какво ни говори езика

11 март 2018

 

Промените в текстурата и цвета на езика могат да разкрият проблеми в цялостното здраве на организма. Ето как да разберете какво се опитва да ви каже езика ви:

 

                                                                                                    

 

ОТКРИТИ ЯЗВИ - тези малки рани, които изскачат от долната част на езика подсказват, че тялото е подложено на прекомерен стрес.

ПОДУТИНИ - признак на инфекция или алергична реакция. Те се появяват много преди останалите органи да покажат някакви симптоми. Антиоксидантните свойства на куркумата може да имат чудесен положителен ефект. 

 

   Kurkuma

 

БЯЛ ЕЗИК - признак на дехидратация - увеличете приема на вода. 

ЖЪЛТ ЕЗИК - подсказва и за чернодробни проблеми. Пробвайте екстракт от бял трън

 

   Бял Трън Булвит 

 

ПЛЪТНА ОБВИВКА ОТ НАЛЕПИ - бяложълтеникав "килим" върху езика подсказва наличието на кандида (гъбички) - намалете приема на сладки храни и наблегнете на алкални зеленчуци, гарнирани с лъжица суровово студено пресовано кокосово масло, което има силно противогъбично действие. 

 

  Комплекс против гъбички

 

УГОЛЕМЕН ЕЗИК с отпечатъци от зъби по краищата се наблюдава при хроничен гастрит или по-често при проблеми с функцията на щитовидната жлеза. Сок от алое вера и келп може да имат благоприятно влияние. 

 

Алое вера сок

 

ГЕОГРАФСКИ ЕЗИК - език покрит с по-тъмни и по-светли петна с различна структура и гладкост - предразположеност към алергии.

ТЪМЕН ЕЗИК - появява се често при пушачите, но може и да е реакция към антибиотици.

ГЛАДЪК ЕЗИК - проверете нивата на витамин Б и желязо. Може да бъде и признак на възпаление.

 

Б комплекс Булвит

 

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!