Количката е празна


обратно

Хранителни добавки за контрол на кръвната захар

26 март 2018

Диабет тип 2 някога се е наричал диабетът на възрастните, но напоследък се среща често дори при деца. Тази форма на диабет настъпва, когато имате или инсулинова резистентност или не произвеждате достатъчно инсулин. Това води до небалансирани нива на глюкоза.

Веднъж появили се, проблемите с кръвната захар остават завинаги, но все пак с правилна диета и физически упражнения кръвната захар може да се държи под контрол. Разбира се има и лекарства, като метформин, сулфанилурейдини, меглитиниди и др., които могат да регулират захарта, но здравословната диета, физическа активност и поддържането на здравословно тегло са първите, а понякога, най-важните части от лечението на диабет.

Наред с лекарствата, има и някои хранителни добавки, които  могат да ви бъдат много полезни. Те могат да подпомогнат контрола над нивата на кръвната захар, намаляване на резистентността към инсулин и предотвратяването на усложнения, свързани с диабет. Разбира се, ако вече сте на медикаментозно лечение, първо се консултирайте с наблюдаващия лекар.

 

КАНЕЛА
Китайската медицина използва канелата за медицински цели в продължение на стотици години. Тя подобрява способността на тялото да регулира кръвната захар и също така повишава ефективността на инсулина. Редовната консумация на канела активира основните ензими, които стимулират клетъчните рецептори, за да отговорят по-ефективно на производството на инсулин. Имайте предвид , че някои сортове канела съдържат съединение, което може да отслаби способността на организма да образува кръвни съсиреци. Винаги купувайте канела и хранителни добавки с канела от сигурен източник, за да си гарантирате високо качество !

 

 

ХРОМ
Хромът е важен микроелемент, който се използва в метаболизма на въглехидратите. С хром може лесно и евтино не само да се нормализират нивата на кръвната захар, но и да се подобри утилизацията на кръвната захар, което може да намали нуждата от инсулин при пациенти с непоносимост към глюкоза и инсулинова резистентност. Хромът е и ефективен начин за намаляване на гликимичния индекс на храни богати на въглехидрати. Той има способността да намалява и въглехидратния глад, което може да е от допълнителна полза за хора с проблеми с инсулина, които трябва да избягват сладките въглехидратни храни или тези, които се опитват да отслабнат, но не могат да спрат сладкото.

 

Хром 200мкг 100таблетки

ВИТАМИН Б1
Витамин Б1 е известен също като тиамин. Много хора с диабет са в дефицит на този важен витамин. Това доказано допринася за някои усложнения при диабета. Нисък тиамин е свързан с болест на сърцето и увреждане на кръвоносните съдове. Редовният прием на витамина намалява нивата на кръвната захар.

 

 

 

АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА
Алфа липоева киселина (АЛА) е мощен антиоксидант. Някои изследвания предполагат, че може да:
✔намали оксидативния стрес
✔намали нивата на кръвната захар на гладно
✔намали инсулиновата резистентност

Алфа липоевата киселина има потенциала да намали нивото на кръвната захар много бързо и приемащите тази добавка, трябва да следят за това редовно!

 

Алфа липоева киселина 60 капсули

ЗЕЛЕН ЧАЙ
Зеленият чай съдържа полифеноли, които са антиоксиданти. Основният антиоксидант в зеления чай е известен като епигалокатехин галат (EGCG). Лабораторните изследвания показват, че EGCG има многобройни ползи за здравето, включително:
✔по-нисък риск сърдечно-съдови заболявания;
✔предотвратяване на диабет тип 2;
✔подобряване на контрола на глюкозата;
✔по-добра инсулинна дейност.

 

Зелен чай 315мг таблетки  Зелех чай екстракт 750мг таблетки

                    

РЕСВЕРАТРОЛ
Ресвератролът е съединение, което се съдържа във виното и гроздето. Той помага за предотвратяване на високата кръвна захар. Проучванията показват, че може да намали и оксидативния стрес.

 

Resveratrol BulVit

 

МАГНЕЗИЙ
Магнезият е важен минерал, който допринася за регулиране на кръвното налягане и също така регулира чувствителността към инсулин. Добавянето на магнезий може да подобри чувствителността към инсулин при диабетици. Диета с високо съдържание на магнезий, също така помага да се намали риска от диабет. Изследователите са установили връзка между по-висок прием на магнезий, ниски нива на инсулинова резистентност и диабет.

 

Хелатиран магнезий 30 таблетки  Магнезий цитрат 100таблетки

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!