Количката е празна


обратно

Болка в гърба? Пробвайте тези 7 билкови средства!

26 октомври 2017

 

 

 

Ако страдате от болки в гърба дори и да са леки, трябва да знаете, че с годините, ако не предприемете мерки, този проблем може да се задълбочи и дори да се стигне до парализиране. Затова е много важно да полагате чести грижи за гърба и гръбнака.

 

Причини за болки в гърба:

 1. Неправилна стойка;
 2. Обездвижване;
 3. Залежаване;
 4. Проблеми със ставите и костите;
 5. Претоварване;
 6. Дискова херния;
 7. „Шипове“ във врата;
 8. Настинки и други възпалителни процеси в тялото.

 

За съжаление, списъкът не е кратък и възможностите, които могат да причинят болка и заболяване в гръбнака, са много. Ако страдате от чести и дори постоянни болки в гърба, е редно да се консултирате с лекар, за да се разбере от къде точно идват проблемите.

Конвенционалната медицина много често прибягва до изписване на силни болкоуспокояващи лекарства, стероиди и дори понякога се стига до операция. Всички тези методи понякога могат да се избегнат, защото те крият повече опасности за здравето, отколкото ползи. Точно за това напоследък все повече хора и лекари търсят билкови и натурални средства за лечение и дори превенция за различни проблеми. Болките и заболяванията в гърба също могат да се повлияят от природни лекове, стига да имаме търпение и да комбинираме билките с масажи и подходящи физически упражнения и/или йога.

 

Вижте топ 7 натурални продукта, чрез които може да намалите болката в гърба и да предпазите скелетно-мускулната си система от сериозни усложнения:

 

 1. Куркума

Куркумата е много известна подправка, но също така и много красиво цвете. Лечебните свойства на куркумата се крият в активната съставка – куркумин. Това вещество е много силен антиоксидант и действа противовъзпалително, противогрипно, противораково, антисептично. Куркуминът предпазва редица важни органи и системи в нашето тяло чрез своите антивъзпалителни функции. Той предпазва от мускулни възпаления като по този начин облекчава болките в гърба. Много често хората прибавят куркума към храната си, но лекарите потвърждават, че се изискват по-високи дози за овладяване на болката, затова е редно да потърсим екстракт от куркума под формата на хранителни добавки.

 

                                                                       

 

 1. Джинджифил

Джинджифилът също като куркумата е много добре позната подправка за много различни ястия. Неговите лечебни свойства се извличат от корена на растението. Джинджифилът е силно естествено противовъзпалително средство, което още преди хилядолетия се е използвало като средство за облекчаване на болката. Тази добавка винаги може да я прибавяте не само към храната, но и към напитките, защото подобрява вкуса, а и поддържа имунната система като намалява възпалителните процеси, както и болката в тялото и гърба.

 

                                                                        

 

 1. Червен пипер - Cayenne

Това е още една подправка, която вероятно вече използвате често. Въпреки че не всеки човек обича лютото, дори и леко пикантната храна има много по-интересен вкус от традиционното меню. Активната съставка на кайен пипера е капсаицинът, който е вещество - добре познато за намаляване на болката. Капсаицинът действа като временно намалява възпалителния процес, причиняващ болка. Тези, които не обичат лютиво (или имат алергия), могат да се обърнат към натурални хранителни добавки с екстракт от лютив кайен пипер.

 

                                                                       cayenne bulvit

 

 1. Дяволски нокът

Въпреки страшният начин по които звучи, това растение се използва дълги години за облекчаване на болката в гърба (особено ако болката е предизвикана от ставни и костни проблеми). Името си – дяволски нокът – растението получава заради външния си вид. Проучвания потвърждават, че повечето хора с болки в гърба намаляват с 50% болката в следствие на употребата на дяволски нокът. Коренът на растението дяволски нокът се използва от векове при ревматизъм, артрит, мускулни болки, подагра и дегенеративни проблеми в мускулно-ставния апарат. Прилагането на дяволския нокът облекчава болката и подобрява подвижността на ставите, намалява възпалението и подуването в гърба.

 

                                                                    

 

 1. Алфа-липоева киселина

Това напълно естествено антиоксидантно съединение спомага за облекчаване на някои видове хронична болка в долната част на гърба, без да причинява вредни странични ефекти. Проучване от 2009 година показва, че алфа-липоевата киселина може да бъде потенциално полезна при лечение на болка в гърба, причинена от увреждане на нервите.

 

                                                                       alfa lipoic acid bulvit

 

 1. Мента

Ментата е добре позната билка, която намира широко приложение в домовете на повечето хора. Като традиционна подправка тя се прибавя и към солената, и към сладката кулинария, както и към напитките. Ментата има много ползи за здравето на човек. Ментата се използва при колики, спазми, гадене, както и облекчава болките в краката, гърба, мускулите. Освен това ментата намалява възпалителните процеси в тялото и по този начин намалява болката.

 

                                                                       menta bulvit

 

 1. Коноп

Съществуват значителни научни доказателства, че конопът има много медицински приложения. Доказано е, че конопът е ефективно средство за облекчаване на болката, което го прави потенциално полезно за пациентите, страдащи от широк кръг от здравословни проблеми, включително болки в гърба. В допълнение към официалните изследвания, конопът има болкоуспокояващите свойства. Конопеното масло облекчава дискомфорта и болката чрез спиране на нервните трансмисии в болезнените точки на тялото. То също така е в състояние да намали възпалителни процеси, причиняващи болка в тялото.

 

                                                                      konopeno maslo bulvit

 

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!