Количката е празна


обратно

10 Съвета за по-добър секс

20 февруари 2018

Когато сте в романтични или физически отношения с някого, обикновено сте много уязвими и се стараете да се покажете в най-добрата си светлина. Не е лесно да бъдете открити, честни и да се доверите - особено ако не се чувствате достатъчно уверени в себе си.

Трудно е да поддържаш нормална интимна връзка без добър секс. Как се свързвате физически е показателно за това как ще се свържете емоционално. Ние пазим нашите емоции по същия начин, по който пазим нашите физически недостатъци и ако можем да се открием и в двете на партньора, връзката ще стане по-дълбока и по-трайна. Част от това изисква комуникация и работа като двойка, но изисква и почти толкова честност и усилия вътре в самите нас.

 

                                                                                                   

 

  1. По-добре без секс отколкото лош секс

Понякога сте уморени. Понякога трябва да ставате за работа рано. Понякога сте имали тежък ден. Може би вашият партньор има повече желание в момента, отколкото вие. Мързеливият секс е по-лош от никакъв секс. Той оставя у единия партньор чувство, че е използван, а у другия чувството, че е нежелан. Ако наистина не ти е до това - просто кажи "не". Но не го прави, за да направиш някой друг щастлив - защото той или тя определено няма да бъде.

 

  1. Говорете си за секс

Невероятно висок е броя на двойките, които са заедно, живеят заедно, но не могат да си говорят за секс. Те не могат да обсъдят своите желания, нужди и страсти, нито дори споделени преживявания. За някои двойки да говорят за секс е по-неудобно, отколкото да го правят. А всъщност, това е също толкова важно. Ако не можете да говорите за интимни неща, може ли наистина да бъдете интимни?

 

  1. Оставете миналото в миналото

Не смятайте бройките. Не мислете за бившите си партньори (особено ако те са все още в живота ви), не сравнявайте. Гледайте само напред, защото това е мястото, за където сте тръгнали.

 

  1. Ако ще прощавате нещо, наистина го направете.

Това произтича от # 3 и е важно, когато възникнат проблеми с доверието. Ако вземете решение да простите на партньора си за кръшкания или провинения - това си е ваша работа. Но действително простете. Не им го натяквайте и вие също не не го премисляйте, иначе това ще доведе до предизвестен край. И докато стигнете до този край, ще си вгорчите живота. Ако знаете, че не можете да забравите провинението, не лъжете себе си и партньора си. Това не помага на никого.

 

  1. Никога не карайте партньора да се чувства неудобно

Ще има неща, които партньорът ви ще намира за приятни, а вие не. И обратното. Понякога това ще бъдат най-обикновени неща, а друг път могат да бъдат интимни желания и фетиши. Някои от тях могат да бъдат неща, които вашият партньор иска да пробва реално, а други могат да бъдат просто фантазии. Независимо от вашето отношение към тях, никога не карайте портньора си да се срамува за своите желания - особено ако партньора реши да ги сподели с вас открито. Да споделиш интимни желания и фантазии не е лесна задача и изисква невероятно количество доверие. Дори и да ви каже нещо, в което не желаете да участвате и не ви харесва, не показвайте отвращение. Проявете разбиране и си поговорете открито. Може би ще стигнете и до компромис, може би това е нещо ново, което можете да пробвате заедно. Или може би това е твърдо "не", но поне ще поговорите откровено и никой няма да бъде наранен или засрамен.

                                                                                                      

  1. Не се вманиачавайте в детайлите

"О, краката ми не са избръснати", "Имам цялата серия книги за Бриджит Джоунс на показ в спалнята", "Бикините и сутиена не съвпадат"... Може би примерите са малко екстремни, но толкова често хората се тревожат за малките повърхностни детайли и забравят на какво е израз секса. Не ви предлагам да не се къпете една седмица и след това хоп в леглото с някой, но казвам, че вашия потенциален партньор наистина няма да го е грижа много за няколко косъмчета, ако ви желае достатъчно. А ако пък го направи на проблем, то най-вероятно не си струва да спите с него така или иначе.

 

  1. Ако изглеждате добре, ще се чувствате добре

Положете някакви грижи за тялото си. Не само да си оправите косата или да се парфюмирате. Тренирайте и се хранете здравословно. Ако се чувствате уверени във вашия външен вид, вие ще се чувствате по-уверени и в леглото,  което автоматично ще доведе до по-добра връзка между вас и вашия партньор. Ако не се притеснявате за това как изглеждате, преградите ще паднат по-лесно. Освен това, като сте здрави и в добра форма, ще забележите и повишаване на сексуалното желание и подобрена издръжливост.

 

  1. Спрете да съдите хората

Спрете да съдите хората за това, че правят твърде много секс. Спрете да съдите хората, че не правят достатъчно секс. Спрете да съдите хората за това, че правят случаен секс. Спрете да съдите хората за това, че цял живот са имали само един партньор. Ако вие не правите секс с тях ... какво значение има? Всички тези решения са лични и трябва да си останат такива. В момента, в който спрете да съдите чуждото отношение към секса, ще спрете да съдите и собственото си отношение към секса през тази призма. Най-важното - не съдете себе си или партньора си. Независимо от желанията и интимната история, разбирете, че всеки е различен.

 

  1. Търсете съвместим партньор

Сексуалната съвместимост не трябва да е тема табу, а важен критерий при избора на партньор. Както написахме по-горе, всеки е различен - емоционално и сексуално. Така че търсите някой, с който сте съвместими не само на емоционално ниво, но също и физически. Всеки има желания и цели в живота си - на едно мнение ли сте за тях с вашия партньор? Или някой ще остане неудовлетворен?

Тази точка е от по-голямо значение за тези, които търсят дългосрочна връзка. Взаимоотношенията са инвестиция. Може и да пробвате с някой, който има различен вкус от вас, но какъв е смисълът да се ангажирате с човек, който не иска деца, ако вие силно желаете деца. Това е един огромен компромис. Може да направите компромис с човек, който предпочита секс на тъмно, но не и с някой със силен афинитет към садо-мазо, ако вие нямате абсолютно никакъв интерес. Подтискането на личните желания само ще отслаби връзката ви, тъй като изисква определено ниво на нечестност и неоткритост. Ако нямате поне сходни желания, ще бъде много трудно и двамата да останете задоволени.

 

  1. Третирайте интимните отношения и секса като приоритет

Ако искате удовлетворение и дълготрайна връзката, трябва да направите интимните отношения и секса приоритет. Това ще означава различни неща за различните двойки, но отношението един към друг и връзката ви трябва да са от особена важност. Отношенията толкова лесно могат да пострадат, когато сте стресирани от външни фактори като деца и работа. Но тези външни стресови фактори са много по-лесно управляеми, когато вашата връзка е силна и се разбирате.

На следния линк, може да разгледате нашите предложения за билкови хранителни добавки, които могат да са ви от полза в секса --> http://bit.ly/Добър-секс-БулВит

                                                                                                      

Бъдете здрави с продуктите на BulVit!