Количката е празна


обратно

Алое вера – тропическото растение чудо

11 февруари 2018

Знаете ли, че много хора бъркат растението алое вера с кактус. Разбира се, между тях има нещо общо и това е, че те споделят екзотичен и нетипичен за българската флора вид. Огромната разлика е, че алое вера е природен дар, който помага за редица проблеми и заболявания. В листата на това растение има гел, който е уникален и направо чуден, защото в него се съдържат всички полезни и важни витамини, минерали, аминокиселини и много други вещества. Гелът съдържа комплексна бомба от витамини А, В, С, Е и веществата ацеманан, бета ситостерол. Минералите, които се съдържат в него са мед, желязо, натрий, калций, цинк, калий, хром, магнезий и манган. Всички тези полезни нутриенти са безценен източник на десетки ползи за човешкото здраве. Точно заради тази сериозна бомба от жизненоважни нутриенти за човешкия организъм, алое вера често е наричано растението чудо.

 

Алое вера има много ползи за човешкия организъм:

✔Повишава имунитета;

✔Спомага храносмилателната система;

✔Намалява вредния холестерол;

✔Помага при диабет и висока кръвна захар;

✔Пречиства кръвта;

✔Помага за регулиране на теглото;

✔Спомага при инфекции и възпаления.

 

                                                                                   aloe-vera-juice-bulvit

 

Растението алое вера е същинска енергийна бомба, която е изключително полезна и лечебна точно заради състава си. Всички витамини, минерали, аминокиселини са естествени средства за стимулиране на организма и по-специално нашата имунна система. Съставките противодействат на свободните радикали и неутрализират вредното им влияние. Те стопират клетъчното окисляване и по този начин забавят процеса на стареене. Алое вера има също така силен антираков и антитуморен ефект, благодарение на веществото ацеманан, което притежава огромна сила да бори и побеждава вируси, бактерии, гъбички като контролира инфекциите и възпаленията и ги стабилизира. Изследванията показват, че ежедневната консумация на сок от алое вера доставя на организма нужните нутриенти, за да може имунната система да се развие, подсили и да се бори сама успешно с всички външни атаки.

Бета ситостеролът в съдържанието на растението алое вера е от изключително значение за хората с висок холестерол. Бета ситостеролът е вещество, което съдейства за поддържане на здравословни нива на холестерола като регулира абсорбцията на прекалено много холестерол в червата. Изследвания са категорични, че сокът от алое вера спомага за понижаване на високи нива на холестерола с около 30% и предпазва от заболявания на сърдечно-съдовата система.

Целебният сок също така е доказано, че редуцира стойностите на захарта в кръвта и спомага за регулирането им. Особено полезен е за хора, диагностицирани с диабет тип 2. Изследванията потвърждават, че сокът стабилизира високите нива на кръвна захар и води до намаляване им.

Разбира се, едно от най-известните свойства на алое вера е, че то спомага за регулиране на теглото. Той е предпочитан продукт по време на диета или строг хранителен режим, защото набавя нужните количества от витамини, минерали, за да може тялото да работи ефективно. Същевременно аминокиселините в съдържанието на растението спомагат за повече енергия, повече издръжливост по време на тренировка, предпазват скелетно-мускулната система и подпомагат организма за по-бързо възстановяване. Алое вера също така спомага за изхвърляне на излишно задържаната вода и соли в организма. Така тялото се пречиства, което спомага за намаляване на теглото.

 

                                                                                          aloe-vera-bulvit

 

От друга страна, алое вера оптимизира процеса на отслабване като спомага усвояването на хранителни вещества и тяхната обмяна. Тъй като алое вера е изключително полезен за храносмилателната система, той спомага важният процес за абсорбция и обработка на полезните нутриенти. Така организмът не губи прекалено много енергия за тези процеси и успява бързо да разпредели нужните съставки. Алое вера също така помага за прочистване на чревния тракт, за да не се натрупват шлаки. Точно заради това много хора предпочитат да приемат сок от алое вера като естествено слабително, което няма да натовари организма чрез вредни съставки, а напротив, ще му помогне.

Сокът от алое вера има чудесни противоалергични и противовъзпалителни свойства, които действат от вътре навън. Прочиствайки организма от токсините вътре, сокът алое не позволява да се развиват възпалителни реакции в организма. Растението има чудесен ефект върху кожата като я освежава, правя я по-еластична и я заздравява. Алое вера помага при слънчево изгаряне, акне, ухапвания от насекоми, алергични реакции като действието е толкова нежно, че няма да предизвика негативни и нежелани реакции дори и върху най-чувствителната кожа.

Противовъзпалителното свойство на растението е изключително полезно и при стоматологични проблеми като афти, пародонтоза и възпалени венци. Минералите в сока, стимулират растежа на клетките и заздравяват кървящите венци. Зъболекари съветват да приемаме редовно сок от алое вера, защото това създава чиста среда и благотворни условя за опазване на здравето на устата.

 

Здравните експерти сочат лековитото растение алое вера като мощен лек, дар от природата. Растението е напълно безопасно както за външна, така и за вътрешна употреба. Алое вера не предизвиква никакви странични и нежелани реакции в организма.  Сокът алое вера на марки Holland&Barrett и Optima са световно признати продукти, които имат най-висок клас сертификати за качество. Продуктите не съдържат ГМО продукти, алергени, изкуствени консерванти, оцветители, подсладители, пшеница, глутен, нишесте, мая, животински продукти, без млечни продукти. Сокът от алое вера не съдържа добавена вода и е с абсолютно натурален състав. Соковете, които предлагаме са с минимална преработка на целия лист и вътрешния гел и с отстранен алоин.

Можете да закупите натурален сок от алое вера, като кликнете върху снимките по долу или разгледайте нашата продуктовата гама ТУК https://bulvit.com/aloe-vera.html 

 

aloe-vera-bulvit    aloe-vera-bulvit     aloe-vera-juice-maximum-strength-bulvit    aloe-vera-bulvit   aloe-bulvit      алое-вера-булвит

 Бъдете здрави с продуктите на BulVit!