АЛОЕ ВЕРА

АЛОЕ ВЕРА ПРОДУКТОВА ГАМА

Висококачествени, сертифицирани продукти Алое Вера - сок, сух екстракт, гел и формула за пречистване на червата. Комбинирани продукти с билкови екстракти за прочистване на дебелото черво от токсини и отпадъци по естествен начин. Натурална козметика за здрава и еластична кожа.

Алое Вера

  • подобрява перисталтиката;
  • оптимизира усвояването на хранителни вещества;
  • детоксикира организма;
  • противовъзпалително и противоалергично действие;
  • благотворно действие върху храносмилателната система;
  • антибиотично действие;
  • регенератор на клетките;
  • успокоява и хидратира кожата;
  • помага при слънчеви изгаряния;

Лекува храносмилателни проблеми

Алое вера e растение с лаксативни свойства, което подпомага храносмилането, най-вече лечение на запек.

Ключовото съединение, отговорно за това, се нарича алоин, или барбалоин, който се намира точно под листата и има слабителен ефект. Помага и за други храносмилателни проблеми.

Алое вера насърчава растежа на полезните чревни бактерии и регулира движенията на червата. Алое вера стимулира производството на жлъчен сок, който разгражда мазнините в тялото и предпазва от натрупването им в чревната система. Установено е също, че успокоява и лекува стомашни язви.

Има антибактериални свойства

Гелът от алое вера съдържа мощни антиоксиданти, които принадлежат към така наречените полифеноли.

Те, заедно с няколко други съединения в растението, могат да помогнат да се спре растежа на някои бактерии, които могат да причинят опасни инфекции.

Алое вера проявява антибактериални свойства срещу Helicobacter pylori - бактерията, причиняваща стомашни инфекции. Според изследване, проведено сред 5 000 човека, страдащи от гръдна или сърдечна болка, след консумацията на алое вера, пациентите са показали намаляване на симптомите на болката.

Подобрява състоянието на кожата

Локалният гел от алое вера може да помогне за забавяне на стареенето, защото подобрява производството на колаген и еластичността на кожата. Също така има силата да намали зачервяванията и да хидратира по-добре.

Не бива да забравяме да споменем, че е пръв помощник и в лечението на кожни състояния като акне, псориазис и различни състояния, свързани с дерматологията.

Подобрява чернодробната функция

Когато става въпрос за детоксикация на организма, здравият черен дроб е от ключово значение. Сокът от алое вера е отличен начин да поддържате черния си дроб здрав.

Това е така, защото той е хидратиращ и богат на фитонутриенти – съединения в растенията, които имат антиоксидантно и противовъзпалително действие.

Свойството на алое вера да детоксикира организма е свързано с изхвърляне на голяма част от задържаните токсини в храносмилателната система и мастните депа.

Разстението стимулира клетъчния и хуморален имунитет, благодарение на всичките си активни съставки, които подсилват организма и спомагат за предпазване от редица болести, намаляват възпалителните процеси и спомагат за пречистване на тялото.

Помага за намаляване на теглото

Алое вера може да подобри ефективността на вашата диета и да увеличи максимално потенциала на организма за отслабване.

Благодарение на голямото количество витамини и минерали, аминокиселини, ензими и стероли, които ще помогнат да изгорите калориите, при това здравословно.

Ускорява заздравяването на изгаряния

Алое вера се използва най-често локално върху кожата. То е изключително полезно при лечение на рани, най-вече от изгаряния от първа и втора степен, включително слънчеви.

Използването на подходящ мехлем от алое вера при подобни кожни проблеми ще съкрати времето за лечение с до 9 дни.

Възстановява косата

Алое вера действа като страхотен балсам, след който косата ви ще бъде гладка и блестяща.

Също така, насърчава растежа на косата, предотвратява сърбежа на скалпа и намалява пърхота и кондиционира косата. Алое вера има подобен химичен състав като този на кератина и придава на косата повече еластичност и предпазва от накъсване.

Заздравява ноктите

Алое вера е идеалното средство, с което ще се отървете от сухите и чупливи нокти. Можете да използвате гел, да ги накиснете в сок или да ги масажирате с овлажняващо масло. Ще усетите разликата само след няколко седмици – няма нацепване и чупене, ноктите ви ще станат здрави и блестящи.

марки
Подреди по