Количката е празна


обратно

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ОМАЗНЕН ЧЕРЕН ДРОБ

9 юни 2018

 

 

 

В ранните етапи (които могат да продължат десетилетие или повече), заболяването на черният дроб няма симптоми. В резултат на това, милиони нищо не подозиращи хора живеят с омазнен черен дроб (стеатоза) и дори не го знаят.
 

СИМПТОМИ

Като цяло, затлъстяването на черния дроб протича без симптоми, но с влошаване на състоянието, могат да се проявят един или повече от следните проблеми:

  ✔Умора
  ✔Наддаване на тегло
  ✔Лошо храносмилане
  ✔Загуба на апетит
  ✔Непредвидена загуба на тегло
  ✔Болка в горната дясна част на корема
  ✔Дезориентация
  ✔Тъмни петна по шията или подмишниците
  ✔Гадене
  ✔СлабостДЪЛГОСРОЧНИ ЕФЕКТИ

Засенчен от по-известните си братовчеди - хепатит и цироза - чернодробна стеатоза достига епидемични размери, засягайки един на всеки трима в западните държави, дори и децата. Въпреки, че симптомите могат да бъдат леки или дори несъществуващи в продължение на години, един много очевиден знак е затрудненото отслабване. Ето защо, когато има подобни оплаквания, добре е да се изследва кръвта за признаци на затлъстяване на черния дроб. Имайте предвид обаче, че с напредването на болестта, тя може да доведе до неочаквана загуба на тегло или загуба на апетит. Понякога е необходимо ултразвук или дори чернодробна биопсия, за да се постави правилна диагноза.

Сам по себе си омазнения черен дроб не е животозастрашаващ, но лесно може да ескалира в много по-тежки състояния, включително неалкохолен стеатохепатит (NASH), цироза на черния дроб, рак на черния дроб и в крайна сметка чернодробна недостатъчност. Макар черният дроб да има забележителната способност да се регенерира и да лекува увреждане, това работи само до едно положение. Постоянното неправилно хранене, прекаляването с алкохол, медикаменти, наркотици, излагането на ежедневните токсини, плюс други здравословни усложнения, трайно увреждат черния дроб. В крайна сметка, единственото лекарство е трансплантация на черен дроб, скъпа, сложна процедура без гаранция за успех.ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ ФУНКЦИЯТА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Ето няколко хранителни добавки, които ще ви помогнат за поддържане на здрав черен дроб:БЯЛ ТРЪН

 

 Бял-трън-BulVit               

 

Белият трън има силен прочистващ ефект. Той помага за възстановяване на чернодробните клетки и, в същото време, премахва токсините от тялото, което допълнително подобрява състоянието на черния дроб. Белият трън е ефективен за преодоляване на вредните последици от консумацията на алкохол, на пестициди от храната, с която се храним, на тежки метали от водата, която пием, и от замърсяването на въздуха, който дишаме. Белият трън е в основата на много лекарства , които се изписват при нарушена чернодробна функция.

 

АРТИШОК

 

Артишок BulVit

Артишокът се използва най-вече за прочистване и стимулиране на черния дроб. Артишокът може да бъде от полза и при висок холестерол, синдром на раздразненото черво, проблеми с бъбреците, задържане на вода, възпаление на пикочния мехур и пикочните пътища, както и при артритни заболявания.

 

ТУРМЕРИК (КУРКУМА)

 

Куркума черен пипер  Куркума 100капсули

Куркумата има дълъг списък от ползи, включително за здравето на сърцето и за по-малко признаци на стареене. Изследванията показват, че куркумата предпазва чернодробните клетки от увреждане, често срещано при омазнен черен дроб и свързаните с него проблеми. Куркумата повишава нивата на два много важни за детоксикацията на черния дроб ензими - UDP глюкуронил трансфераза и глутатион-S-трансфераза. Така тя поддържа и стимулира чернодробната система за детоксикация, в допълнение към своите антиоксидантни свойства.


ВИТАМИН Е


Витамин Е               Витамин Е             Витамин Е

                       

Мощен антиоксидант, витамин Е предпазва от увреждане на клетъчните мембрани. Търсете продукт, съдържащ натурален витамин Е, който може да се идентифицира с неговото химично наименование, D-алфа-токоферол. Формата DL-алфа-токоферол е синтетичена и не толкова ефективена.

 

 

 ПРОБИОТИЦИ

 

      Ацидофилус 20милиарда бактерии 

 


Нашият чревен тракат е дом на милиарди добри бактерии, които са абсолютни необходими за една здрава имунна система, правилно храносмилане и много повече.  Изследванията показват, че пробиотиците могат да попречат на натрупване на мазнини в черния дроб. Живите микроорганизми в пробиотиците държат патогените (вредни микроорганизми) под контрол, помагат за храносмилането, усвояването на хранителните вещества и така дават повече време на черния дроб да се самопречиства и възстановява. Ако флората е нарушена, храната не се праработва пълноценно и затормозява черния дроб с повишено количество токсини и понижено количество важни витамини и минерали.

 

ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО

 

Омега 3 от черен дроб на треска Омега 3 с витамини  Omega 3  Omega 3 Omega 3

Освен дълъг списък с ползи за сърдечно-съдовата система, за костите и за имунната система, проучванията показват, че Омега 3 ефективно се справя с възпалението на черния дроб. Затова Омега 3 се препоръчва като профилактика на заболяванията на черния дроб. Опитайте от 2000 до 3000 мг рибено масло дневно.

 

ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ

 

Храносмилателни ензими Бромелаин  Ензими  Ензими папая

Връзката между черния дроб и храносмилателните ензими е подобна на тази между черния дроб и пробиотиците. Дефицитът на храносмилателни ензими води до лошо разграждане на храната и неусвояване на хранителните вещества. Първите симптоми са в храносмилателния тракт - подуване, запек, болки в стомаха, газове, киселини. Хроничиното непълноценно разграждане на храната налага черният дроб да работи извънредно, за да се справи с повишеното количество патогенни токсини.  ОПАСНОСТИТЕ НА ЧЕРНОДРОБНАТА СТЕАТОЗА

Защо се случва това? Оказва се, че мастната дистрофия на черния дроб често се свързва с други общи здравни проблеми, особено диабет, висок холестерол, триглицериди, и затлъстяване. Чернодробната стеатоза повишава вероятността да бъдете диагностицирани с диабет тип 2 и утроява риска от получаване на инсулт.

Хапчетата (предписани, без рецепта или наркотични вещества) и консумацията на твърде много алкохол също играят роли. Ето защо: Черният дроб, един от най-активните органи в тялото, има две основни функции. Една от тях е за детоксикация на кръвта чрез превръщане на вещества като алкохол и лекарства в използваема форма, което улеснява премахването на тези химикали от тялото. Втората е да превърне хранителните вещества в съединения , който тялото може да използва, съхранявайки излишъка за бъдеща употреба. Черният дроб е чудотворен орган, без който ние просто не можем да живеем.

Както подсказва името, затлъстяването на черния дроб се получава, когато черният дроб е залят от мастните клетки. Тези клетки запушват системата и пречат на функционирането на черният дроб.НАБЛЕГНЕТЕ НА БИО ХРАНИ

Пациенти с омазнен черен дроб, които следват предимно диета с био и сурови храни имат най-добри резултати. Храненето с повече сурови био плодове и зеленчуци помага по няколко начина: първо е полезно за намаляване на теглото, едно от най-важните средства за борба с чернодробна стеатоза и второ, като приемате по-малко токсини с органичните продукти, черният дроб има по-малко отровни вещества за обработка. Трето, суровите био храни доставят жизненоважни хранителни вещества и фибри - нещо, което няма да се получи с преработени, готови ястия.ХРАНИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ

Всички храни с високо съдържание на наситени мазнини и фруктоза улесняват наддаването на тегло и помагат за развитието на стеатоза.


ХРАНИ, КОИТО ПОДДЪРЖАТ ЗДРАВЕТО НА ЧЕРНИЯ ДРОБ:
✔Артишок;
✔Цвекло;
✔Броколи;
✔Пъпеши;
✔Чесън;
✔Лук;
✔Сливи;
✔Пипер;
✔Боровинки;
✔Домати;
✔Портокали;
✔Малини;
✔Моркови;
✔Грейпфрут;
✔Къпини;
✔Зеле;
✔Ябълки;
✔Репички.

Омазненият черен дроб може да не дава много симптоми, но това не означава, че трябва да се пренебрегва. Това е сериозно състояние, с ясно изразена тенденция на влошаване, което отваря вратата към диабет, инсулт и дори по-опасни заболявания на черния дроб.

ПРОДУКТИТЕ НИ ЗА ЗДРАВ ЧЕРЕН ДРОБ МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В НАШИЯ ОНЛАЙН МАГАЗИН тук --> https://bulvit.com/za-cherniia-drob.html , КАКТО И АКО КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ ВСЯКА ЕДНА ОТ СНИМКИТЕ.

 

Бъдете здрави с BulVit!