Количката е празна


обратно

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ПРОТИВ АКНЕ

17 януари 2018

 

 

 

ВИТАМИН А 

Витамин А е антиоксидант, който принадлежи към класа на съединения, наречени ретиноиди. Активната алкохолна форма на витамин А е известна като ретинол. Витамин А, известен като Ретин-A, е предписван в продължение на десетилетия от дерматолозите за локално лечение на акне. Изотретиноин е орално лекарство, което се използва за лечение на тежко нодуларно акне от дерматолозите и също е форма на витамин А. Ниските нива на този витамин са свързани с възпаления и акне. В организма, витамин А е отговорен за производството на червени кръвни клетки, поддръжа имунната система, здрава кожа, нормално зрение и като цяло растежа и развитието на организма. Хранителните източници включват оранжеви и жълти плодове и зеленчуци, сладки картофи, спанак и масло от черен дроб на треска.

              Vitamin A   Vitamin-A-BulVit


Защо Витамин А е важен за лечение на акне?

Витамин А е от съществено значение за нормалното изчистване на мъртвите кожни клетки, които се натрупват вътре в порите и в крайна сметка водят до акне. Този витамин работи чрез предотвратяване на това натрупване, което предизвика запушени пори.Освен това антиоксидантните свойства на витамин А действат като противовъзпалително за кожата и помагат за успокояване на подутини, червени и възпалени петна по кожата.


Силно се препоръчва хора с възпалително акне по лицето и/или тялото трябва да ядат храни с високо съдържание на витамин А и да вземат добавки с 10,000 IU на витамин А на ден.

 

ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Еикозапентаеноична киселина (EPA) е омега-3 мастна киселина съдържаща се в риба и морски дарове, особено мазни, океански риби като скумрия, сардини и аншоа. Това е може би най-доброто противовъзпалително.

 

Защо са важни за лечение на акне?

Възпалението е в основата на акнето (външно и системно), следователно противовъзпалителните добавки са важни за изчистване на акне. Процесът на възпаление се предизвиква на системно ниво и след това, с много други фактори, причинява акне.

                            

Омега-3 мастните киселини работят за изчистване на акне чрез инхибиране на два възпалителни химикала, които се наричат ​​PGE2 и LTB4. Един начин да инхибират производството на тези две химични вещества е с предписани лекарства, а другият е, естествено, с ЕРА омега-3 мастни киселини. Изследванията показват, че хората имащи диети с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, като например в Япония, крайбрежните райони на Северна Каролина и Папуа-Нова Гвинея имат нисък процент на акне.

Силно се препоръчва на хора с възпалително акне по лицето и/или тялото да се хранят с храни, който имат високо съдържание на омега-3 мастни киселини и добавки с 2 грама (2000 мг) омега-3 на ден.

 

ЦИНК

                 

Цинкът е минерал, който е отговорен за подпомагането на много функции в организма. Някой от тях са: растеж и развитие, мозъчната и имунната функция. В храната, цинк се съдържа в боб, ядки, семена, овесени ядки, пълнозърнести храни и стриди.

Защо е важен за лечение на акне?

Цинкът има много важна роля за изчистване на акнето. Той подпомага метаболизма на омега-3 мастни киселини и е важен антиоксидант и противовъзпалително за кожата. Цинкът помага за разграждането на субстанция Р, химикал, който предизвиква производството на себум, когато тялото е под стрес и също е отговорен за транспортирането на витамин А.

 

Цинкът е важна добавка заедно с витамин А и Омега-3 рибено масло. Цинкът силно се препоръчва, ако приемате някои от тези добавки, за да улесни  усвояването и метаболизма.  Терапевтичната доза е 25 -30 мг на ден.

 

СЕЛЕН

  Selenium    Селен и цинк - BulVit   

Селенът е минерал и антиоксидант, който защитава други антиоксиданти. Той се съдържа в зърна, ядки, морски дарове сьомга и камбала.

Как помага за лечение на акне?

Селенът работи в синхрон с други антиоксиданти, като например цинк. Той участва в глутатионата пероксидаза, много важен ензим за предотвратяване на възпаление на акне. Нивата на този селено-зависим ензим, който контролира глутатионът са ниски при пациенти с акне. Откриват се и ниски нива на селен в кръвта. Малки количества селен и витамин Е показват подобрение при акнето, особено при тези с ниска ензимна активност. Изследванията показват, че недостигът на селен може да играе роля при възпалителни заболявания като акне, екзема и псориазис.

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit