ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Какво представляват хранителните добавки?

Хранителните добавки могат да се използват като допълнение към вашата ежедневна диета, за да бъде тя балансирана и разнообразна. Добавките обикновенo съдържат витамини, минерали или биоактивни вещества, като основната им цел е да запълнят недостига на определени хранителни вещества. Хранителните добавки имат същия ефект като минералите и витамините, които обикновено присъстват при ежедневната консумация на храни и напитки, но по-лесно се усвояват от тялото ни.

За кого са подходящи?

Хранителните добавки могат да се приемат без ограничение от възрастта и пола, те са подходящи за деца, младежи и възрастни хора, както и за бременни и кърмещи жени. Отличен избор са за всеки човек, който иска да подобри своето здраве, благополучие и начин на живот. Според вашите специфични нужди се предлагат различни видове хранителни добавки, с които можете да повишите вашия имунитет или да се възстановите по-бързо при лечение. С тяхна помощ вие можете да получите необходимата ви дневна доза витамини, омега-3, калций или желязо, които пък са изключително важни за растежа при децата.

Употреба на хранителни добавки

Дори и да се стараем да се храним здравословно ние получаваме определено количество витамини и хранителни вещества от храната, която консумираме, но за да подсилим имунната система тялото ни се нуждае от допълнителни хранителни добавки. Приемът им обаче зависи от здравословното състояние на всеки човек, каква е реалната му нужда от тях, как протича ежедневието му и балансирано ли е храненето му. Приемът на подходящите добавки ще допринесе за правилното функциониране на вашето тяло, а освен това ще ви помогне да стоите далеч от грипа и сезонните настинки, а също така ще подсилите организма си срещу вируси и бактерии от околната среда. Хранителните добавки често се предлагат под формата на капсули, таблетки, сиропи, ампули и прахове, а активните им съставки лесно се усвояват от организма.

 

Хранителните добавки не могат да заменят здравословната, балансирана и разнообразна диета, но те са полезна добавка към нея. С тях можете да укрепите имунната си системата, да се освободите от ежедневния стрес и да увеличете концентрацията си. Ето защо хранителните добавки се препоръчват особено в специфични ситуации, например по време на бременност, при повишени умствени или физически натоварвания.

марки
Подреди по