Количката е празна


обратно

Как да забременеем по естествен път с близнаци ?

12 юни 2018

 

 

 

 

Статистиката от 21-ви век показва, че вероятността за зачеване на близнаци е едва 3% годишно, т.е. само 3 на 100 жени от общата популация в глобален аспект. Данните също така показват, че от началото на 80-те години до сега има увеличение от почти 61% при зачеването на близнаци, защото науката е открила някои фактори за подпомагане на зачеването с близнаци. 

Съществуват два вида близнаци – еднояйчни/идентични и двуяйчни/не-идентични.

Почти една трета от близнаците са идентични, известни също като монозиготни близнаци. Те се развиват, когато една яйцеклетка е оплодена от сперматозоида и се разделя на два отделни ембриони. Те имат един и същ генетичен състав. Идентични близнаци също могат да заченат жени, които се подлагат на методи за подпомагане на плодовитостта.

Неидентичните, известни също като дисиготични близнаци, се развиват, когато две яйцеклетки се оплодят от два сперматозоида. Това е уникален процес и обикновено преминава с повече лекарско наблюдение. Тъй като не-идентичните близнаци споделят само половината от същия генетичен грим, те не винаги са от един и същи пол.

 

Фактори, които определят шансовете за зачеване на близнаци

Съществуват някои фактори, които биха могли да повлияят положително на шансовете за зачеването с близнаци:

 1. Фамилна история

Ако във Вашата фамилия на бъдещата майка има двойка близнаци, съществува много по-голяма вероятност да заченете с близнаци.

 

 1. Етнос

Вашият произход също има силно влияние върху шансовете Ви да имате близнаци. Азиатците и испанците имат по-малко шансове да произвеждат близнаци, докато шансовете при африканците са много по-големи, следвани от европейците.

 

 1. Характеристики на тялото

Може да изглежда странно, но изследвания посочват, че по-високите жени имат по-големи шансове за близнаци от по-ниските. Също така, по-едрите жени имат по-големи шансове, отколкото по-слабите жени.

 

 1. Възраст на майката

Вашият шанс да имате близнаци се увеличава с напредваща възраст. Жените над 35 години произвеждат повече FSH (фоликулостимулиращ хормон), отколкото по-младите жени. Този хормон позволява на яйчниците да отделят яйцеклетки по време на овулацията. Колкото по-високи са нивата на хормоните, толкова повече яйцеклетки се отделят по време на овулацията, което води до по-големи шансове за зачеване на близнаци.

 

 1. Раждане преди това

Ако преди това сте раждали повече от един път, имате по-големи шансове за зачеване на близнаци. Изследвания посочват, че вероятността за близнаци се подобрява с увеличаване на броя на бременностите.

 

                                                                                                    

 

Най-добрите начини да увеличите шансовете за зачеване с близнаци

За съжаление, все още науката не е наясно как точно се зачева с близнаци, но изследванията показват, че има някои фактори, които да увеличат шансовете Ви:

 

 1. Консумирайте млечни продукти

Според изследване на д-р Гари Стейнман консумирането на млечни продукти е свързано със зачеването на близнаци. Жените, които ядат млечни продукти, имат пет пъти повече шансове да заченат близнаци, отколкото жените, които не консумират тези продукти. Някои учени вярват, че не само млечните продукти, но и хормоните на растежа, които се съдържат в млякото, помагат при зачеването на близнаци.

 

 1. Консумирайте див ям

Дивият ям силно стимулира яйчниците, което води до освобождаване на повече от една яйцеклетка по време на овулация. По този начин ще увеличите шансовете си за зачеване на близнаци. Африканските жени имат по-големи шансове, защото консумират често дивият ям. Също така други храни, богати на протеини, стимулират хипер-овулацията. Такива храни са - тофу, соеви изофлавони, пълнозърнести храни.

 

                                                                             

 

 1. Зачеване след спиране на противозачатъчните хапчета

Хапчетата за контрол на раждаемостта играят централна роля в помагането да заченете близнаци по естествен път. Когато спрете да приемате лекарството за контрол на раждаемостта, на тялото му е нужно известно време да открие естествения си ритъм на производство на хормони. В началото след спиране приема на противозачатъчни има по-висок хормонален поток, отколкото обикновено. Ако се опитате да забременеете, точно тогава ще имате по-голям шанс да заченете близнаци.

 

 1. Бременност при кърмене

Ако все още кърмите и забременеете отново, има по-голяма вероятност да заченете близнаци. Вашето тяло произвежда по-висок пролактин по време на кърменето и това увеличава шансовете Ви за близнаци.

 

 1. Накарайте партньора си да ядете храни, богати на цинк

Храните, богати на цинк, като зелени листни зеленчуци, стриди, хляб и семена, стимулират производството на сперма. По този начин се подобрява вероятността от заплождане на повече от еднa яйцеклетка.

 

   Цинк-BulVit  Цинк-мед-BulVit 

 

 

 

Най-добрите секс позиции за забременяване с близнаци

Някои сексуални позиции могат да увеличат вероятността да заченете с близнаци:

 

 1. Doggy style

Тази поза е добре позната и често предпочитана от двойките, които искат да заченат, защото в това положение шийката на матката е по-достъпна за сперматозоидите.

 

 1. Изправена поза

Това е друг вид стил, в който двойката е изправена и има шанс за дълбоко проникване и бързо достигане на сперматозоидите до яйцеклетките.

3Мисионерска поза

Мисионерската поза помага на сперматозоидите лесно да влязат в яйцеклетките, затова това е най-добрата и най-предпочитаната сексуална поза за зачеване на близнаци.

 

                                                                                                       

 

Натурални добавки, чиято употреба увеличава шансовете за зачеване на близнаци

 1. Фолиева киселина

Едно австралийско проучване показа, че шансовете на жените да зачеват близнаци се увеличават, като приемат фолиева киселина преди бременността. Съществуват проучвания, които показват, че фолиевата киселина помага за предотвратяване на деформациите на нервната тръба, като по този начин се предпазва бебето/ бебетата.

 

                                                                             

 

 1. Масло от вечерна иглика

Екстрактът от вечерна иглика е известен със своите свойства, които увеличават плодородието от векове. Той помага за насърчаване на здравословното производство на цервикалната слуз, която протича в репродуктивния тракт. Здравата слуз позволява на спермата да оцелее в продължение на повече дни в яйчниците. Ако искате да заченете близнаци, е препоръчително да вземете масло от вечерна иглика в пиковите дни на менструацията и да я продължите до овулация.

 

                                                      Vecherna-iglika-bulvit         

 

 1. Ленено масло

Лененото масло притежава голяма способност да увеличава плодовитостта при жените и увеличава шансовете за зачеване на близнаци по естествен път. То регулира хормоналното производство и поддържа редовен менструален цикъл. Маслото осигурява подходящ баланс между хормоните естроген и прогестерон.

 

                                                                 

 

 1. Черен кохош

Тази традиционна билка може ефективно да облекчи симптомите, свързани с предменструалния синдром и менопаузата. Билката укрепва маточните мускули и е от полза за жените със слаби тазови връзки.  Черният кохош подобрява плодовитостта и увеличава вероятността за близнаци.

 

                                                                             

 

 1. Мака корен

Коренът на растението мака е адаптоген и се свързва индивидуално с организма на всеки човек. Той насърчава здравословно репродуктивно функциониране на женското тяло. Коренът мака подобрява цялостната плодовитост както при мъжете, така и при жените, като по този начин косвено подобрява шансовете за производство на близнаци.

                                                                             

 

Може да разгледате и закупите продуктите ни за грижа за женското здраве и поддържане на щастлива и здрава бременност тук

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!