Количката е празна


обратно

ДИАБЕТ - ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

1 декември 2017

Диaбетът е едно от многото заболявания, които водят до намалена абсорбация на хранителни вещества. Повишените нива на глюкозата действат като диуретик и причиняват значителна загуба на нутриенти и хората с диабет тип 2 в почти всички случаи страдат от тежки дефицити на почти всички важни водоразтворими витамини и минерали. Хранителните добавки са от огромно значение за овладяване на диабета.

Ще попитате защо Вашият лекар не ви е препоръчал добавки? За жалост, повечето лекари в днешно време са напълно фиксирани от фармакологичните лекарства. В повечето случаи те не правят никакви опити да възстановят изгубените хранителни вещества, оставяйки своите пациенти да страдат от неизбежните последици на различни дефицити.

Но това не е всичко! С увеличаване на приема на хранителни добавки, които поддържат способността на организма да използва инсулин, кръвната захар може да се поддържа в здравословни нива.

Всеки, който страда от диабет трябва най-малко да направи изследвания за дефицити на основните нутриенти и да се заеме да запълни така доказаните липси. Само един мултивитамин на ден, може драстично да намали честотата на инфекция и броят на болните дни.

 

КЛЮЧОВИ ДОБАВКИ ЗА ДИАБЕТ:


Освен мултивитамини, се уверете, че получавате следните хранителни вещества. Много от тях са включени в мултивитамини, но не винаги в дозите, които са ви необходими, а и разделното приемане на витамини е по-добрия вариант от комбинираните формули.

       

Витамин Б6 и Б12 специфично подпомагат здравето на нервите, което е от решаващо значение за справяне с проблеми като диабетна невропатия. 

 

                vitamin-b6-bulvit                 vitamin-b12-bulvit 

 

Биотин е друг Б-витамин необходим за метаболизъм и растеж. Той също участва в производството и използването на протеини, мазнини и въглехидрати. Препоръчителният дневен прием при диабет е 75 мг витамин Б6, 150 мкг на Б12, и 300 мкг биотин дневно.  

                biotin-bulvit 

               
Витамин Ц намалява нивата на сорбитол, захарта която се натрупва в и поврежда клетки в очите, бъбреците и нервите. Препоръчително е най-малко 1000 мг витамин С дневно.

                 vitamin-c-bulvit 


Витамин Д  активира гените, които стимулират производството на антимикробни пептиди, наречени cathelicidins, които унищожават вируси, бактерии и други микроби. Тъй като хората с диабет са по-предразположени към инфекции, причинени от диабетични язви и пародонтоза, трябва да се уверите, че тялото ви има оптимални нива на този мастноразтворим витамин. Препоръчително е най-малко 10 mcg допълнително витамин Д (като холекалциферол или Д3) дневно.

                 vitamin-d-bulvit                 vitamin-D-techen-bulvit 


Витамин Е е главният мастноразтворим антиоксидант на тялото. Той подобрява контрола на глюкозата и предпазва кръвоносните съдове и нерви от свободните радикали, които се увеличават от диабет. Проучванията показват, че високи дози от допълнителен витамин E, дори може да обърне уврежданията на нервите, причинени от диабет и предпазва от катаракта и атеросклероза. Препоръчително е най-малко 200 IU на витамин Е всеки ден.

                 vitamin-E-bulvit 

Магнезият е минерал от съществено значение за производството на енергия, синтез на протеини, клетъчна репликация и производство на ДНК. Магнезият също намаля инсулиновата резистентност, което помага да се поддържа нивото на кръвната захар под контрол. Препоръчва се 200-500 мг магнезий дневно, според вида на магнезия. Магнезиевият цитрат може да помогне и при наличието на запек, тъй като има лек слабителен ефект. Магнезиевият бисглицинат има много висока абсорбираемост и е подходящ за тези, които нямат проблем с ходенето по голяма нужда.

                magnezii-bulvit                  magnezii-bulvit 

Хромът е минерал, който подобрява действието на инсулина и помага за пренасянето на глюкоза и други хранителни вещества в клетките. Той не кара организма да прави повече инсулин-просто подобрява действието му. Направените многобройни клинични проучвания, изследващи ефектите на допълнителен хром върху пациенти с диабет, инсулинова резистентност и други аномалии на кръвната захар са показали, че този минерал подобрява метаболизма на глюкозата. Препоръчително е 200-400 мкг хром пиколинат дневно.

                  hrom-bulvit 

Всички хранителни добавки, които могат да ви бъдат от полза  , може да видите ТУК --> https://bulvit.com/kontrol-na-kravnata-zahar-i-diabet.html  Гарантирано Английско качество от Holland and Barrett !

Бъдете здрави с продуктите на БулВит