Количката е празна


обратно

Най - търсените хранителни добавки за сърце

24 април 2018

 

 

 

Хранителните добавките могат да помогнат на костите, мускулите, мозъка, храносмилателната система и много други части на тялото. Те, разбира се, могат да повлияят благоприятно и на сърдечната система. Изследванията показват, че някои от тях могат да помогнат за понижаване на холестерола, подобряване на кръвното налягане и други проблеми, които Ви излагат на риск от сърдечни заболявания. Приемани редовно, хранителните добавки могат да предотвратят сърдечен удар, инфаркти, атеросклероза.

 

В тази статия сме селектирали най-препоръчваните и най-търсените хранителни добавки за сърце, които могат да бъдат идеално допълнение към Вашия начин на живот. Ето кои са те:

 

 1. Глог

Глогът се смята за най-сърдечната билка и има основателна причина за това. Доказано е, че тя подкрепя оксигенацията и кръвоснабдяването на сърцето, както и е богата на флавоноиди, които защитават от вредното влияние на свободните радикали. Също така, билката помага да се поддържа кръвното налягане в рамките на нормалния диапазон. Глогът увеличава силата на сърцето и е добра терапия за хора с аритмии, тахикардия и/ или аномалии на митралната клапа. Глогът също е лечебна билка за увреждания на съединителната тъкан, включително спортни наранявания, счупени кости, операции на коляното, както и за кожни заболявания като екзема и псориазис.

 

    

 

 1. Витамин К

Витамин К всъщност се разделя на два вида - К1 и К2. Повечето хора знаят за важността на витамин К, защото той е свързан със съсирването на кръвта, което е  жизнено необходимо! Но съсирването е свойство на витамин К1. Витамин К2 има съвсем различни функции. Той е важен за сърцето, защото помага на калция да се натрупва  в костите, а не в артериите, водещо до ​​"втвърдяване на артериите". Витамин К2 е много важна добавка за здравето на сърцето.

 

    

 

 1. L-карнитин

L-карнитинът е важна аминокиселина, която транспортира мастните киселини в митохондриите, където тези мазнини могат да бъдат изгорени за енергия. Тъй като сърцето получава 60 процента от енергията си от мазнини, много е важно тялото да има достатъчно L-карнитин, за да пренасочи мастните киселини към мускулните клетки на сърцето. Редица проучвания показват, че L-карнитинът може да подобри издръжливостта по време на упражнения при хора със сърдечни заболявания.

 

      

 

 1. Ниацин

Ниацинът (витамин В3) се препоръчва дори от личните лекари, а не само от специалисти кардиолози, защото намалява по естествен път вредния холестерол. Но истинската му стойност е, че повишава HDL холестерола – добрият холестерол, и по-специално HDL-2 холестерола, който е най-полезният от подкласовете на HDL. Освен това, ниацинът е важен за произвеждането на енергия, която стимулира добрата циркулация на кръвта в тялото. Други свойства на витамин В3 са, че има позитивен ефект върху настроението и функцията на мозъка.

 

   

 

 1. Магнезий

Магнезият е минерал, който е добре познат като естествена антистресовa хранителна добавка. Той функционира като "релаксатор“, защото отпуска и разширява артериите, което понижава кръвното налягане и спомага сърцето много по-лесно да изпомпва кръвта. Подобрява съня, което от своя страна намалява стреса. Помага за понижаването на кръвната захар, което е основен проблем при диабета и метаболитния синдром – заболявания, свързани с повишен риск от сърдечна недостатъчност.

 

    

 

 1. Коензим Q10

Сърцето се нуждае от много енергия. То никога не спира да си почине и възстанови и бие приблизително 86 400 пъти на ден. Коензим Q10 буквално е фабрика за производство на енергия, която захранва и движи организма. Тя е необходим за изпомпване на кръвта, изгаряне на мазнини, смилане на храна и всяко едно движение. Коензим Q10 осигурява енергия за сърцето, но, също така, действа и антиоксидантно и стопира вредното влияние на свободните радикали, разрушаващи здравите клетки в организма.

 

   

 

 1. Псилиум хуск фибри

Има много доказателства, че псилиум хуск фибри може да понижи "лошия" LDL холестерол. Той може, също така, да повиши "добрия" холестерол – HDL, като по този начин предпазва сърдечно-съдовата система от заболявания. Другите ползи от приема на псилиум фибри са свързани с храносмилателната система – по-бързо обработване на храната, улеснено храносмилане, усвояване на повече полезни нутриенти,  предпазване от подуване и много други. Важно да приемате достатъчно течности заедно с фибрите.

 

   

 

 1. Чесън

Няколко проучвания предполагат, че екстрактите от чесън и алицин могат да понижат холестерола и триглицеридите в кръвта, както и да повишат "добрия" HDL холестерол. Неотдавнашно проучване, също така, показа, че добавката с екстракт от чесън (1,8 грама 3 пъти дневно в продължение на 2 седмици) значително намалява "лошия" LDL холестерол, който допринася за васкуларната дисфункция - стесняване на артериите, заради холестеролни плаки.

 

   

 

 1. Аргинин

Аргининът е аминокиселина, която насърчава сърдечното здраве главно, защото участва в синтеза на азотния оксид, който стимулира разширяването на кръвоносните съдове. Също така, има благоприятно въздействие върху кръвното налягане. Добавянето на аргинин като хранителна добавка спомага да се предотврати съдовата дисфункция, свързана с консумирането на храни с високо съдържание на мазнини.

 

   

 

 1. Червена мая

Червената мая също показа добри показатели като хранителна добавка, която може да намали няколко различни рискови фактора за сърдечно-съдови заболявания. Червената мая намалява успешно няколко рискови фактора за сърцето - висок общ холестерол, "лошия" LDL холестерол, триглицеридите на гладно и реакциите на триглицеридите при хранене. Едно проучване показва, че приемът на 120 мг на ден червена мая намалява с 45%-50% триглицеридния отговор при хранене с богата на мазнини храна.

 

   

 

 1. Рибено масло

Рибеното масло е изключително богато на омега- 3 мастни киселини и е известно като силен сърдечен протектор. Обикновено лекарите препоръчва да се приема всеки ден малки дози рибено масло при хора със сърдечни затруднения, но понякога дозите могат да се повишат, ако случаят го изисква и само при лекарско наблюдение. Рибеното масло действа противовъзпалително в организма, като намалява възпалителните процеси и по този начин предпазва сърдечната система. Освен това, маслото според данните от много проучвания показва, че помага не  само като предотвратява инфаркт и натрупването на плаки в артериите, но и ограничава риска от животозастрашаваща сърдечна аритмия.

 

   

 

 1. Куркума

Куркумата помага при лечение на „синдрома на Рейно“. Това е патологично състояние на кръвоносните съдове, когато малките артерии се свиват рязко и не пропускат притока на кръв през тях към крайниците. В резултат на това ръцете и краката са винаги студени, променят цвета си към сивкав, усеща се често изтръпване и бодежи. Куркумата, също така, спомага за добрата циркулация на кръвта и дейността на сърдечно-съдовата система. Понижава нивата на вредния холестерол и повишава усвояването на добрия.

 

    

 

14. Ресвератрол

Ресвератролът е естествена съставка, намираща се в редица плодове като грозде, малини, черници, къпини и боровинки. Принадлежи към групата на растителните съставки, наречени полифеноли. Те имат силни антиоксидантни свойства, които предпазват организма от вредното влияние на свободните радикали. Редица изследвания доказват конкретната полза от ресвератрола в борбата срещу сърдечносъдовите заболявания и различни възпалителни процеси. В допълнение към това, ресвератролът забавя процесите на стареене на клетките, подмладявайки организмът отвътре навън.

 

   

 

Биоактивните компоненти на хранителните добавки имат доказано силен ефект върху много от рисковите фактори за сърдечни заболявания. Те понижават шансовете за развитие на проблеми със сърцето, като същевременно се грижат сърдечната система да повиши метаболизма си и да бъде здрава.

Има огромно разнообразие в начина, по който хората реагират на хранителните добавки, т.е. за едни хора лененото масло върши чудеса за сърдечната система, а за други – ресвератролът. Ето защо се препоръчва да изследвате кои добавки са идеалните за Вас като изпробвате различни продукти. Хранителните добавки не предизвикват странични ефекти и не натоварват организма. Дори напротив, много често една добавка спомага за повече от една система в организма. Въпреки това, спазвайте посочените дози за прием.

Може да разгледате нашите предложения за хранителни добавки, повишаващи функциите на сърцето и защитаващи го от заболявания и проблеми тук ---> https://bulvit.com/za-zdravo-sartze.html

 

Бъдете здрави с продуктуте на BulVit!